TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 26 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    11:03
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba. Kronik pankreatit hastasıyım , ilerleyen zamanda pankreasta oluşan kitle sebebi ile pankreasın yarısını ve dalağın tamamı ameliyat ile alındı.aynı zamanda tip 2 diyabet ve gut hastasıyım.Şu anda esnafım . Bir muafiyet veya bir hakkım olabilirmi. 1998 giriş sgk ve bağkur karışık 4364 gün pirimim var.Ne gibi bir yol izlemeliyim..yardımcı olursanız sevinirim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:50
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @bahayurt

SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı olur mu emin değilim. Ama ben olsam hiç vakit kaybetmeden 5510 28'e göre başvurumu yaparım. Hastaneye sevk ederler...

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

Teşekkürler cevabınız için , peki sgk kurumamı başvuracağım ilk olarak ?

Birde 5510 28 e ben uymuyorum zannedersem , çünkü yaş 47

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

Evet.
    Engelli statüsünde emeklilikte yaş şartı yok. Sigortalılık süresi + prim gün sayısı + yeterli tanıya sahip rapor = Emeklilik

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

Merhaba, 10/01/2022 tarihindeki başvurumun bugün sonucu geldi.Hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücümü kaybetmediğime karar verilmiş , yani ret . Oysa benim pankreasımdaki kitle sebebi ile pankreasımın 3/2 si ve dalağım alındı. Buna bağlı olarak tip 2 diyabet oldum ve insülin kullanmaktayım. Diyabete bağlı gözlerimde bozukluk oluştu. Kronik pankreatit ve kronik gut hastasıyım. Bu hastalıklarımı üniversite hastanesinden raporladım.Ancak ne raporu görebildim nede kurulun ret kararının dayanağını. Şimdi yüksek sağlık kuruluna itirazda bulundum.Benim durumumda ne yapılması lazım bilgisi olan varmı

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

Eskiden olsa emeklilik daha kolayca ve hakkaniyetle olabilecekken artık maalesef işler çok çok zorlaştı. Artık belirleyici olan tek şey SGK Hastalık Listesi'ne göre kişinin alacağı tanı. Birden fazla rahatsızlığın artık hiç bir önemi yok. Varsa yoksa bu yeni cetveldeki tanının varlığı ya da yokluğu.

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

Bülent bey , eğer yüksek kuruldanda ret cevabı gelirse ne önerirsiniz?çünkü üniversite hastanesinden dolaylı yollardan öğrendiğim kadarı ile
    Kronik pankreatit (gastro) %25
    Tip 2 diyabet (endokrin) %20
    Pankreas 3/2 opere %10
    Dalak opere % 10
    vermişler (bu oranların içerisinde kronik gut ve göz de yok).
    Ben şu an bağkurluyum ama 98 giriş sgk ve toplamda 4900 gün var. Ben iş gücü kaybından emekli olmak için sgk ya başvurmuştum , onlarda beni üniversiteye gönderdiler , polikliniklerde muayene oldum ve heyet falan görmedim. Burada işin bitti sana cevap gelir dediler. Rapor varmı yokmu , ne verdiler onu bile bilmiyorum. Acaba ; yüksek sağlık kurulundanda ret gelirse tekrardan başvururken ilk önce engel raporu alıp (üniversite hastanesinden) daha sonra bu raporla sgk ya başvurmakmı gerekiyor ? veya nasıl bir yol önerirsiniz ? Bilginiz var ise paylaşmanızı rica edeceğim .saygılarımla

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

28.09.2021 tarihinden önce başvursanı 5510 28'e göre erken emekli olabilirdinizi ama bu tarihte çıkartılan bir yönetmelik herkesin ümüğüne ot tıkadı! Artık balthazard formülü ile toplam oranın bulunması uygulaması yok. Artık SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı varsa var, yoksa yok. Yani yüksek sağlık kurulu da reddedecek sizin başvurunuzu.

Yapabileceğiniz tek şey son 2520 primin fazları (yani 1261'i) ssk (4a) statüsünde olana kadar sigortalı çalışan statüsünde sigortalı olmak, o arada üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu ile maliye'ye vergi indirimi için başvurmak, vergi indirim hakkı elde etmek, sonra da günü geldiğinde* sgk'Ya "benim vergi indirimim mevcut, ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğimi gerçekleştirin" demek. 1 Ekim 2008'den önce ssk'LI olup emekliliği 4a statüsünde olacak kişilerde hala eski sakatlık oranı cetveli geçerli ve bu kişiler hala birden fazla sakatlığın/hastalığın balthazard formülü ile toplanması ile toplam orana göre emekli oluyor.

*

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

@OturanBoğa Teşekkürler kardeşim cevabın için. Peki ben 1998 sgk girişliyim , daha sonra bağkurlu oldum, yeni yasa benide kapsıyormu ?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

Daha sonra bağkurlu olmak sorun değil. Yukarıda yazdığım kural geçerlidir.

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

@OturanBoğa Bülent bey kusurea bakmayın sizi meşgul ediyorum , kafam karıştı. Şimdi ben 1998 sgk girişli olduğum için ve 1 Ekim 2008 den önce olduğuma göre eski sakatlık oranı cetveli ve balthazard formülü geçerli öyle değilmi ?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

4a (ssk) statüsünde emekli olacağınız zaman evet.
    4b (Bağkur) ile emeklilikte hayır. O zaman yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre geçerli (ve oranlar balthazard formülü ile toplanmaz)

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

@OturanBoğa @Ufukalp Değerli arkadaşlar yukardada belirttiğim üzere , Bağ-kur dan engelli emeklilik için ocak 2022 de başvurdum . Fakat iki defa red geldi . Bende dükkanımı eşime devir edip sgk statüsüne geçip 1 ay sgk lı olduktan sonra vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine başvurdum.Beni hastaneye sevk ettiler ve Bağ-kurlu iken net göremediğim %56 engel raporu aldım. Bu evrakım Ankaradan süresiz vergi indirimi almam konusunda onaylandı ve vergi dairesi evraklarımı vererek sgk il müdürlüğüne yolladı:

Görüşmem neticesinde , bağkur hizmetimin daha fazla olduğunu ve beni bu statüden değerlendirerek evrakı kayseriye gönderdiler. Gelen sonuçta %56 olan raporu yükselterek ağır engel sınıfına sokarak malülen emeklilik hakkı verdiler.
    Malülen emekli olunca bir yerde çalışamayacağımı söylediler , oysa ben başvuru yaparken dilekçemde iş gücü kaybından olmak istediğimi belirtmiştim. Şimdi malülen olunca hem çalışamayacak hemde ticari faaliyet gösteremiyeceğim. Mevcuttada eşimin üzerine devrettiğim dükkan var.Diğer taraftan eyt çıkınca askerliğimi saydırarak 5000 günü tamamlıyorum fakat sgk statüsünde sayılmam için 3,5sene sgklı olarak çalışmam lazım. Siz konuda tecrübe ve bilgi sahibisiniz. sizce hangi yolu izlemeliyim yardım ederseniz memnun olurum.. iyi günler dilerim

yardımınızı rica ediyorum.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

@bahayurt

Yani siz ssk'ya geçtiniz ve vergi indirimi ile başvuru talebiniz (sgk sizi hastaneye dahi sevk etmeden) malulen emeklilik olarak işleme kondu ve sizi ssk (4a) statüsünde malulen emekli ettiler. Öyle mi?

Üye
    bahayurt Avatarı

Son Giriş
    14.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    4

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Evet , çünkü maliye zaten sevk etmiş ve sonucundada %56 süresiz rapor almıştım...Sgk benim bağkur hizmetimin fazla olduğunu söyleyerek Bağkur statüsünden raporum ve evraklarımı kayseriye yolladı, gelen cevap ise ağır engel olarak malüliyet.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon