Vergi indirimi ni iptal ettirelim o zaman
Arkadaşlar burada da bazı mesajlarda farklı değerlendirmeler olduğu için ayrı bir başlık açayım dedim. Bilindiği üzere asgari ücret üzerinden (henüz yasa teklifi bilinmemekle birlikte diğer ücretler için de asgari ücret kadar kısmı üzerinden) gelir vergisi alınmayacak.
Engellilik indirimi de gelir vergisi üzerinden alındığı için artık engellilik indirimi diye bir şey yok. 2022 yılından itibaren engelli çalışan ile engelli olmayan çalışan vergisel yönden aynı duruma geldi.
Engellilere sağlanan ve uzun yıllardır uygulanmakta olan bu avantajın sona erdirilmesi sosyal devlet açısından kabul edilebilir bir durum değil bence. En azından sigorta primleri üzerinden bu indirim devam ettirilmeli ve engellilerin az da olsa avantajlı durumu korunmalıdır.
Ama herhangi bir umudum yok. ÖTV istisnasından sonra gelir vergisi indirimi de elimizden alınmış oldu. Sırada emlak vergisi istisnası var muhtemelen![]()
Vergi indirimi ni iptal ettirelim o zaman
Küçük de olsa bir hak kaybı daha.
Yazık gerçekten.asgari ucreti tutarını aşan kısım için devam edermi peki vergi indirimi
PEki arkadaşlar bu vergi indirimiyle erken emekliligi etkilermi vergi indirim belgesi almak tarihmi olacak
1.derece için hiç küçük değil maalesef![]()
Getirilen bu uygulama işçi kadrosu için mi yoksa memur için de geçerli mi?
@Cüneyt 74
Eder ama aynı zamanda AGİ de olduğu için engellilik indirimine gelmek için yüksek ücretler alıyor olmak lazım.
@nostaljik
İşçi için de geçerli memur için de. Medyada söylenen memur ve diğer ücretliler için de asgari ücret kadar olan kısım için vergi hesaplanmayacağı yönünde. Henüz ortada kanun teklifi olmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün değil.
Şu an gelir vergisi ile ilgili bir genelge yayınlanmadı ama benim ve bazı ekonomistlerin görüşü asgari ücret gelir vergisinin üzerinde vergi kesilen, yani kurumsal işyerlerinde uzun yıllar çalışan engelli arkadaşlarımızın agi ve vergi indirim haklarının devam edeceği. Burda yeni oranlar ne olacak o merak konusu. Asgari ücretteki %50 artış indirim oranlarına yansırmı diye düşünüyorum.
ben emekli çalışanım %40 vergi indirimim var,maaşım asgari ücretin üstünde şimdi ben vergi indirim hakkım olmayacak mı artık ?
@Hüseyin İlik @OturanBoğa
Gelir Vergisinde Engellilik İndirimi Sona Erince SGK Ay yıl prim günü dolunca Emeklilikte mi olmayacak
Herkes yaşımı bekleyecek
Hayir , maaşınızda ki vergi kesintisi ile alakalı bir durum oluşacak.
Yalnız bu gidişte erken emekliliği bizden de kaldıracaktır korkarım aklıma bu gelir
@OturanBoğa
Oturanboga abi peki bundan sonra nasıl olacak devlet engelliden aldığı verginin bir kısmını iade ediyordu. Şimdi vergi sıfırlandı nasıl olacak bu işler
@otomasyoncu
Eğer engellinin aldığı ücret asgari ücretin üzerinde ise (örneğin 8 - 10 bin TL) indirim devam edecek zaten orada bir tereddüt yok. Burada engelli olmayanlarla eşitlenen kesim, asgari ücret veya ona yakın ücret alan engelliler. Onlar için engellilik indirimi ortadan kalkmış oldu.
Hayır emeklilikle ilgili değişen bir şey yok