Artık ne yapacaklarını şaşırdılar
Artık ne yapacaklarını şaşırdılar
O zaman bi kaç tane hastalığın çarşafa emekli olamıyorsun saçma sapan bi iş olmuş zaten rapor kolay kolay vermiyorlar hak yemekten başka yaptıkları bişey yok
@Hüseyin İlik
Hüseyin Bey merhaba,
Sizden bir konuda bilgi alarak yardımınızı rica ediyorum.
31.12.1999 tarihinde önce ilk defa sigorta başlangıcı olan vatandaşlarımızın 506 sayılı mülga kanununa 60. maddesi C bendine istinaden 50 yaşında Erken Yaşlanma Tespiti için öngörülen yaş sınırı 50 yaş idi.Ancak 01.10.2008 tarihli itibari ile 5510 sayılı kanunun 28. maddesi 7. fıkrası ile Erken Yaşlanma tespiti için öngörülen yaş sınırı 55 yaşa yükseltildi.
Bu bağlamda 31.12.1999 tarihinden önce ilk defa sigortalı olanların Erken Yaşlanma Tespiti için SGK kurumuna başvurmaları durumunda 506 sayılı mülga kanunun hükümlerini kullanacaklar yada 5510 sayılı kanun ile birlikte gelen değişikler üzerinden mi işlemler başlatılacaktır.
Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.
Saygılar.
Merhaba . Her iki kulakta işitme kaybı sebebıyle yüzde 43 engel raporum var. Engelli emeklisi olmak istedigimde Sgk başvurup Sgk beni hastaneye sevkedip hastane hakkımda evet işitme engeli mevcut raporu verirse engelli emeklisi olabiliyorum dimi bu son düzenlemeye göre ? Not: 2014 girişliyim
Bu yönetmelik 5510 geçici 4.maddeye tabi olanlar içinde mi geçerli?2008 öncesi memur olarak işe başladım.2019 da rapor alıp SGK ya resmi yazıyla emekli olur şeklinde onaylattım ancak henüz emeklilik dilekçesini vermedim.Bizim durum ne olur?
@login
Benzer durumdayım. Yanlış anlamadiysam av. Hüseyin bey, geçici madde ile hakkım korunuyor dedi
@mahmut56
Evet avukat bey öyle diyor ancak @OturanBoğa @Makiyato arkadasa tersini söylüyor.Kendisine de bir avukat kadar itimat ederim.Geçici maddeyi yorumlamak zor iş.Ancak ben bana gelen resmi yazıyla her ne kadar 2019 tarihli olsa da emeklilik başvurumu yapacağım.ret gelirse dava açacağım.Esasında pandemi nedeniyle böyle bir süreci umuyordum ancak 1.kademeye düşmeyi beklemiştim.Siyasi iktidar hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor ne yazık ki!Hayırlısı olsun herkes için.
@SYUKSL
Bu durum sizi tamamen etkiler emekli dilekçenizi vermeden önce iyice düşünün kontrol zamanı geldiği zaman aynı raporu alabilir misiniz eğer alamazsanız maaşımız kesilir bunu iyice araştırıp öğrendikten sonra emekli dilekçenizi verin ki ileride mağduriyet yaşamayın
@OturanBoğa
Teşekkür ederim. Yüreğime ferahlık geldi ama yarın yeni bir genelge çıkarsa şaşırmam.
Merhaba sayın, Oturanboğa
, raporu SGK ve kuruma kayıt yapıldı. SGK bana 2 yıl önce emekli olabilirsiniz diye SGK sağlık kurulunda resmi yazı da geldi.
Ama; sormak istediğim; kurumum normalde kendisine gelen resmi yazıyi bana tebliğ etmesi gerekirken, tebliğ etmedi. Artık unuttumu ? Yoksa gerek mi duymadı bilmiyorum. Bende nasıl olsa emekli olmayı şimdilik düşünmüyorum. Üstüne düşmedim. İleriki yıllarda emekli olmayı düşünürsem resmi yazı ile tebliğ istiyecegim ? Bu konuda sizce ne yapmalıyım ? Düşüncem doğru olur mu?
Birde
Diyelim ki; 5-6 yıl sonra bu SGK yazısına ilgi tutup emeklilik için dilekçe versem , SGK iki yol var;
1)- verilmiş bir karar ve hak var SGK emekli işlemini onaylamak
Yada;
2)- SGK yeniden sevk ister o zaman bende dava açarım, verilen bir hak yada karar sonrasında değiştirilemez diye?
2 durum da dava açarsam kazanma şansım var diye düşünüyorum...
Bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz. Teşekkür ederim
Emeklilik işlemlerinde hemen başvurmayın çünkü kontrol zamanı geldiğinde aynı raporu alabilecek misiniz eğer aynı raporu alamazsanız emekliliğimi durdurulur araştırın Yeni yönetmeliğe göre rapor alabiliyor musunuz bunu öğrendikten emin olduktan sonra başvuru yoksa emekli maaşınız kesilir
Kısaca emekli olmayın diyorlar zaten 1500 tl maaş veriyorlar olmayız bizde..
O zaman vergi indiriminden emeklilikte eskisi gibi tüm hastalıklardan oran alınıp balthazard uygulanmayacak öylemi anladım