@MESTAN
SGK Hastalık Listesi Sayfa 18: G. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİK HASTALIKLAR
@MESTAN
SGK Hastalık Listesi Sayfa 18: G. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİK HASTALIKLAR
bulent bey ben 2003 sgk girisli vergi indirimim surekli bu konu beni ilgilendiriyormu
@ercan 34
Vergi indirimi ile SSK (4a)'dan emekli olacaksanız hayır. Yani memur ya da bağkurlu olmayacaksanız hayır.
Abi örneğin el-kol da amputasyonlarında bir elde 1veya iki parmayın amputasyonu listede yok varsa yoksa ya 8 parmagın MF den ampute olmuş olacak yada iki baş parmak birden.Yani 2-3-4 parmakların DF den amputeyse bu engel bile deil,listede yok..Listedeki hafif durumlar zaten önceden %35-40 bandında puan verilen durumlar,eskiye göre 5-10-20 oran verilen durumlar artık değerlendirmeye girmiyo.
@OturanBoğa abi benim şizofreni orta dereceli ye giriyo. Buna göre engelli emekliliğimi kaç orandan hesaplamam gerekiyo yıl ve prim için. Not:sgk girişim 2012
bulent bey 4 a lı yım sikinti yok dimi abim
@mehmet_ea
Hafif dediği %40-49 arası demek
Orta dediği %50-59 arası demek
Ağır dediği %60 ve üzeri demek
1998 yılından beri kesintisiz olarak memur olarak görev yapmaktayım.Burada edindiğim bilgiler ile haziran ayında rapor alıp, raporumu SGK ya gönderdim.Gelen olumlu sonuç üzerine bu ayının 16 sında emekliye ayrıldım.Şu an e devlet üzerinden maaş bağlama servisinde işlemlerimin devam ettiği görünüyor. Bu durumda yeni yönetmelik beni kapsamıyor degil mi?
@OturanBoğa
Bülent bey rica etsem yukarıdaki sorumu cevaplayabilir misiniz?
Teşekkürler...
2008 sonrasi girisliyim. %40 oranla ilerde vergi indiriminden emekli olmak istesem olamayacak miyim artik?
@selda can
Sizinle ilgili değil.
@alikemall
Zaten Ekim 2008 sonrası sigortalı olanlar vergi indirimi ile emekli olamazlar. Bu zaten böyleydi. Şimdi SGK Hastalık Listesi belirleyici sizin için. Oradaki değerlendirmeye göre 5510 28'e tabisiniz:
![]()
O kadar ilgin hastalık değerlendirmesi yapmışlar ki,x
Mesela eskiden uyku apnesi değeri belli bir değerin üzerindeyse yanılmıyorsam 80 in üzeriyse 35 ağır verip geçiyorlardı,
şimdi istersen değer 100 olsun cihazla sıfırlanıyorsa bu abilere göre siz uyku apnesi hastası değilsiniz.
Bide oturan boğanın dediği gibi, komplikasyonsuz diyabet, hepatitin pek çok çeşidi, gözle ilgili çoğu rahatsızlık engel olarak kabul edilmiyor. Listede yok.
Yani biz sağlamız bombayız.
Benimki60+20=68 2012 emeliyim
Nasıl olacak
Emekli değilim sskliyim 60+20=68 raporum var
2012 girişli yim emeklilik durumum e şekilde olacak
çok değerli bülent kardeşim yeni cıkan yönetmenlikte olan Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
IQ 51 -69 bizim rahatsızlığımızda IQ 50 -69 kapsarmı bi yardımcı olursanız sevinirim keyifli huzurlu ömürler..