vergi dairesine başvurup vergi muafiyeti aldınızmı
merhabalar
bir süredir araştırdığım ama yeterli bir bilgiye ulaşamadığım bir sorum var ...
en iyisi en baştan anlatmak, daha net bir cevap için böylesinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ...
ben bir ssk emeklisi ve engelliyim ...
çalışma hayatına 1996 da başlamış olsam da hiç engelli statüsünden çalışmayı düşünmedim
ancak taa 2012 de o zaman çalıştığım şirkette 2 kişilik engelli çalıştırması gerekiyordu bende yardımcı olmak için engelli başvurusu yapıp rapor aldım işte o zaman benim günümü doldurduğumu ve emekli olduğumu söylediler ve emekli oldum ...
o iş kapandı ve ben başka bir işe yine engelli kontenjanından girdim ...
o günden bu güne rapor sürem bittikçe çalıştıüğım şirketin kontenjanı için yeniden muayene olup engelli raporumun süresini uzatıyorum ...
sorum şu;
engelli raporuma en son 5 yıllık süre verildi ve bu süre 8/2021 de dolacak ...
eğer yeni rapor almazsam emekli maaşım kesilir mi?
ya daha şöyle de sorayım: ilk emekli olduğumda aldığım rapor dışında yeniden rapor mu olmam lazım yoksa bu rapor işi tek seferlik mi?
iş için aldığım rapor önemli değil zaten pandeminin 4. ayından beri ücretsiz izindeyim (emekli olduğum için kçö de verilmiyordu şimdi de kçö bitti ama beni yine ücretsiz izine yolladılar), iştende çıkabilirim yani ...
aslında normal zamanlar olsa sorun yapmadn gidip bir rapor daha alırım, fakat artık çınarcıkta yaşıyorum istanbula veya yalovaya gitmem zor ..
pandemideyiz zaten gitmekte istemiyorum açıkçası ...
vergi dairesine başvurup vergi muafiyeti aldınızmı
@ahmetönerge
yok
sadece bu durumun emekli maşıma nasıl bir etkisi olacağını ya da olmayacağını öğrenmeye çalışıyorum ...
1. Evet emeklilik maaşı kesilir
2021/8 ay demişsin 3 ay önceden falan tekrar rapor için müracaat et ki ne kadar çabuk çıkarsa o kadar iyi bu arada emekli olabilmen için vergi indirimi almanız gerekiyor bilginiz olsun
2012 den beri emekliyim ...
Ve 2012 den beri sen süresi bittikçe raporu yeniledin ve hiç emekli maaşın kesilmedi öylemi.
İlk aldığım veya emeklilik teki ilk rapor diye bir şey yok en son en yeni rapor geçerlidir 8/2021 de alacağın rapor geçerli olacak
@supersolak
Önemli olan sgk'nın kontrol muayenesi şerhi koyup koymadığı. Eğer kontrol varsa, sizi kontrole çağırırlarsa, onların sevki ile hastaneden rapor almanız gerekir.
bu şerh meselesi hakkında raporumda bir şey yazmıyor ...
belki aptalca bir soru olacak ama nereden öğrenebilirim bunu ?
@supersolak
Size bir bildirim yapılmamışsa yoktur. Ama sgk'ya giderek de sorabilirsiniz.
Süreli engelli raporları 1 Eylül'e kadar geçerli sayılacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Süreli engelli raporları 1 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli sayılacak" dedi.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/surel...uECiFVKnaAagpg
@supersolak
Bu SGK engelli emeklilerini kapsamıyor. Sadece "evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından faydalanma" diyor