TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 15 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    BEYAZKUĞU Avatarı

Gerçek Adı
    Selvi
    Son Giriş
    22.02-2021
    Saat
    12:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese merhaba.

Ben 4 sene içerisinde kalça protezi ameliyatı, zehirli guatr ve meme kanseri oldum daha sonra teker teker ameliyatlarına girdim ve en son meme kanseri oldum ve sağ göğsüm alındı daha sonra 9 ay boyunca kemoterapi ve ışın tedavisi gördüm bu süreçte de malulen emekliliğe başvurdum.
    Ben 4B sigorta ya kayıtlıydım benden bir işte çalışmamak şartıyla malul maaşı alabileceğimi söylediler ben de iş yerimi kapatıp 1 yıllık malul emekliliğimi 01/06/2019 tarihinde almaya başladım.
    1 yıl sonra 27/09/2020 tarihinde maaşım kesildi ve benden Kontrol Muayenesi istediler ben de toplamda 5 doktora girdim. Hastane bana belgeleri SGK ya göndereceklerini söylediler
    3 ay beklemenin ardından 11.01.2021 de malulen emeklilik maaşım durdurulmuş gerekçe olarak da ''Çalışma gücünün en az %60' nı kaybetmediğine malul olmadığınıza karar verildiğinden maluliyet aylığınız durdurulmuştur.'' diye bir belge geldi elime.

Ben şimdi nasıl bir yol izleyebilirim hiç bu konularda bilgim yok lütfen bana bir yol gösterir misiniz. Şimdiden teşekkürler.

Üye
    Tercanli41 Avatarı

Son Giriş
    21.08-2023
    Saat
    09:58
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    0

Bende malülen emekli oldum kanser nedeniyle ve organ ve doku kaybim olduğu için. 18 aylık kontrol şerhi konuldu aynı sizin gibi.

Çok emin değilim ama şöyle bir mantık ile ilerleyebilirsiniz. Sigortadan raporunuzu alın kanser için oran değişmez radyoterapi kemoterapi aynı tedavi içinde oran alırsınız yani %40 oran zaten veriliyor diğer protez, zehirli guatr oranlarına bakın belki oranlar da bir hata olabilir. Yönetmelik var burada oradan oranlarinizi çıkartabilirsiniz. Ona göre de size belirlenen oranlar ile karşılaştirma yapabilirsiniz.

Bu arada en son bağkurluydunuz sanırım emekli şartlarını karşılıyor iseniz kısa süreli bir yerde çalışır erken yaşlılık emeklisi olabilirsiniz yaşınızı beklemeden. Tabiki bundan tam emin değilim arkadaşlar bilgilendirir.

Son yapacağınız şey ise engelli raporu da alabilirsiniz çeşitli haklar sunuyor size forumda bununla alakalı çok yazılar paylaşıldı. Tabiki söylediklerim kısmen size yardımcı olabilir mantığımca söyledim. En doğrusu bir bilen arkadaş sizi aydınlatabilir. Sağlicakla kalın 🙏

Üye
    ŞİMAL YILDIZI Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:16
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    14

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Sn. Beyaz Kuğu,

Bu konuda yalnız değilsiniz

Benim ve daha belki de binlerce malülen emeklinin maaşlarını bu yıl hep kestiler.

(Bir zamanlar Fetöcülerin sağlam insanları özürlüymüş gibi emekli yapmalarından dolayı iptal etmelerinden bahsetmiyorum. Onları zaten haklı olarak iptal ettiler. Etsinler de zaten. Şu anda ne çekiyorsak onlar yüzünden çekiyoruz).

Bizim gibi gerçek engellileri bile bu yıl hep iptal ediyorlar.

Ben de geçen yıl %60 ile 1 yıldan beri malülen maaş alıyordum ama benim de Ekim ayı itibarı ile maaşım kesildi. Kontrol muayenem raporu Sgk - E-Devlette 0.00 oranda görülüyor.

Elin Suriyelilerine 1000 lira maaş veriliyor ve tüm sağlık hizmetlerinden bedava yararlanıyorlar ama bizden maaş kesiliyor ve üstelik 4 aydan beri GSS borcu da çıkarıldı.

Çeşitli ülkelere milyarlarca dolar yardım yapılıyor ama bizim engellilerin maaşları kesildi.

Bu ülkede eşek kadar bile değerimiz yok maalesef.

(Bu devlete yıllarca Bağkur primi ödedim, hiç aksatmadan hep vergimi verdim. Haram zıkkım olsun bunu yapanlara. Umarım hepsinin çoluk-çocuğu da bizim duırumumuza düşer de devlet bakmaz. Hakkımı asla helal etmiyorum bunlara).

Üye
    Kartal7474 Avatarı

Gerçek Adı
    Uğur
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:10
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @ŞİMAL YILDIZI

Geçmiş olsun Sn.Şimal Yıldızı

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum umarım bu durumlara kim aracı olduysa bağırsakları düğümlensin

benim de 1 senedir maaşım kesik sonuç için sgk dan haber bekliyorum hakkımı hukuki yollarda arayacağım

Üye
    Tercanli41 Avatarı

Son Giriş
    21.08-2023
    Saat
    09:58
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    0

Aslında malulen emeklilik çok mantıklı gelmiyor. Çünkü bir yerde çalisamiyorsunuz verilen para da zaten yetmiyor anca sigortasız bir yerde çalışır isen malülen emeklilik mantıklı. Aslında en güzeli erken yaş emeklilik olduğun da çalışma imkanın da oluyor. Ben bağkurdan emekli oldum eğer kesilirse maaşım bir yere girip sskdan primi doldurup erken yaş emeklisi olmayı düşünüyorum. Sgkdan emekli olursanız hem prim gün sayısı hemde süre kısalıyor. İnşallah herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.

Üye
    BEYAZKUĞU Avatarı

Gerçek Adı
    Selvi
    Son Giriş
    22.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Aynı bende E-DEVLET ten raporuma baktım 0.00 yazıyor hiç bir oran söylemiyorlar. Bana 1 yıl malul maaşı verecekler diye ben dükkanımı kapattım 4B yani bağkurluydum şu anda da maaşım kesildi hem ekmek teknemi kapattırdılar hem 1 yıl sonra maaşımı kestiler. Ben şimdi bu karara itiraz dilekçesi yazsam nasıl yapabilirim siz itiraz dilekçesi yazdınız mı biraz beni bilgilendirir misiniz.

Üye
    ŞİMAL YILDIZI Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:16
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    14

Bu vicansızlara itiraz dilekçesi yazmak nafile bence. Hiç umurlarında değiliz vicdansızların.

Bunların gitmesini beklemekten başka çaremiz yok gibi.

(Twiterdan her gün Cumhurbaşkanına, Çalışma Bakanına SGK müdürüne yazıyorum ama hiç umurlarında bile değil).

Hepsinin çoluk çocuğundan, torun torbasından çıksın diye dua ediyorum, lanet ediyorum bunlara.

Üye
    BEYAZKUĞU Avatarı

Gerçek Adı
    Selvi
    Son Giriş
    22.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Benim aslında bu konuyu asıl açma amacım itiraz dilekçesi için yardım almaktı örnek dilekçesi olan veya bana yazarak yardım edebilecek olan var mı acaba.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.051
    Verilen Beğeniler
    4.323

@BEYAZKUĞU

Doğrusu özel bir dilekçeye gerek yok. Sigorta müdürlüğünde buna dair matbu bir dilekçe vardır zaten. İşleme koyacaklar...

Üye
    Demirayakkabı Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    14:56
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Slm bende 2019 da vergi indiriminden yaralanarak emekli oldum babada aynı şeyleri söylediler heyete girdim ve 60 olan raporum 38 e düştüğü için emekliliğini durdurdular şu anda çalışıyor um ama sigortalı değilim ama aslında sigortaya şirket para yatırıyor emekliyim ama emekli değilim ben ne bo... anlamadım şirkete durumu söyledim onların bile benim emekliliğini durdurdukları dan bilgisi yok biz o halde senin adına kime para yatırıyoruz dediler böylede saçma bir durum i.k bin bile aklı almadı

Üye
    Engelli52 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemal
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:20
    Yaşadığı Yer
    Giresun
    Alınan Beğeniler
    92
    Verilen Beğeniler
    137

Sevgili arkadaşlar malulen emekli olup kontrol muayenesi sonucunda malulen emekli iptal edilen arkadaşlar için söylüyorum raporu sürekli olmak kaydı ile eğer malulen emekliliği iptal edildi ise
    28 Eylül 2021 de çıkan 31612 sayılı yönetmelik madde 2 g bendi ve 15 madde 4 kısım sizleri ilgilendiriyor bilginiz olsun okuyup incelemenizi tavsiye ederim biz arkadaşlarımla beraber bu çalışmayı sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş 2019 yönetmeliğine göre yüzde 40'ın altında rapor alıp maaşı kesilenler için çalışma yapıyorduk talep ettiğimiz yönetmelik malül ve çalışma gücü kaybı olanlar için çıkarıldı hayırlı olsun İnşallah faydası olur

Üye
    Kozmik Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Engelli52 bu yönetmelik 2008 sonrası sigorta girişi olanları kapsarken ve bu yönetmelikle ilgili olarak yayınlandığı tarihten itibaren uygulanır hükmü varken,bu durumdan sıkıntı çeken geçmişteki mağdur olan ezeli -ebedi herkesi kapsaması mantıklı gelmiyor.Bu tür birsey geçmişte ki davaların tekrar açılması anlamına gelmiyormu.Hele birde 2013 yönetmeligi kaldırılmış hükmü varken.Kaldirilmis yönetmelik le hüküm vermek kanuna aykırı degilmi.Hastaneye sevk edilen bir insan olduğu zaman kurulun önünde bütün yıllara ait yönetmeliklerin olması gerekiyormu.Vergi dairesinden vergi indirimi ile emekli olan biri bu durumda Gelir idaresi başkanlığından başla bir kurum olan Sgk nin yönetmeliğini mi uygulayacak.

Üye
    Engelli52 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemal
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Giresun
    Alınan Beğeniler
    92
    Verilen Beğeniler
    137

Yeni çıkan yönetmelik maluliyet ve çalışma gücü kaybı diyor vergi indirimi ile emekli olanları kapsamıyor sosyal güvenlik Kurumu bu şekilde diyor

Üye
    Engelli52 Avatarı

Gerçek Adı
    Cemal
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Giresun
    Alınan Beğeniler
    92
    Verilen Beğeniler
    137

2 Kas 2021 Sal 14:38 tarihinde tahsismevzuat <tahsismevzuat@sgk.gov.tr> şunu yazdı:
    Engellilik indiriminden yararlanmaya hak kazanan sigortalılara Sosyal Güvenlik Kurumunca 506 sayılı Kanuna göre herhangi bir yaş şartı aranmaksızın, engellilik derecelerine göre daha az prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi üzerinden yaşlılık aylığı bağlanmaktadır.

Anılan Kanun kapsamında bulunan sigortalıların emeklilik aşamasına gelene kadar sevk ve vergi indirimine esas engellilik derecelerinin tespiti “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca sonuçlandırılmaktadır.

Ayrıca, 506 sayılı Kanunun 60'ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendinin son cümlesinde “Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir” hükmü gereği bu kapsamda aylık bağlanan sigortalılar hakkında gerek Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca kontrol muayenesine karar verilenler gerekse haklarında ihbar, şikâyet alınan veya denetim/teftiş sonucu raporlara ilişkin tereddüt oluşan sigortalıların kontrol muayenesine tabi sevk işlemleri Kurumumuz tarafından yapılmakta ise de yine “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde temin edilen sağlık kurulu raporuna göre belirlenen engellilik dereceleri anılan Bakanlığın Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca belirlenmektedir.

Diğer taraftan “Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği” ile de kontrol muayenesi işlemlerinde yapılacak değerlendirmenin ilk maluliyete esas hükümler çerçevesinde yürütüleceği hususu hüküm altına alınmış olup, Kurumumuz uygulamasında kontrol muayene işlemlerinin değerlendirilmesinde ilk maluliyet değerlendirilmesi yapılan mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Ancak, vergi indirimi raporları “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde yürütülmekte olup, anılan Yönetmelik hükümlerinde ilk raporun alındığı tarihteki Yönetmelik hükümlerine göre kontrol muayenesi değerlendirmesi yapılacağı yönünde bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle Kurumumuzca yapılacak bir işlem bulunmamakta olup, Sağlık Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığınca konunun değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederiz

Üye
    perseküsyon Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    20:53
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    307
    Verilen Beğeniler
    994
    Blog Mesajları
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Durum böyleyse malulen emekli olmam