TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 21 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    amiyane Avatarı

Son Giriş
    10.04-2022
    Saat
    14:58
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Engelli emeklisi olan bir memur kontrol muayenesine çağrılsa ve yeni raporu %40'ın altında kalsa durumu ne olur? Tekrar memuriyetine dönebilir mi? Böyle bir hakkı var mıdır?

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.493
    Verilen Beğeniler
    1.121

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Bunu ben de merak ediyorum doğrusu ki aslında bence emekli edilen memura hiç kontrol olmaması lazım oluyorsa da madem iyileşti gözüyle bakılıyor görevine dönebilmesi lazım .

Üye
    amiyane Avatarı

Son Giriş
    10.04-2022
    Saat
    14:58
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Aynen öyle olması lazım. Benim şartlarım oluştu %50 chrondan kaynaklı raporum var. istesem emekli olabiliyorum. Ama bu belirsizliğe cevap bulamadığım için emekli olmaya çekiniyorum. İlerleyen yıllarda senin oranın % 35 oldu derlerse ne iş yapabilirim ki.

Üye
    algaNihat Avatarı

Gerçek Adı
    nihat
    Son Giriş
    10.07-2023
    Saat
    17:49
    Yaşadığı Yer
    trabzon
    Alınan Beğeniler
    61
    Verilen Beğeniler
    50

2008 yılı Ekim ayından sonra memur olanlardan malul duruma girenler hakkında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 25, 26, 27 ve kontrol muayenesi hakkındaki 94. Madde hükümleri uygulanır.

Eski memurlarda olmayan ancak yeni memurlarda olan malullük durumlarında Sosyal Güvenlik Kurumunun gerekli görmesi halinde kontrol muayenesi yapma yetkisi bulunmaktadır.
    Bu işlemin rutin bir işlem olmadığını, kişilerin veya Sosyal Güvenlik Kurumunun talebine bağlı bir işlem olduğunu da söyleyebiliriz.

1-2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmeti olanlar: 5434'ye tabi, 1-2008 yılı Ekim ayından sonra memurluk hizmeti olanlar: 5510 sayılı kanuna tabi oluyor. bu konuda en önemli kriter olarak 5434'e mi? 5510'mi? tabi olunduğudur.

Üye
    DepresifLife Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz y.m.
    Son Giriş
    09.09-2023
    Saat
    08:56
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    43
    Verilen Beğeniler
    43

Konularda açıklamalar mevcut. Size tanınmış hak geri alınamaz. Engellik durumunuzun belirlendiği yıllarda olan oranın mevcut mevzuata göre düşürülmesi durumunda %1 bile engeliniz olsa emekliliğiniz devam eder. Olası olumsuz bir durumda itiraz edebilirsiniz. Kanunen açılmış dava ve verilmiş bir karar var. Ayrıca engelli olarak memur mevzuatına göre engellilik durumu ortadan kalkan personel kaldığı yerden normal kadrodan memur olarak görevine devam edebilmektedir. İyi günler.

Üye
    Mutlu678 Avatarı

Son Giriş
    23.02-2020
    Saat
    23:30
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konuyu SGK sordum.
    1. Kontrol var dedi
    2. İşe geri dönme kurumun insiyatifin de dediler.
    3. Kurumlar emekli sandığına görüş sormuş emekli gününü tamamlaması için çalışması yönünde görüş bildirmiş.
    4. Hukukçular ile sordum dediler ki; emeklilik iptal olunca dava açınca başlaması lazım diyorlar

Bu konu çok çok önemli ama bir sendika bir vakıf buna el atmıyor. Malasef Allah yardımcımiz olsun

Bu arada SGK sorduğumda emekliligi iptal edilen olmuş dediler

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.493
    Verilen Beğeniler
    1.121

Kimse bu konuda tam cevap vermiyor veremiyor nedense biri var diyor biri yok diyor kimsenin bir b.k bildiği yok .

Üye
    DepresifLife Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz y.m.
    Son Giriş
    09.09-2023
    Saat
    08:56
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    43
    Verilen Beğeniler
    43

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    @sokrates

Yukarıda yazdığım mesajda ki aşağıda tekrar ediyorum. Gayet açık ve kanun ve mevzuatlar ışığında net bilgi verildi.
    Tatmin olup olmamak tabi ki bir görüştür ancak TERBİYESİZLİĞİN lüzumu yok. Konulara yazmadan ve kirletmeden önce forumun araştırılması ve yazılan mesajın gözden geçirilmesi hem bireysel hem bilgi arayan insanlar için hem de forum açısından daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim.

"Konularda açıklamalar mevcut. Size tanınmış hak geri alınamaz. Engellik durumunuzun belirlendiği yıllarda olan oranın mevcut mevzuata göre düşürülmesi durumunda %1 bile engeliniz olsa emekliliğiniz devam eder. Olası olumsuz bir durumda itiraz edebilirsiniz. Kanunen açılmış dava ve verilmiş bir karar var. Ayrıca engelli olarak memur mevzuatına göre engellilik durumu ortadan kalkan personel kaldığı yerden normal kadrodan memur olarak görevine devam edebilmektedir. İyi günler."

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.493
    Verilen Beğeniler
    1.121

@DepresifLife kimsenin bir b.k bildiği yok derken forumda yazanları kastetmedim ki ben zaten bu işte bilgili olması ve bize de bilgi vermesi gereken görevlileri kastettim şu bu diye tek tek yazmayayım hiç gereği yok kısaca sormadığım yer kalmadı diyeyim sen anla .

Üye
    Mutlu678 Avatarı

Son Giriş
    23.02-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

Sgk sorduğumu ve hukukçulara sorduğumu söyledim. Bunu zaten bunlar dan başka kimse bilmez. Tatmin olmadıysan kurumuna yazılı sor

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.493
    Verilen Beğeniler
    1.121

@Mutlu678 yazılı sordum zaten adi malül emekli sayıldığım, kontrol konmayacağı cevabı geldi şimdi hangisine inanayım sen söyle .

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.025
    Verilen Beğeniler
    4.297

Mahkeme yolu ile şans denenebilir ama kolay değil...

Üye
    Mutlu678 Avatarı

Son Giriş
    23.02-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

@sokrates
    Sorduysan verilen cevap doğrudur. Yanlış ta olsa seni bağlamaz... Daha ne istiyorsun. Burada evet dese ne yazar hayır dese ne yazar... Önemli olan sana gelen yazı

Üye
    login Avatarı

Son Giriş
    28.07-2023
    Saat
    21:06
    Yaşadığı Yer
    TÑŒrkiye
    Alınan Beğeniler
    99
    Verilen Beğeniler
    81

@sokrates

Normal prosedürü diyorlar.Kontrol konulmayan emekliliklerde kontrol yapılmaması gerekiyor ama yapılıyor.Dolayısıyla yazının bir anlamı yok.Memurlarda şimdiye kadar emekliliği iptal edilen, kontrole gönderilen duymadık.Tabii bu olmadığı olmayacağı anlamına gelmez.Dediğiniz gibi kimsenin birşey bildiği yok. Sağda solda yazan ünlü sgk uzmanlarına sorun onlar da bilmez bu konuyu.

Üye
    sokr@t Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    _
    Alınan Beğeniler
    1.493
    Verilen Beğeniler
    1.121

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @login kurumdan gelen yazıya bile güvenme diyorsun yani vay be ! neyse bir şey yazmayayım .

Sayfa 1 / 2 12 SonSon