DEĞİŞİR TABİKİ.
Bende senin durumundaydım. 4a SSK dan emekli olmuştum. SSK dan emekliliğimi yaklaşık 9 ay önce "İPTAL" ettirdim. Şuan 4C li olarak çalışmaktayım. Toplam olarak 3 buçuk yıl çalışıp EMEKLİ SANDIĞINDAN emekli olacağım ben.
DEĞİŞİR TABİKİ.
Bende senin durumundaydım. 4a SSK dan emekli olmuştum. SSK dan emekliliğimi yaklaşık 9 ay önce "İPTAL" ettirdim. Şuan 4C li olarak çalışmaktayım. Toplam olarak 3 buçuk yıl çalışıp EMEKLİ SANDIĞINDAN emekli olacağım ben.
Peki tekrar ayrilirken gene rapor ve kamu gorevlileri daire baskanligindan onay vsvs ugrasilacak mi yoksa bi dilekceye mi bakacak isler acaba ogrenenebildiniz mi bunlari?
Aynı prosedür işler diye biliyorum.
Ekim 2008 den sonra memuriyete ilk kez girenler. 5510 sayılı kanuna göre emekli olur. Özetle; emekli sandığına göre değil.
Memur olursa yani KADROLU=4C=EMEKLİ SANDIĞI olmazmı o zaman. Yani böyle olursa son 3 buçuk yıla bakılmazmı?
@ayDÜNYAvazo
Ekim 2008 dem sonra girenler 5510 sayılı kanuna göre!
Özel sigorta 4/a
Sözleşmeli memur 4/b
657 tabi kadrolu memur 4/c 'ye göre emekli oluyor. Maaş bodrona bak sgk pirimdede 5510 yazar.
Ama; ekim 2008 den önce emekli sandığı girişin varsa yada askerliği yedek subay yaptiysan emekli sandığına tabisin.
Fromda ;
https://www.engelliler.biz/forum/eme...ekli-olan.html
Yukarıdaki sayfada tartışması var.
Tesekkur ederim.Ornek kisi eskiden emekli sandigi mensubu ise ama emekliligi 4a dan olmussa tekrar atanirsa memurluga 3.5 yil calisinca emekli sandigi emeklisi oluyor mu peki?
O zaman olur. Kuruma daha önce 4/c olduğunu bildirince eski sicilden devam ediyor. Sonrada hizmet birleştirmesi yapıyor
Herkese merhaba.4a ya da 4b emekli engelli 4c li olursa bir süre sonra da emekliliğe ayrilırsa 4c li emekli olma ihtimali var mi? Statü degişir mi ?3.5 yıl calışırsa mesela bunun bir orneği ya da yasada yeri var midir acaba?
@Bahadırdr
Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur.
2008 oncesi memurlugu olan ama 4a dan emekli kisi tekrar memur oldugunda da gene son 7 yil mi?
Cahilliğimi mazur görün ama benimde merak ettiğim bir konu var.
Kardeşim sözleşmeli temizlik destek personeli olarak bir universitede çalışmaya başladı bu ay.
E devletten baktığında 4a olarak sigorta başlamış 4a olması 4b den daha mi iyi
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
@Bahadırdr
Evet
@ARZU NUR YILMAZER
Aynı b.kun laciverti![]()
Sayin @OturanBoğa ,
Az once nette dolandigimda 4a emekliligi iptal ettitrip 4c li olan 4a li ; 3.5 yil calisirsa memur emeklisi olur ama emeklilik maaasi alirken memur olan 4a li 15 yil ya da yas haddini beklerse hem 4a li hem 4c li olur cift maas alir ya da beklemezse 15 yil mesela 5 yil sonra emeklilik dilekcesi verirse gene 4a emeklisi olur diye bisey gordum sanki.Kafam karisti......