Akif bey peki emekliliğiniz iptal olunca işe geri mi dönüyorsunuz? Yada şöyle sorayım diyelim memursunuz ve emekli olduğunuz bir yıl sona emeklilik iptal olunca durum ne olacak?_
@tb2nhf
olabilir ama dikkatimi çeken bazı noktalarda var. mesele benim sağ gözümde %84 görme kaybı var, gecen yıl sağ göze 0.1 oran yazmıştı dr. bu sene aynı hastalık devam ettiği halde 0.2 oran verdi. Veya başka bir durum; yüksek tansiyon hastasıyım , ilaç raporlarım var. ilacın dozajı arttığı halde verilen oran gecen senenin yarısı.
Akif bey peki emekliliğiniz iptal olunca işe geri mi dönüyorsunuz? Yada şöyle sorayım diyelim memursunuz ve emekli olduğunuz bir yıl sona emeklilik iptal olunca durum ne olacak?_
@Makiyato
özel şirkette çalışıyorum. raporum sürekli olsaydı ayrılma durumum olacaktı ama şu an işime devam ediyorum
itiraz etsenizde oranınız aynı olacaktır.
Eğer belirttiğiniz gibi rahatsızlıklarınızda bir gerileme veya mevzuatta sizin rahatsızlıklarınızın oranı ile ilgili bir değişim olmadı ise aynı oran veya daha fazla oran verilmesi muhtemeldir. Bence Kanuni olan tüm haklarınızı sonuna kadar kullanın. Önce itiraz buradan bir sonuç alınamaması durumunda hukuki yollar.
@tb2nhf
bu oranlara ilişkin bir link varmı,
@Nurtan
tabiki olabilir ama nedeni hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.
@Makiyato
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...190220-2-1.pdf
aktif 1969 googleye 2019şubat engelli puan cetceli yazın cıkıyor ama puanlama cetveline cok iyi anlayan birinin bakması lazım oranlar psikiyatri veya şeker hastalıgı gibi sabit degil özellikle göz anlamayan bilemez bazı özel hastaneler hesaplama yapabiliyor emgelli raporum olmadan önce kolumda rahatsızlık vardı ankarada nato ned hastanesine gittim doktor film vs cekin ben hesaplarım demişti merakınız gitmesi acısından
2019 şubat ayında resmi gazetede yayınlanan yeni oranları inceledim, kendi rahatsızlıklarımla ilgili herhangi bir değişme veya düşme göremedim ben.
@akif1969
yüksek tansiyondan kaç almıştınız daha sonra kaç verdiler?
@akif1969 ozaman doktorların iş güzarlıgı gerci böyle durumlarda vergi dairesi maliye saglık kurulu oranları düzeltiyor ama 100de40tan aşagı cıkarsa sorun hastaneden hastaneyede fark var normalde neyse o puanın verilmesi lazım ben bunları bazı doktorların tecrübesisliğine veriyorum tansiyondan ilac yükseldi puan düştü demişsiniz bu da akla yatkın gelmiyor haklısınız
@yusi
%20 idi %10 a düşürdüler
@akif1969
bu durumda engelli kadro olayında bitti sanırım sürekli rapor olmadıgı için
@Kotan
başka bir hastaneye sevk ettiler, rapora itiraz ettim yani. oran aynı cıkarsa emeklilik bitiyor
@akif1969
erken emeklilik iptal orası tamam. ama engelli kadrosundan normal kadroya mı geçicekmişsin onu araştırabildin mi