@ayDÜNYAvazo
Yok zaten oldum. Engelli erken emeklisiyim. Ne kadar hizmet var bu arada. Sizin HİTAP'ta sağlık raporu vb şeylerden hiç bahsetmiyor da ona takıldım
@AhmetGS17
BENİM HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZMAKTA.
Emeklilikte (25 yılın dolumuna kadar aralıksız çalışması halinde) 65 yaşa tabidir. 30.05.2050 tarihinde, 25 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir.
Malülenmi EMEKLİ olacaksınız siz?
@ayDÜNYAvazo
Yok zaten oldum. Engelli erken emeklisiyim. Ne kadar hizmet var bu arada. Sizin HİTAP'ta sağlık raporu vb şeylerden hiç bahsetmiyor da ona takıldım
@AhmetGS17
Herhangibir rapordan, vergi indiriminden vb. HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE bahsedilmiyor.
@ayDÜNYAvazo
Benim paylaştığım görseli incelediniz mi? Benim HİTAP'ta "Maluliyet durumu" diyor.
Sizde ne zamandan beri bu şekilde "malüliyet" şeklinde yazmaktadır.
Engelli emeklilik işlemim onaylanıp kabul edildikten sonra. Öncesinde herkeste olduğu gibi emekli olabileceğim yaş ve yıl yazıyordu.
O zaman yenice oldu. Yani emekli olacağın zaman. Bir sorum var vergi indirimi ile emekli oldunda SGDP ödeyerek özel sektörde çalışacakmısın bu konuda herhangibir engel varmı?
Ben vergi indirimiyle emekli olmadım. Memurlarda engelli emekliliği için vergi indirim şartı yoktur.
Ama eski tabirle SSK'lıların yani yeni adıyla 4/a ve 4/b lilerde vergi indirimli engelli emeklisi olunca çalışma durumu olabiliyor. Tabi SGDP ödeme şartıyla sanırım. O konuyu araştırmadım açıkçası. Konuya hakim olan arkadaşlar yardımcı olacaktır
5434 e mi tabisin.
@ayDÜNYAvazo
Evet. Ben 5434'e tabiydim ve öyle emekli oldum
Tüm kazanımlar da ona göre olacak
@AhmetGS17
Emekli olurken rapor oranınız YÜZDE kaçtı?
@ayDÜNYAvazo
Hastane raporu %53 idi
SGK Sağlık Yüksek Kurulu %47 olarak onayladı
SSK GİRİŞİM= EKİM 2003
Haziran 2007 Emekli Sandığı girişim var. 2009 yılında 4C den ayrıldım. 5434 sayılı kanuna tabi olarak.
Nisan 2019 2.defa Emekli Sandığı girişim var.
BEN 4C den YANİ "EMEKLİ SANDIĞI" ndan EMEKLİ OLURSAM EĞER "sgdp" ödenerek ÖZEL SEKTÖRDE yani SSK lı olarak çalışabilirmiyiz?
(Tahminen EMEKLİ SANDIĞINDAN 1261 GÜN ŞARTINI TAMAMLAYACAĞİM. 300 ü bitti geriye 961 GÜN KALDI)
(EKİM 2022 de emekli olabileceğim çok zaman var daha)
@ayDÜNYAvazo Kardeş hani sürekli siyasi parti değiştiren sski bir vekil Kubilay Uygun ''Fırıldak Kubi'' lakabıyla tanınan eski Afyon Milletvekili kardeş sende tıpkı onun gibi yapmışsın beya..devlette iş bulmuşsun gir çık gir çık bu ne ya hayırdır))