5 yıl sonraki seçimde belki düzelir çoğu 5510 lu bile bilmiyor durumunu . emt çıkar emeklilikte maaşa takılanlar
Herkes düzelecek diye baya bir umutlu. Emekli sayısı artacak sürekli, yani emeklilik yükü gittikçe artmış olacak. Düzelmesi çok zor bence, ancak şu EYT gibi popülist vaatlerin olduğu bir seçimde belki yapan olur ama uygulaması baya sıkıntı çıkarır ona da. Ülke gelişirde, alım gücü yükselirse insan gibi yaşama ihtimalimiz var. Yok ülkenin durumu iyileşmeyecek, popülist bir liderin çıkıp yükseltmesini bekleyeceksek o lider çıksa da düzelmeyecek. Doğanın kanunu gibi bu da gayet nettir; Çalışanlar emeklileri besliyor, emekli sayısı arttıkça bu yük artacak. Bir yerden sonra çalışanlar kesilen vergilere isyan etmeye başlayacak. Bizi ancak ülkenin gelişmesi kurtarabilecek.
5 yıl sonraki seçimde belki düzelir çoğu 5510 lu bile bilmiyor durumunu . emt çıkar emeklilikte maaşa takılanlar
@chelıx
biz engelliler için çıktı zaten EMT ama sayımız yeterli değil. O yüzden çok gündemde yok lakin 10-15 sene içinde EMT diye tiwtterda gündem olacağız .d
@tsunami_
şu sistemi bir getiremediler net niye ben sgk ya gidiyorum tc yazınca şak emekli maaşım görünmeli..ne alacağımızı bilmiyıruz 2-3 sene sonra emekli olacağım
benim emekli olmak üzere tüm pirmleri ödenmiş günü gelmiş anneme bile sen şu maaşı alacaksın diyemediler.. bu yüzden bu konularda sgkdan malesef umudum yok.
çok ilginç bunu bile hesaplayamamaları..
hep yuvarlak konuşmalar hocam... nokta atışı örnek veriyorum senin maaşın 4000 tl olur diyen çıkmadı. 4 ile 5 arasında bir rakam olur sözleri...
5500 en düşük almıyor mu anneniz emekli olsa 5500 bize üstü lazım![]()
o henüz yasadan geçmedi sanırım 2 aydır 5200 tl civarı alıyor..
@chelıx
Ben emekliyim hemde 5 yıldır aldığım taban emekli maaşı 5.500TL Forumu iyi okuyalım lütfen.
Yıllardır burada ve çeşitli platformlarda bu sıkıntıyı anlattım anlatmaya devam ediyorum hem vekillere ,sendikacılara hepsi konuyu biliyor ama iş çözüme geldi mi kimsede hareket yok.
Memurlar nette yeni emekli olan biri yazmış bizim gibi 14:500 maaş alırken emekli olunca 5:500 bağlanmış
@yakamozz07
bizede olacak olan o şuan 20 alıyoruz 5,5 a düşerse biraz komik olacak....
Arkadaslar en düşük memur emmeklisi maaşı ile ilgili çalismalar önumuzdeki hafta belli olacakmis.bizaat bakan dedi.insallah hayirli olilur
Sayın bakanın yapacağı tek çözüm 5434 lü ile 5510 sayılı memurların emeklilik maaş ,ek gösterge ve tüm sosyal haklarını eşitlemesidir.Memurun eskisi-yenisi olmaz deyip.Bu işi sonlandırırlar umarım.