2008 sonrası ilk defa memur olanlarda engel durumuna bağlı erken emekli olacaklarda özellikle de görev ve temsil tazminatı olan doçent, profesör, hakim, savcı, tabip gibi meslek grubunda olanlar çalışma hayatlarında aldıklarından epey aşağıda bir emekli maaşı alacaklar. Ben bir üniversitede kadrolu doçentim. Öncesinde de primlerim tabip ve uzman tabip olarak yattı. 2003 yılında sigorta (ssk) girişim var. Normalde 2 sene sonra emekliliği hak ediyorum. Eğer 2008 ve öncesinde emekli sandığı girişim olsa bugünün parasıyla 6200 civarı emekli maaşı bağlanacak iken, SGKdan hesaplattığımda 1700 lira bağlanacak şeklinde görünüyor. Yüzde 30 falan değil bildiğin yüzde 70-80 daha az bağlanıyor bazı meslek grupları için erken emekli olunca. Allah güç kuvvet versin de çalışayım diyorum, yoksa o paraya geçim çok zor.
Bir de buraya tarihi bir not düşeyim. İleride bu başlık kaynayacak. Daha önceki sayfalarda yazmış olan Norman adlı arkadaşın da dediği gibi 2008 öncesi sigorta girişi olanlar ancak bu durumun farkında. Birçok sendika yöneticisi bile durumun farkında değil. Ben anlatınca inanmıyorlar. Bu arada Norman eskiden nick daha başkaydı senin. Hatırladın mı beni![]()