https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/se...entMultiplexer bu linke göre girip hesaplatma yapabilen arkadaş var mı? Bende hizmet sürem 3600'dan eksik olduğu için birşey çıkmadı. Bana kalırsa doğru hesabı bu program yapacak.
Bende 2001 den 2010a kadar özelde çalıştım ve primlerim çok yüksekti.. 2010dan beri memurum ama emekli maaş com da 2100 civari çıkıyor.. emekli olduktan sonra verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyoruz.. bizde merak ettiğimiz ve gerçekten taban aylık var mı diye merak ettiğimiz için sorular sorular soruyoruz) yanı tam sevinmiştim yine uzuldum
) illa bi sonuca varacağız bakalım yakında..
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/se...entMultiplexer bu linke göre girip hesaplatma yapabilen arkadaş var mı? Bende hizmet sürem 3600'dan eksik olduğu için birşey çıkmadı. Bana kalırsa doğru hesabı bu program yapacak.
Bugün emekli olan bir engelli arkadaş gördüm eski çalışanımız 2001 ocak da işe başlamış hiç ssk yok sadece memur olarak çalışmış işe giriş ocak 2001 yüzde 60 rapor var 2 derece vergi indirimi var ssk yok 01 aralık 2019 maaşı 2.552,56 Tl lise mezunu ve 16 yıl çalışmış
SSK'ı değil maaş yüksek ama ?
@nimrennnn
1000-1500 diye rakamlar söyleniyorda en düşük memur maaşı 2500 civarı ondan dedim. merakla sonucu bekliyoruz sizin.
@HOŞCAKAL
bize lazım olan 2008 önce sgk lı sonra kamu dan emekli olacak kişinin maaşı
Sizin için 16 yıllık hizmet ve 6. derecenin 1 kademesinden yani bir anlamda özellikle engelli olarak emekli olunabilecek en alt sınırdan hesaplama yaptım.
Anlaşılan şudur ki bu maaş alınabilecek en alt limit
Bilginize
Bu arada ben de pazartesi emekliye ayrıldım.
3,5 yıl SSK hizmetim var.
1996'da memur oldum ve 23 yıl memuriyet hizmetim var
Ben 2850-3000 arası bir maaş bekliyorum
![]()
@Ufukalp
Ufuk bey,sizin bildiğiniz varmı.2008 öncesi ssk lı sonrası memuriyete geçen ve emekli olan.Şu anda forumda Hakan arkadaşımız dışında emsal yok.Birde benim çalıştigım yerdr birisi var.28 yıl hizmeti var.2011 de memur olmuş.Öncesinde SSK lı.5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesine göre emekli oluyor ve aldigi maaş 2522.Elimizde tek somut emsal hakan arkadasimiz.2008 öncesi ssk lı sonrasi memur ve aldigi maaş 2522.
Herşey sadece söylentide.
@AhmetGS17
Üstad bu sorgulamayı yaparken TC kimlik bilginizle mi yaptınız? Memuriyet, ilk sigortalılık tarih girişi, prim gün sayısı vs istedi mi?
@kallmann35
Yok normal sadece derece/kademe ve hizmet yılı ile hesapladım.
Yani bu şartlarda alınabilecek en düşük maaş budur.
Bahsettiğiniz özel durumlar kişiye göre değişebilir.
Sadece memur olarak 16 yıl çalışmış bile olsanız bu rakamı almanız garantidir.
Bunun üstü olur altına inmez.
Birkaç mesaj altta da HOŞCAKAL isimli arkadaş da zaten aynı rakamı vermiş
Kendiniz de herhangi bir e-devlet girişi yapmadan hesaplama yapabilirsiniz
https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasH...saplaAction.do
@AhmetGS17
Anladım. Peki bu hesaplama motorunda 16 yıllık hizmetin ne kadarı emekli sandığı ne kadarı sgk belli mi? 2003 girişli olduğumuzu mu varsayıyordur yoksa..
Bizim bu başlıkta tartıştığımız 16 yıllık kesinitisiz memur olan değil aslında, en erken yaklaşık olarak 2009 da memuriyete girip (2019-2009) 10 senelik memuriyeti olan geriye kalan günlerinin ise 2009 öncesindeki ssk veya bağkur primlerinden oluşanların maaşının ne olacağı...
@kallmann35
Emekli olmanız için gereken süreyi SSK+Memuriyet olarak tamamlamanız için hizmet birleştirmesi yapmış olmanız gerekir o zaman. Bunu yaparsanız zaten toplam hizmet süresine dahil olur. Bahsettiğiniz 10 yıl sadece emekli ikramiyesinde baz alınır ve ona göre para alırsınız. Ama maaş hesaplamasında toplam hizmet süresi üzerinden maaş alırsınız. Dolayısıyla ne kadarı SSK ne kadarı memuriyet çok bir önemi kalmaz. Zaten hizmet birleştirmesinin esprisi de budur. Ancak memuriyet öncesi SSK hizmetiniz kamuda ise o zaman bildiğim kadarıyla emekli ikramiyesine de dahil olur. Böyle çok insan var. Kamuda SSK'lı çalışıp sonrasında memur kadrosuna girenlerden bahsediyorum. Örneğin benim belediyede SSK'lı çalışmaya başlayıp sonrasında 4/c memuriyete giren kuzenim var. Ona kamudaki SSK lı çalıştığı döneme ait kıdem tazminatını almaması sebebiyle bu sürenin 4/c memuriyet süresine dahil edileceği söylenmiş.
Ancak 1 Ekim 2008 konusunda asıl sıkıntının ABO olduğunu düşünüyorum.
Kabaca söyleyecek olursak 1 Ekim 2008 öncesi hizmetler için %60 sonrası için ise %40 uygulanması söz konusu olacaktır.
Bütün fark ta bundan kaynaklanacaktır. Detaylı süreler ise kişiye göre değişecektir.
Örneğin; 1 Ekim 2008 öncesi hizmeti sonraki hizmetten fazla ise daha az olabilecektir.
Tam tersi durumda ise doğal olarak sonuç da tersi olacaktır.
@AhmetGS17 hesaplama linkindeki Pay/Payda ne anlama geliyor? Ben bordromda böyle bir şey görmüyorum . Teşekkür ederim.
Memuriyete 2011 yılında başlamış biri 5510/geçici 4.maddeden emekli olamaz.
Bu madde 5434 e tabi eski memurların geçiş hükümlerini düzenler.