2008 den sonra memur olup emekli olan kamu emeklisi engelli statüsünde çalışıp emekli olmuş arkadaşlarımız ne kadar maaş alıyor?
2008 den sonra memur olup emekli olan kamu emeklisi engelli statüsünde çalışıp emekli olmuş arkadaşlarımız ne kadar maaş alıyor?
1.200tl civarı alırsınız, 5510 kanunu ile 5434 teki taban aylık olan şu anki rakamla 2.379tl uygulaması bitti artık
@Hugo88
Bu doğru mu ? Ben kamu engelli emeklileri taban aylık alıyor diye biliyorum.
maalesef doğru , ilk aldığım maaş o civarda idi 2018 de emekli oldum
@Hugo88
Siz engelli statüsündemi emekli oldunuz. Hizmetiniz ne kadar.Sigorta primleri emekli sandığından ne kadardı?Benimde duyumlarım maaşın düşük olacağı husuunda. 1000 tl. gibi rakamlar konuşuluyor. 2008 sonrası memur olanlar için.
2018 hangi ayda emekli oldunuz?İlk aldığınız maaş 1200 tl. mi. Mahsuru yoksa prim gün sayılarını yazarmısınız.
@Hugo88
hocam ben mühendislikten emekli olacağım aynı rakamı mı alacağım. siz 2008 den sonra memur olmuşsunuz fakar sigorta başlangıç tarihiniz 2008 öncesidir muhtemelen yüzde kaç engeliniz var ilk sigortalılık yılınız nedir ? vergi indiriminiz var mıydı ? emekli olurken tekrar rapor istediler mi ? ilk raporunuz yüzde kaç hangi yılda alınma
teşekkürler
2003 sigorta başlangıcı total 3500 gün 2.nci derece indirimim var dilekçe vermeden benden istenmesede yeni orijinal raporu verdim kuruma
toplam havuzda toplanan primler önemli ama aylık bağlama oranı yüzde 30 larda olduğu için maaşınız düşük gelicek maalesef ,eskisi gibi derece kademenin bir önemi yok artık
birde son olarak soruyu soran kişilerin memur olduğunu düşünerek yazıyorum , kamu çalışanları emeklilik daire bşk.lığına bir dilekçe ile en net bilgileri alabileceğinizi hatırlatmak isterim
%60 ını alırsın arkadaşım.
Emekli sandığı da bu konuda ancak emeklilik dilekcesi verilorse hesaplanir diyor.Ya emekli olmadan ne kadar maaş alinir bilgisine ulasmak bu kadar zormu.Sgk siyesinde hesaplama yapinca en düsük devlet memuru maasi çikiyor.Anlamadigim su tamam 2008 den sonra memur olduk ama sigorra baslangicimiz 2003.Halami 5510 kuralları gecerli olur.O zamam neden derece ve ek ödeme puanı var.
Memur olmanin bir cazibesi yokmus.Inanın anlamadım.Anlasamda kafam kanunun verecegi emekli maasina basmadi.Yaaa 1000 tl.gibi rakamlat konusuluyor.Bir sosyal güvenlik uzmanina sordum 1000 tl gibi diyor.Valla kafayı yiyecem.Keske sağlık durumumuz yerinde olsada çalissak.
Asgari ücret 2000 tl emekli maaşı 1000tl.valla yazıklar olsun bu yasayı çıkaranlara.
hiç çalışmayın engelli maaşı 700 tl alın keyfinize bakın![]()
rainman57 sigorta başlangıcınız 2008 ekim öncesindeyse 4a da 6 bin tl iyi bir rakam işçilikten emekli olmak sizin için daha avantajlı olur bence...(Memurluk 2008 sonrasında başladıysa)
2008 yılında herkes referanduma giderek akp ye evet verdi sonuç ortada emekli aylık bağlama oranları %70 lerden %30 lara düştü.
şimdi düşük emekli maaş bağlayan hükümet artık kontrol muayenesine çağırıp rapor oranını düşürüp emekli maaşlarını iptal etmeye başladı.
@meryez
Kazanılmış haklar yani yasa çıkmadan önce sigorta olanlar önceki tabii oldukları yasaya göre emekli olurlar. 10 defa bile kanun değişse 1 kişi dahi önceki yasa hali ile sistemde varsa mutlak suretle ek madde veya geçici madde ile yasanın eski halinden emekli olursun Ne varki her yeni yasa çıktığında çıktığı tarihten itibaren önceki yasadan farklı maddeler ile kısmen de olsa maddi kayıp yaşanması tabiki üzüntü vericidir.