@Memoli234
E-devlette yaşlılık aylığı yazıyorsa o halde "malülen emeklilik değil" erken emeklilik şeklinde işlemleriniz yapılmış. Destek pirimi ödenerek yeniden çalışabilirsiniz, aylığınız kesilmez.
Arkadaşlar yaşım 46 .1993 sigorta 2000 yılındada bağkur girişim var .
.5200 günüm %65 raporum ile bağkurdan erken emekli oldum.hangi statüde emekli olduğumu bilmiyorum
e devlette yaşlılık aylığı yazıyor.malül yada engelli yazmıyor.bunu öğrenmemdeki sebep çalışıp çalışamayacağım konusunda bilgiye ihtiyacım var.
Çalışırsam aldığım maaşın kesilmesinden korkuyorum.
Sgk müdürlüğüne gittim,özel durumlardan yaşlılık aylığı bağlanmış.malül yada engelli emeklisi değilsin dedi ssk bir işte çalışabilirsin aylığın kesilmez dedi.
Çalışabilirsin şeklinde yazılı belge vermedi.
Ya yanılıyorsa yada yanlış bilgi verdi ise, aylığım kesilr diye endişe ediyorum.
Biz öyle bir bilgi vermedik diyenilirlermi
Emekli olabilmek için 4 yıl uğraştım
Bütün çabam boşa gitmesini bir 4 yıl daha uğraşmak istemiyorum.
internetten araştırıyorum 5510 95.madde5510 25. Madde 28.madde 5 fıkra bir sürü madde yazıyor.algılayamıyorum neden bahsettikletini
Net bilgisi olan lütfen cvap yazsın.
Çalışırsam aylığımın kesilmeyeceğini kesin olarak nasıl delilendirebilirim.yada ikna olabilirim
Bana Yanlış bilgi verildi o yüzden bu hakkı kaybettim.tekrar aylığımın bağlanmasını istiyorum,diyebileyim.
emeklilik işlemlerini onaylayan kurum hangi ilde?
ve ismi nedir?
oraya yazımı yazayım?
yada cimeremi yazayım
bağlı olduğum kurum beni tatmin etmedi çünkü
Ayrıca
Maaşım 900 tl bağlanmış bana biraz düşük geldi
toplam gün 5200 daha fazla olması gerekmezmi?
@Memoli234
E-devlette yaşlılık aylığı yazıyorsa o halde "malülen emeklilik değil" erken emeklilik şeklinde işlemleriniz yapılmış. Destek pirimi ödenerek yeniden çalışabilirsiniz, aylığınız kesilmez.
@Memoli234
Boşa sitem ediyor, lanetler yağdırıyorsunuz.
Burası bir çıkar karşılığında çalışan bir yer değil ki, herkes bildiğini ve tecrübesini gönüllülük esasına göre cevaplıyor.
Mesajınızı görenlerin bu konuda fikri olmayabilir, bilenler görmemiş olabilir...
Örneğin ben her gün girmeme rağmen ilk mesajınızı hiç görmedim, şimdi görüyorum.
Sorunuza gelirsek;
Engelli erken emekliliği zaten normal yaşlılık emekliliği olarak geçer, siz malulen emekli değilsiniz erken emeklisiniz.
İstediğiniz şekilde tekrar çalışabilirsiniz, hiç bir şekilde emekli aylığınız tamamen ya da kısmen kesilmez.
4A kapsamında sigortalı olarak çalışırsanız çalıştığınız maaştan normal sigorta primi yerine SGDP (Sosyal güvenlik destek primi) kesilir.
İŞyeri açıp kendi namınıza çalışırsanız emekli olduğunuz için bağkur ödemezsiniz. Eskiden bu durumdaki emeklilerin emekli maaşından SGDP kesintisi yapılırdı, o da kaldırıldı.
Verdiğim bilgiler kesindir, hiç bir yere yazı falan yazmanıza gerek yok.
Açılan konuları silme/değiştirme konusuna gelirsek:
Yazılan mesajların belli bir süre zarfında alttaki ''değiştir'' butonuyla değiştirilmesi mümkündür. Bu süreden sonra o 'değiştir' butonu kaybolur ve artık mesajda değişiklik mümkün olmaz.
Bunun da haklı gerekçeleri vardır.
Adam bir konu açar, bir iddia atar ortaya, ona bir yığın cevaplar verilir, konu ilerler, hoopp adam mesajını siler, bütün cevaplar çöp.
Biri yazdıkları ile haddini aşar, hakaret vs gırla gider, karşıdaki yaptırım ister yönetimden, ama adam mesajı silmiştir bir de üstüne iftira atıyor der vs. örnekleri çoğaltmak mümkün.
Hatalı bir yazım varsa zaten belli bir süre içerisinde düzeltilebiliyor.
Aha @hozgul yazmış bile.
Bakın burayı yukarıda belirttiğim ''değiştir'' butonu ile ilave ediyorum.
Teşekkür ederim cvap yazanlara
Mağaşımdan ziyade şunu öğrenmek istiyorum
Özür oranım %65 sydv başvursam maaşım kesilmeden yardım alabilirmiyim
2 çocuk okutuyorum
Ve tek gelirim 1082 tl maaşım başka gelirim yok
@Ufukalp
@Memoli234
Sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar 2022 engelli aylığı alamazlar.
@Ufukalp teşekkür ederim
Son bir soru kusura bakmayın lütfen
Belediyeye %65raporumla başvursam iş alırlarsa yaşlılık aylığım kesilirmi.
Belediyeler yardımcı oluyorlarmış diye duydum
@Memoli234
Kamuda emeklilerin bir kesinlikle çalışamayacağı, bir de emekli maaşının kesilmesi şartıyla çalışabileceği kurumlar vardır. Emekliler maaşları kesilmeden kamuda çalışamazlar.
Ancak özel sektörde SGDP kapsamında emekli olarak maaşınız kesilmeden çalışabilirsiniz.
Çok sağulun teşekkür ederim
1082 tl ile nasış geçinilirki istanbulda
Allah büyüktür ne yapıcağımı bilmiyorum.
Çok saolun vakit ayırdığınız için
Saolun cvabınız için.
Bir sorum daha olacak
Ben şimdi%65 rapor aldım devlet hastanesinde
Bu raporum sistemde görünürmü
Yani bir işe gireceğim zaman
Sizin %65 özürlüsünüz alamayız derlermi.
Yada benim özürlü raporum var engelli kadrosundan yararlanmak isiyorum dediğimde sistemde öyle bir bilgi görünmüyor derlermi.
Teşekkür ederim
@Memoli234
Özel sektörde işverenler öyle bir bilgi göremezler.
Ancak zor bulunan kalifiye eleman değilseniz engelli olduğunuzu saklayarak bir işe yerleşmeniz çok olası değil.
Çünkü sizi işe alacak işveren ancak engelli kontenjanını doldurmak için alacaktır. Engelli olmayan bir emekliyi işverenler pek çalıştırmak istemezler, çünkü emekli çalışanın işverene maliyeti normal çalışandan fazladır.
O yüzden engelinizi saklamanız anlamsız.
Teşekkür ederim
Ufukalp
Bunu şunun için öğrenmek istedim
Engelli kontenjanında yararlanmak istediğimde elimde bulunan %65raporu yeterli olurmu.
Yoksa sistemden onu görmesimi gerekiyor
Birde emekli bekçi emekli güvenlik görevlisi gibi işlerdede
Engelli kişileri almak istemiyorlar
Aslında çalışamıyorum
Ama 1193 tl maaş alıyorum
2 çocuk okutuyorum
Sydv başvurduğumda
Üzerinizde kayıtlı ev var
ve emeklisiniz diyor
Yardımı olumsuz cvabı gönderdiler
Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum.🙁
Konu Memoli234 tarafından değiştirilmiştir (17.01-2019 Saat 01:04 ).
@Memoli234
Raporunuzun işkurda kayıtlı olması yeterlidir, engelli kontenjanından alımlar işkur aracılığıyla olur.
Emekli bekçi gibi çalışan arayanlar zaten sigorta, vergi gibi yükümlülüklerden kaçmak için bu yola başvuruyorlar. Bunların işkur ile bir işi olmadığından siz söylemediğiniz sürece ve görünürde bir engeliniz yoksa bilemezler.
Sizi çok iyi anlıyorum. Vasat bir emekli maaşıyla geçinmek gerçekten çok zor.
Allah kolaylık versin.