11 yıllık sigortalılığım var. 2200de yatırılmış sigortam var. 4 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum. Son 2 yıldır evden dışarı çıkamıyorum böyle Bi hastalık yani beni etmiyceklerde kimi edicekler emekli
11 yıllık sigortalılığım var. 2200de yatırılmış sigortam var. 4 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum. Son 2 yıldır evden dışarı çıkamıyorum böyle Bi hastalık yani beni etmiyceklerde kimi edicekler emekli
Ona bakarsan hepimizi emekli etmeleri lazım ama etmiyorlar işte.
Adamın 2 ayağı tutmuyor, bir başkası ellerinin her ikisini de romatizma yüzünden parmaklarından kullanamıyor ama malülen emekli etmiyor Sgk.
Bizler de senin gibi soruyoruz: "BİZİ EMEKLİ ETMEYECEK DE KİMİ EDECEK?" diye ama etmiyor kardeşim.
Hem şans lazım hem de TORPİL lazım malülen emekli olmak için.
Sgk bu işi bu kadar zıvanadan çıkardı işte.
Malülen emeklilik için hastanede bütün bölümleremi muane oluyoruz yoksa sadece rahatsız olduğumuz bölümemi muane oluyoruz?
@Enengin0658 mrb 8/9 ana branş doktora
Muayane oluyorsunuz rahatsızlıklarınıza göre
Bu sayı arta bilir
Rahatsiz oldugun bölümleri söylüyorsun onlar o bölümlerin listesini veriyorlar bende su an rapor icin poliklinik geziyorum eskiden belli branslardi simdi degişmiş sadece istedigin poliklinikleri veriyorlar ama dahiliye şart
@Enengin0658
Merhaba,
Aşağıdaki poliklinikleri geziyorsunuz.
Psikiyatri
Göz
İç Hastalıkları
Fizik tedavi
Kulak burun Boğaz
Genel Cerrahi
Ortopedi
Kardiyoloji
Peki muane olmanın bir süresi varmı yani ben cuma günü giriş işlemlerini başlattım. Pazartesi değilde salı günü muanelere başlayabilirmiyim?
@Enengin0658
Başlayabilirsin. Muayeneleri tamamladıkta sonra sekreteryaya evraklar teslim edilir ve heyet günü belirlenir.
Malülen emeklilik için bugün hastaneye muane oldum. Engelli emeklilik için hemen başvuru yapabilirmiyim acaba?
Astım başlangıcına malülen emeklilikte oran verilmiyormuş doğrumu doktor öyle söyledi? Astım dan oran alan varmı?
@Enengin0658
Malulen emeklilikte zaten oran önemli değil. Önemli olan Maluliyet cetveli'e göre malul derecede işgücü kaybı var mı yok mu.
Siz SGK'ya malulen emeklilik için başvurdunuz ve sizi hastaneye mi sevk ettiler?
Malülen emeklilik için bugün hastane muane işlemleri bitti. Hemen engelli emeklilik için müracaat edebilirmiyim?
Heyete gireceksiniz daha.
(Heyet günü için raporu teslim ettiğiniz sağlık kurulu sekreterleri size heyet için tarih vermediler mi?).
Heyet günü gidip heyete çıkacaksınız ve sonra heyet o raporları Ankara Sgk'ya yollayacak.
Sgk, kendi doktorlarına o raporunuzu inceletip karar verecek ve emekli olup olamayacağınıza dair evinize yazı yollayacak.
Emekliliğiniz kabul olmuşsa, ancak o zaman işlemlere başlayacaksınız.
Hayır yanlış anladınız. Tamam heyete çıktım diyelim. Sgk dan bana yazı gelmeden ben tekrar bu sefer engelli emeklilik için yani erken emeklilik için başvurabilirmiyim yoksa 6 ay beklemem mi lazım? Yani ben malülen emekliliğe başvurdum fakat işler umduğum gibi olmadı sanırım %55 alıcam. Bende diyorum ki bu sefer erken emekliliğe başvuruyum?
@Alpaslan35