Evet malulluk gerektirecek kadar rapor alırsanız sonradan engelli olduğunuz için malulen emekli olursunuz.
Evet malulluk gerektirecek kadar rapor alırsanız sonradan engelli olduğunuz için malulen emekli olursunuz.
@mehmet_ea
Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı oluşursa evet, 2022 yılında malulen emekli olabilirsiniz.
@OturanBoğa
abi ben memurluğa en gelli olarak girdim . 100 de 45 oranla. Tanı şizofreni. Eğer 100 de 80 rapor verirlerse emeklisandığından malülen emekli olabiliyormuyum eğer oluyorsam kaç yılda
@mehmet_ea
Yukarıda yazdığım bilgi doğrudur kardeşim
arkadaşlar benim sigorta başlangıcım 2012. 2011 de askerde psikiyatrıda yattım ama engelli raporumu 2014 de aldım. engelli raporum şizofreni 100 de 45 oranında rapor verdiler. 2017 de memur oldum. eğer şizofreniden 100 de 80 oranında rapor verirlerse primi ve günü doldurduğumda malülen emekli olabilirmiyim
@mehmet_ea
Evet, %40 olan oran Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir düzeye çıkarsa, 10 yıllık sigorta süresi ve en az 1800 primle malulen emekli olabilirsiniz.
@OturanBoğa Selam, ben 2006'da rahatsızlandım sigorta girişim 2005 ve halen özelde çalışmaktayım. EKPSS ile atanırsam 10 yıl kamu ve özel toplamı olarak mı bakılacak nasıl oluyor? Kamu'da emekli olmak daha zormuş diye duydum. Vergi indirimine memur olursak otamatik dahil oluyor muyuz başvurmamız mı gerekiyor.
Teşekkürler,
@falathar
2005'deki sigorta başlangıcı emeklilik için temel alınır ve ssk+bağkur+emekli sandığı hangi primler varsa hepsi hesaba dahil edilir.
gün/ay/2005 +
![]()
Emeklilikte 5510 kanuna tabi memurum . Benim şizofreniden 45 ve karışık ankisiyete ve depresif bozukluktan 40 aldım. Süremi doldurunca malüllüğe başvursam malül olabilirmiyim arkadaşlar?
@mehmet_ea
Maluliyet şimdiden aldığınız bireysel raporlar ile tespit edilemez. Şartlarınız oluştuğunda kuruma maluliyet için başvuru yaparsınız, hastaneye sevk edilirsiniz. Uygun görülürse malulen emekli olursunuz.
Göreve başlamadan önce almış olduğunuz rapor sorun olmayacaktır, çünkü maluliyet oranının altında. Evet kurum bunu kullanmak isteyecektir, ama üzerine gittiğinizde geri adım atacaktır.
Arkadaşlar 2017 yüzde 45 engel oranıyla memur olan biri raporunu yüzde 60 mın üzerine çıkarsa malülük değilde engelli emekliliği kuralları nedir. Yardımcı olabilirmisiniz.
Benim bildiğim işe engelli olarak girmesi gerekir, eğer normal kadrodan girdiyse malulen emekli olur.
Ama erken emekli olursan sonrasında kontrol muayenesi var ya tekrar %45 e düşerse bunu da düşünmelisin.
Bir de ilk rapor (%45) sürekli miydi süreli miydi eğer sürekli ise %60'ı SGK kabul eder mi emin değilim.
@ekonomist79
Kontrol muayenesi sadece malül olanlarda olmuyor mu
Bide ben engelli olarak girdim