TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 3 mesajın 1-3 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    sedona Avatarı

Gerçek Adı
    hasan
    Son Giriş
    07.03-2018
    Saat
    11:09
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba arkadaşlar.nasip olursa 28 temmuz tarihinde vergi indirimnden emekli oluyorum.2 aylık birikmiş izinlerimi kulanmak istiyorum işyerim izin evraklarımla beraber kendi isteğimle işten ayrılacağımı belirten evrak göndermişler.2 ay sonraki meklilik işlemlerimde sıkıntı çıkarmı acaba saygılarımla

Üye
    serkan1976 Avatarı

Son Giriş
    29.06-2023
    Saat
    15:23
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Sakın imza filan atayım deme. Hiçbir hak talep edemezsin. Emeklilik şartını yerine getirdiğini bildirir bir yazı ile emeklilik nedeni ile ayrılacağını ilet. Tufaya düşme.

Üye
    masterzek Avatarı

Gerçek Adı
    Zekai
    Son Giriş
    06.10-2023
    Saat
    23:28
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    112
    Verilen Beğeniler
    226

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @sedona

O işyerinde ne kadar süredir çalışıyosun bilmiyorum ama 1 yıldan uzun süre olduğunu varsayarsak, işyerinin emekli olacağını bile bile sana bu kağıtları imzalatmaya çalışmasının pek iyiniyet göstergesi olduğu söylenemez.

Burada bu kağıtları imzalaman demek kıdem tazminatı hakkından vazgeçtiğini kabul etmen demektir.Bu kağıtta tahmin ediyorum "emeklilik dolayısıyla" gibisinden bir ibare yoktur? Yoksa zaten sen normal istifa ediyormuşsun süsü veriliyordur.

Sen emekli olmayı hakettiğin gün SGK'ya gidip emekli olabilir kağıdını alıp getirip işyerine verip haklarını alarak ayrılmalısın.İşyerin isterse bunu beklemeden seni kovsun o zaman ihbar, kıdem vs tüm paralarını ödemek zorundalar.

İzin parası zaten ödenmesi gereken birşey.Ha seni izine göndermişler ha izin kullandırmayıp iki aylığını çıkışın sırasında ayrıca ödemişler onların bileceği iş.Ama senin bir şekilde alman gerek.İzin parası ister çıkışının verilmesi ister istifa olsun her şekilde ödenir. O tazminatlar dışında direk ücret gibi değerlendirilen birşey olduğundan, onun yanması sözkonusu olmaz.

Son olarak, iki ay sabredip kullanmadığın izin paralarını da alarak kıdem+izin paraları ile emekli olmakta çok mantıksız değil.Durumun hakkında birşey yazmadığından emin değilim.Ama iki ay sonra emekli olmayı hakediyorum dediğine göre ya yıl ya da prim gününden bir eksiğin olabilir.O sebepten işyerinden iki ay önce gönderilmek emekliliğini riske atacaksa kavga içine girmeyip izinden vazgeçmekte bir seçenek.İki ay dişini sıkıp birikmiş paraları almayı da bekleyebilirsin.