TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 90 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    karizmatikmen Avatarı

Son Giriş
    30.01-2023
    Saat
    14:32
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    120
    Verilen Beğeniler
    121

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bülent bey cevabi yazınız için teşekkürler, 2000 yılında vergi indirimi aldım 2015 yılında da emekli oldum sakatlığım ayağımda düzelme şansım yok polio sekeli 3 cm kısalık var şimdi 2015 ylındaki oran cetvelinemi göre rapor verilecek yoksa vergi indirimini aldığım 2000 yılının cetveline göremi bilgi verebilir misiniz
    ayrıca emsal teşkil edebilecek mahkeme kararı örneğide paylaşabilir misin

Üye
    idrs Avatarı

Gerçek Adı
    idris
    Son Giriş
    12.07-2019
    Saat
    17:44
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

bu uygulama en basit şöyle tarif edebiliriz
    örneğin geçmiş yıllardaki yasa gereği 50 yaşında emekli olan sağlam birine şuan emeklilik yaşı 65 oldu ve emkliliğiniz yaş haddini doldurmadığından emekliliğiniz iptal olmuştur demek gibi birşey
    burada önemli olan raporun alınmış olduğu yıldaki engellik belirlemede ki ölçütlerdir.
    zaten şuanki mevcut yönetmeliğe göre her hangi bir uzvu kusurlu veya olmayan birey bile engelli sayılmıyor eski sistem berbattı zaten şuan daha berbat olmuş.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:52
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @karizmatikmen

Şuradaki içtihat metni kısaca diyor ki: http://www.engelliler.biz/forum/huku...nir-hukuk.html

Kurumlar Kontrol Muayenesi yapma hakkına sahiptirler. Ancak kontrol muayenesi yapıldığında, kontrol muayenesine tabi tutulan kişinin konu olan hakkı elde ettiği tarihte geçerli olan mevzuat temel alınır.
    Bir örnek verecek olursak: Ocak 2005 yılında o günün mevzuatına uygun olarak alınmış raporla emekli olan bir kişi, evet, bugün kontrol muayenesine tabi tutulabilir. Ama kontrolde, bugün yürürlükte olan işgücü kaybı cetveli/yönetmeliği/kanunu değil, Ocak 2005 yılında yürürlükte olan mevzuat temel alınır. Bu tarihten sonra yürürlüğe giren düzenlemeye bakıp, "artık bu sakatlığa %40'ın altında işgücü kaybı oranı veriliyor. O yüzden emekliliğini iptal ediyoruz" denilemez. Kazanılmış hak elden alınamaz.

Üye
    karizmatikmen Avatarı

Son Giriş
    30.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    120
    Verilen Beğeniler
    121

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Bülent bey çok sağol ben heyete girmeyeceğim dava yoluna gideceğim, dediğin gibi kazanılmış hakkımı geriye alacaklar.

Üye
    muammer07 Avatarı

Son Giriş
    19.10-2017
    Saat
    18:01
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ilettim. İnşallah genel şamil olacak şekilde bir yasal düzenleme olursa paylaşacağım. Bu arada benim süreç devam ediyor. Bana sgk dan yazı 3 gün önce geldi. Kaç gün içinde hastaneye başvurmak zorundayım. Hastaneden rapor kaç gün içinde çıkarsa maaşım kesilmez. mesela 45 gün içinde hastaneye başvurman lazım diyenler var. 3 ay içinde raporun çıkmazsa maaş üç ay sonra kesilir diyenler var. Hayır rapor 6 ay bile sürse rapor çıkana kadar maaşın kesilmez. diyenler var. Buradaki süreç bundan sonra nasıl işleyecek. Nelere dikkat etmeliyim. Önümdeki süreci planlamak istiyorum. Yanlış bir şey yapmayayım.

Üye
    hilal72 Avatarı

Gerçek Adı
    hilal
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    sizene
    Alınan Beğeniler
    76
    Verilen Beğeniler
    13

önceden çok fazla kişi erken yaşlanmadan emekliliği bilmiyordu bir kaç yıldır erken yaşlanmadan emekli olanların sayısı artıkça sgk sanırım böyle bir işleme geçti birde rapor almış olduğunuz hastane ile ilgili bir inceleme varsada o hastaneden rapor alanlarda incelemeye girmiş olabilir bende 2 sene oldu emekli olalı aslında sizin raporunuzda yazan hastalıkalr nelerdi bunları şimdide verilen oranları az çok biliyoruz

Üye
    serkan1976 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    4

@muammer07 eğer kontrol istenmişse kontrol tarihinden 45 gün öncesinden sevk alıyorsun. Maaşın kesilmesine gelince sgk gönderimi başlangıç sayıp bir ertesi maaşı ödemiyor. Yani ödemeleri durduruyor. Eğer kontrol süreciniz olumlu geçip onaylandıysa o durdurulan ödemeleri toptan alıyorsunuz. Benim 3 maaş + o ayın maaşını toplam ödemişti.

Üye
    mehmet-41 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammet
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    zonguldak
    Alınan Beğeniler
    155
    Verilen Beğeniler
    28

Karizmatikmen arkadasımızın 2000 yılında vergi indirimi almış ona istaneden emekli olmus 2005 te emekli olmus oturunboga 2005 tarihindeki yönetmelik temel alınır demiş bir yanlıslık olmasın vergi indirimi raporu 2000 yılında alınmışsa 2000 yılının baz alınması gerekmiyor mu

Üye
    karizmatikmen Avatarı

Son Giriş
    30.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    120
    Verilen Beğeniler
    121

@muammer07

Bu sadece Antalya ya has olsa gerek öncelikle geçmiş olsun, ben de de aynı durum söz konusu ama ben heyete girmeyeceğim konuyu yargıya taşıyorum emsal kararlarda mevcut elimde belki biraz uzun sürecek ama sonuçta kazanılmış olan hakkımızı söke söke alacağıma inanıyorum

@OturanBoğa
    Bülent bey gelen yazı avukat da olduğu için gönderemiyorum ama, yazı aynen şöyle; Kurumumuzdan .........emekli tahsis numarası ile yaşlılık aylığı alan ...........tc numaralı ............. in yakın tarihlerde farklı oranlarda kurumunuzdan sağlık raporu verildiği ve bu raporlardan % 40 ın altında olduğu tespit edilmiştir. bu raporların neden farklı oranlarda olduğu ve .......... ün muayene edilerek sonucun ıslak imzalı şekilde sgk 4. emeklilik servisine iletilmesine ... diye devam ediyor
    bu arada yazı direk eğitim araştırma hastanesine yazılmış beni de bilgi de tutmuşlar gelen kağıt da evrak elinize ulaştığında en kısa zamanda belirtilen hastaneye müracaat etmeniz gerekmektedir. yazıyor.

@mehmet-41
    2000 ile 2005 yılları özür oranları aynı idi zannedersem 2008 yılında düşürüldü oranlar

Üye
    mehmet-41 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammet
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    zonguldak
    Alınan Beğeniler
    155
    Verilen Beğeniler
    28

Allah kolaylık versin

Üye
    muammer07 Avatarı

Son Giriş
    19.10-2017
    Saat
    18:01
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Bülent Bey ,
    Gelen yazıda " il sağlık müdürlüğümüzce ...hastenesine sevkiniz yapılmış olup ilgili hastaneye başvurmanız gerekmektedir diye yazıyor."

Benim anlamadığım burudan maksat nedir?. Sürekli ibareli raporu 2009 yılında bir sürü tetkikten sonra vermişsin. O zamanki ölçülere göre. Şimdi yeni ölçülere göre diyelim ki %39 çıktı. Benim maaş kesildi. Şimdi bu iş direkt mahkemelik olacak.

2009 yılında alınmış raporu yeni düzenlemeye göre veremez diye düşünüyorum. Bu konuda hukuk süreci işletip maaşını geri bağlatan var mı acaba. Varsa özelden görüşmek isterim. Bülent bey hatırlıyorsanız bana bilgi verebilirmisiniz. özelden mail atabilirsiniz.

Üye
    karizmatikmen Avatarı

Son Giriş
    30.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    120
    Verilen Beğeniler
    121

@muammer07

arkadaş bende aynı durumdayım dün bazı yerlerle görüştüm avukatla çözeceğimiz bir durum söz konusu bu konuda yaşanmış ve haklarını alan davaları araştırdım yaklaşık 10 a yakın buldum bunlarıda emsal göstereceğim

Üye
    uNiQuE_54 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:22
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    6

Arkadaşlar benimde 47 oranım var ve ehliyet ve ötv siz araç için hastaneden rapor aldığımda eksik değerlendiriliyor doktorlarca. Bende Nedeni sormuştum o zaman gerek duyulmadığı söylenmişti bende üstüne gitmemiştim araç alımında oranın önemi yok diye ve çoğunun durumu böyle olduğunu düşünüyorum. demek ki itiraz etmek gerekirmiş..

Üye
    karizmatikmen Avatarı

Son Giriş
    30.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    120
    Verilen Beğeniler
    121

Arkadaşlar bizim durumumuzla alakalı emsal teşkil edecek mahkeme kararını aşağıdaki siteden bulabilirsiniz.

http://emsalyargi.com/

Üye
    tb2nhf Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:33
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    100
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşllar tabiri caize bi cok kişi ayvayı yedi farklı amac icin alınmış farklı oranlı raporlar sonunda başa bela oldu burdan 100 kere söyledik cok gerekmedikce mecburi olmadıkca rapor almayın dedik dinletemedik işin yoksa ugraş simdi eldeki bulgurdan olma riski cok yüksek Allah yardım etsin farklı raporlar degerlendirilip cift raporu olan herkese cile cektitirelecek gibi geliyor

Sayfa 2 / 6 İlkİlk 123456 SonSon