TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 6 mesajın 1-6 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    enderaktif Avatarı

Son Giriş
    05.12-2018
    Saat
    09:57
    Yaşadığı Yer
    İzmir/Çiğli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    İş yerimde %65 özürlü kadrosundayım vergiye tabiyim.12 yıl 6 aydır aynı işyerinde çalışıyorum (4461 prim iş günü)

İş değiştirmeyi düşünüyorum. Tazminatımı alabilir miyim? Alabilirsem nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor.

bir diğer sorum da, eğer işyerinden ayrılma kararı nı (istifamı) sunmamdan itibaren işyeri beni işyerinde ne kadar alıkoyar.

Yardımlarınız için tesekkür ederim.

Üye
    efsane1 Avatarı

Son Giriş
    26.11-2011
    Saat
    22:46
    Yaşadığı Yer
    sakarya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Değerli arkadaşım,değişen iş kanunlarıyla işyerinden kendi rızasıyla ayrılana kıdem tazminatı ödenmiyor.Fakat bazı şirketler kıdem tazminatını çalışanın hakkı olduğu gerekçesiyle veriyor.Kıdem tazminatına almak için,çalışma koşullarının değişmiş olması,işverenin sizin maaşınızı vermemesi,eğer mesaiya tabiyseniz mesai ücretlerini vermemesi,haksız kesinti yapması,kanunun size tanıdığı hakları vermemesi gibi nedenler sayılabilir.Organizasyon değişikliği,işyeri yer değişikliği,çalışma koşullarının değiştiğinin haberinin ardından istifa,görev değişikliği(engelinizi ve sizi zorlayacak değişiklik),yada daha pasif duruma getirerek kazanç düşüklüğü gibi nedenler varsa ihtar ederek istifa ederseniz kanunun öngördüğü zamanı beklemek zorunda değilsiniz ve ihbar+kıdem tazminatına hak kazanırsınız.Bu ihtar-istifa dilekçesinin 2 nüshalı yazılı olarak yapılması gereklidir.Bunda da şöyle bir sakınca var eğer işveren gel eski şartlarda çalışmaya devam et derse çalışma ortamının eskisi gibi olmayacağı gerekçesiyle işe başlamazsınız bu durumda ihbar alamazsınız kıdem tazminatı alırsınız.Bunu bazen şöyle yapabiliyorlar;işverenle konuşup yada temsilcisiyle mücbir nedeninizi anlatıp,sizin yerinize eleman alana kadar ya da yasal süre kadar çalışıp kıdem tazminatı alıp ayrılabilirsiniz.Neticede işverenin sizin tazminatınızı ödemesinde muhasebe gelir -gider açısından zararı yok.Bu ödemeyi genel tabirle masraflardan vergiden düşüyor.Sadece o ödeme için yeterli bütçesi yoksa sizi zorlayabiliyor.Bunun içinde işyerinde tahmini bütçe yapılırken çalışanların kıdem-ihbar tazminatı içinde bütçe ayrılması gerekli.(ben çalıştığım işyerlerinde böyle yaptırıyordum)
    Kolay gelsin.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Üye
    Raman72 Avatarı

Son Giriş
    04.02-2022
    Saat
    16:21
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

Tüm detayları aşağıdaki linkten bulabilirsin.
    http://www.engelliler.biz/forum/emek...z-ne-olur.html

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    23:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.866
    Verilen Beğeniler
    4.124

Emeklilik için işten ayrılıp emekli olmadan başka işe girmek nasıl bir sorun doğurur hiç bir fikrim yok.

Ve, bi şekilde tazminat alıp işten çıkmak gerek, onca yılı yakmak akıl karı değil...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    enderaktif Avatarı

Son Giriş
    05.12-2018
    Saat
    09:57
    Yaşadığı Yer
    İzmir/Çiğli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey,
    Ben emekli olmayacağım daha 3 senem var, tazminatımı alabilmek için işyerime SGK dan emekli olabilir yazısıyla 3 sene sonrayı bekliyeceğim.Bu süre zarfında çalışmak benim hakkımdeğilmi. Diyelim herşey benim istediğim gibi oldu.Tazminatımı alabildim peki işveren beni bu süreçte yasal olarak ne kadar süre alıkoyma hakkına sahiptir.

Üye
    efsane1 Avatarı

Son Giriş
    26.11-2011
    Saat
    22:46
    Yaşadığı Yer
    sakarya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    İşkanunlarına göre 4857 sayılı kanun,17.madde 3 yıldan fazla hizmet süresi için işten ayrılma bildirim süresi 8 hafta(56 gün).Tek istisna eğer işverenle işe girişte sözleşme(genelde sendika sözleşmelerinde yapılır) yapılmışsa bu sözleşmede yazan bildirim süresi bu yasal süreden kısa olmamak kaydıyla uzatılabilir.
    Sizi işvereniniz 56 gün daha çalıştırabilir.Bu demektir ki bildiriminizi yaptıktan sonra 2 ay daha çalışacaksınız.Yada bu süreyi işverene ödeyeceksiniz.Kıdem tazminatı hesabı ortalama olarak çalışılan yıl sayısıxmaaş olarak ödenir.Eğer maaşınız kıdem tazminatı tavanından yüksekse yani 2260 tl den fazlaysa çalışılan yıl sayısıxkıdem tazminatı tavanı(2260 tl) miktarında kıdem tazminatı alırsınız.Bu ücrete hak kazandığınız yıllık izin ücretiniz,varsa priminiz eklenir.Sonrasında işe girdiğinizde bu konuda yaptırım yoktur.
    Yasal süre sonrasında hemen işe başlamanızın,işverenler referans almak için eski işyerinizi aradığında bu olay sizi zor duruma düşürmeyecekse problem yok.
    Hayırlısı olsun.