@serkan27 Kardeş;
Rapor alış amacı nedir? Rapor arkasında hangi şıklar işaretli..
doğu tarihiniz nedir İşe ilk girdiğinizde engelli midiniz? Engeliniz nedir?
selamlar
yaklaşık 1 hafta önce % 65 sürekli olmak şartıyla rapor aldım gaziantep üniversitesinden
25.07.2008 ilk işe giriş tarihim
emekli olabilirmiyim nelerden yararlanabilirim bir fabrikada işciyim çok zor çalışıyorum.
araba alabilirmiyim nekadar indirimi olur 100 bin tl lik bir arabada ve emeklii olabilirmiyim olursam nekadar verirler acaba bundan sonraki işlem nelerdir nekadar sürer.
az çok forumdaki konularıı okudum RA hastasıyım 15 yıldır forumdaki konulardan az çok merak ettiklerimi öğrendim yinede cevap verirseniz sevinirim.
raporum ankaradaki heyette düşüş yaşarmı. son olarak ehliyetimi değişmem lazımmı b sınıfı ehliyetim var bide araç alımında plakada engelli işareti zorunlumu teşşekürler.
@serkan27 Kardeş;
Rapor alış amacı nedir? Rapor arkasında hangi şıklar işaretli..
doğu tarihiniz nedir İşe ilk girdiğinizde engelli midiniz? Engeliniz nedir?
Serkan arkadaşım eğer sgk çalışan isen yüzde 65 ile vergi indirimini alıp 2 dereceye gire bilirsen eğer emekli şartların şu şekil olacaktır 18 yıl hizmet süresi ile 4000 günden emekli olabilirsin ama öncelikle vergi indirimini alman gerekir bu bilgiler ssk çalışan içindir.
işe girmeden önce hastalığım vücudumda herhangi bir problem oluşturmamıştı engelli değildim yani doğum tarihim 23.09.1990 rapor alış amacım akasında şıklar derken ne olabilirki zaten sorduğum sorulardan az çok belli değilmi araba alma emeklilik vs açık olarak belirtmiştim cevaplarınız için tşklr 18 yıl hizmet süresi 2008 sonrası için mi yoksa öncesi içinde geçerli olacakmıdır.
Rapor arkasında yazar.. Araba almak vergi indiriminden faydalanmak vs..
bu arada belirteyim her engelli H sınıfı alabilir ama her engelli ÖTV.siz araç alamaz...
Malül emeklilik, engelli emeklilik, işgücü kaybı maaşı da var.. Bunlar için ayrı bir kriter gerektiriyor.
Sakatlığınız iş ile alakalı bir neden ile oluşmuş ise İşgücü kaybı maaşı ayrıca bağlanır...
hem normal maaş hem işgücü kaybı maaşı da alabilirsiniz..
Bu nedenle bize sizin hakkınızda bilgi lazım ki ta yardımcı olabilelim..
Dipnot: Bazı sakatlıklar için H sınıfı ehliyet gerektirmeyebilir. Pekala B sınıfı ehliyet ile araç kullanabilir.
Serkan27 arkadaşım 18 yıl hizmet süren 2018+18 2036 yılında vede 4000 gün ssk tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazanırsınız vergi indirimin mevcutsa eger
yok kardeş öyle degil malulen emekli olabilirsin 1800 gün pirim ile 10 yıllık sigortalılık süren varsa malulen emekli olursun malulen emeklilige başvur olmazsa engelli hakkıyla 3960 gün 15 yıl sigortalılık süren varsa engelli hakkıyla emekli olursun bende antepliyim
en iyisi ben hayırlısıyla bir vergi indirimine başvurayım yavaş yavaş burdan paylaşıp düzeltiriz inş
@serkan27
Emeklilik zamanı gelmeden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı almanız lazım: http://www.engelliler.biz/forum/saka...-evraklar.html
Emeklilik için 2. derece sakatlık indirimi alısanız 12, 3. derece sakatlık indirimi alırsanız 18 numaralı kritere tabi olursunuz:
Araç alımında vergi avantajından yararlanabilmek için manuel araç kullanamyacak bedensel kısıtlılığınızın olması gerek: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
Ayrıca ne kadar avantaj olacağı: http://www.engelliler.biz/forum/alim...labilirim.html
Cevabiniz icin tesekkurler oturanboga raporda cift tarafli kalca kisitliligindan yude 50 rapor aldim diger yuzde 15 ayri peki bunu nasil belirtmemiz lazim vergi indirimine basvurdum 2 ay sira verdiler.
@serkan27
Sorunuzu anlamadım?
Saglik kurulunun verdigi raporda altta yuzde 65 rapor verilmistir yaziyor usteki klinik muayenelerinde dahiliye nin oldugu bolumde cift tarafli kalca kisitliligi oldugu yaziyor bu yazinin araba alimina dediginiz kritirler icin gercerliligine faydasi olurmu. Umarim anlata bilmisimdir.
@serkan27
ÖTV indirimi araç için raporda "H Sınıfı Ehliyet Alabilir,XXX Araç Kullanabilir" şeklinde bir ibare olması lazım.
@serkan27
Raporda bacaklardaki hareket kısıtlılığına dair net açıklama olmalı ve nasıl bir araç kullanıması gerektiği belirtilmeli.
Şuraya işaret etmeli yani rapor: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html