Verdiğin bilgiler ışığında sadece engelli emekli olabilirsiniz.
Sizi malül emekli etmezler.
bilgi edinme
öncelikle selamlarımı sunarım ve sizi umarım rahatsızlık vermediğimi düşünerek size bilgilenmem açısından yardım istemekteyim.
ben doguştan (8;5 aylık)iken hemofili A teşhisi konulmuş.işe ve sgk ilk başlama yılım 01.2005 yılıdır.işe girişimde %50 engelli olarak girdim fakat bir teftiş sonunda vergi muafiyetinden yaralanmadığım belirtilmiştir.bunun sonucunda 2009 yılında hastaneye sevk edilip heyete girdim.daha sonra iş yerine %91 den %87 düşürülmüş bir rapor sonuçu yollanmış ve 1.dereceden vergi indiriminden yararlana bilecegim söylendi.şu anda vergi indiriminden yararlanıyorum.
fakat şu anda rahatsızlıgımın ilerledigi ve eklemlerde hasarlar bıraktıgı aşikardır.bunun neticesinde malulen emeklilik şansım varmı.
3442 pirim günü
2005 işe ve sgk başlangıçı
beni aydınlatır ve yol gösterirseniz minnettar kalırım . .TEŞEKKÜRLER...
ARTIK ZOR ÇALIŞMAKTAYIM
Verdiğin bilgiler ışığında sadece engelli emekli olabilirsiniz.
Sizi malül emekli etmezler.
teşekkürler yardımınız için dava açsam bir sonuç elde edemezmiyim.sonuçta ilerleyen bir rahatsızlık ve eklemlerde hareket kısıtlılığı yaratmakta.
Dava açsanız bile kaybedip başa dönersiniz.. Denemeye değer mi bilmiyorum...
İlk defa ÇAlışmaya başladığınız da en fazla %59 oranında işgücü kaybı olması gerek. Yada %59 dan az olması gerek ki dava açıp kazanasın ki %87 den yukarı doğru gidiş de SGK bin türlü bahane bulabilir.
ben olsam 15 yıl bekler engelli emekliliğimi talep ederim.
2020 de emekliliği mi talep ederdim...
bu arada hatırlatayım primleriniz eksik 15 yıl ve 3600 prim ile emeklilik yetiyor size.
3600 primleri tamamldığımda işyerinden çekilirdim.. 2020 ylı geldiğine ir yerde çalışıyor gösterilip emeıklilik mürcaatına başladım..
o zaman şu şekil yol izleye bilirmiyim
5 ay daha çalışıp 3600 doldurup iş ten çıkmak.daha sonra özürlü maaşı alarak 2020 beklemek.senem dolunca emeklilik dilekçesini vermek.
( böyle bir şans varmı )
Pirimlerim rahatsızlıktan dolayı aldığım rapor ve ücretsiz izinlerden dolayı eksik
malulen emeklilik için en az % 60 rapor olması gerektiğini biliyorum.siz bu kategoriye giriyorsunuz gibi.araştırınız.
özürlü maaş verirler mi bilmem ama benim önerdiğim yol öyle.. pimleri tamamla işten çık, ve yıl tamamlanmasını bekle yönünde..
sgk bu konuda yardımcı olabilir mi. yoksa bu işleri takip eden bir avukata danışsam daha mı sağlıklı olur.
Erol bey çok teşşekkür ederim
SGK mallülen emeklılık sartları 1800 gün yatmış prim ve 10 yıllık sigorta başlangıcıdır ve en az %60 oranında engelılık durumu arar.. SGK emeklılık servisine başvurursan görevli şartlarının haiz olup olmadığını belirtir . Şartlar uygunsa seni hastaneye rapor alman için gönderir .
@ilko
İlk sigortalı olduğunuz tarihte % 50 raporunuz var idiyse, rahatszlığınız ilerleyen yıllarda ilerlemiş ve Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye geldiyse, bu durumda malulen emeklilik hakkınız var.
SGK bu hakkı vermemek için elinden geleni yapar. Bugün maluliyetinizi gerektiren hastalığın ilk sigortalı olduğunuz tarihte de olmasını malulen emeklilik red gerekçesi olarak sayar. Ama bu yasal değildir! Böylesi bir red kararına karşı dava açarsınız (yedeğiniz olsun diye ben olsam bu işleme başlamadan önce 3600 gün primi tamamlardım)
Size red yazısı geldiğinde şu gerekçeyle karara itiraz edin (Eğer itirazınız yine olumsuz sonuçlanırsa, şu karara dayanarak hemen dava açın: http://www.engelliler.biz/forum/emek...eklilik.html):