%40 rapor ile malulen emekli olabilirsiniz aynı durumda eniştemde %40 rapor ile 4000 günden fazla pirimi vardı net olarak hatırlamıyorum ama tam gün sayısını. şuan 1050 tl emekli maaşı alıyor
selam arkadaşlar,1 yıldır astım ve koah tedavisi görüyorum.doktorum,%40 rapor vereceklerini söyledi.bu %40 rapor ne anlama geliyor?erken emeklilik falan mı?şayet öyleyse ne maaş alırım?şubat 1993 te 17 gün bağkurum ve 4080 gün sigortam var.42 yaşındayım.konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.
%40 rapor ile malulen emekli olabilirsiniz aynı durumda eniştemde %40 rapor ile 4000 günden fazla pirimi vardı net olarak hatırlamıyorum ama tam gün sayısını. şuan 1050 tl emekli maaşı alıyor
Siz malulen değilde vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz linki inceleyin sorularınızın cevaplari burda
http://www.engelliler.biz/forum/emek...i-olurlar.html
linki inceledim ama pek bişey anlamadım.vergi indirimiyle nasıl emekli olunuyor?aradaki fark ne?
arkadaşım sigorta girişin yaşın şuanda hangi kurumda primler yatırılıyor bunları yaz net bilgi alabilirsin.
benimde koha hastalığım var bende emeklilik için baş vurdum erken yaşlılık emekliliğim onaylandı.
@murat-polat,
Halen ssk lı olarak çalışıyormusunuz?
Vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz.
sigorta girişim 17.02.1993 şu anda halen sigortalı olarak çalışıyorum,42 yaşındayım ve toplam 4120 gün primim var
Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra ona istinaden erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz
Not: http://www.engelliler.biz/forum/saka...-evraklar.html
selam arkadaşlar,42 yaşındayım,4100 gün sigortam ve 17 gün bağkurum var,şu an da sigortalı olarak çalışıyorum.bir yıldan beri astım ve koah tedavisi görüyordum ve vergi indirimi için müracaat ettim.%40 rapor verdiler.erken emeklilik için bundan sonraki süreç nedir acaba?yapmam gereken nedir?bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.
İlk işe başlama tarihiniz nedir?
17 şubat 1993
ilk işe giri tarihin 1997 ise hemen şimdi,1998 ise 2017 de olursun..
yada şöyle deyim % 40'a hizmet şartı 18 yıl'dır! ona göre hesap'la ok.
1993 mu? OOOooo olmuşsun bile! Hayırlı Olsun..
Önce amiriniz yada patronunuzla konuşacaksınız gerisi;
Çalıştığınız işyeri küçük ise SGK.ya dilekçe verip emeklilik talep edeceksiniz. SGK.ya dilekçe verdiğiniz gün iş bırakacaksınız.
Çalıştığınız işyeri büyük ise Muhasebe birimine dilekçe verip emeklilik işlemlerib aşlatacaksınız: Muhasebe size gün verece siz o günden itibaren iş bırakacaksınız.
Emeklilik işlemleriniz dilekçenizin SGK.da işleme konulduğu gün başlayacak..
Cihan kardeşimiz müjdeyi verdi emekliliğiniz gelmiştir. İSter emekli ol ister çalışmaya devam et karar sizin...
Aynen Mr.No kardeşim..![]()