Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri raporunuzun olması gerekli. Prim sürenizi 1800 güne tamamladıktan sonra SGK ya malulen emekli olma talebinde bulunabilirsiniz.
Merhabalar
Ben 4 yıldıır psikolejik rahatsızlığımdan dolayı ilaç kullanıyorum hastalıktan öncesinde 520 gün prim ödenmişliği var.Doktorumun tavsiyesi üzerine %80 rapor çıkararak bababamın sağlık sigortasından faydalanıyorum bu süre zarfında asklerlikten de elverişsiz aldım ve şimdi de yine doktorumun tavsiyesi üzerine Engelli raporu almaya çabalıyoruz acaba ben malulen emekli olabilmiyim veya nasıl malulen emekli olabilirim ?
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri raporunuzun olması gerekli. Prim sürenizi 1800 güne tamamladıktan sonra SGK ya malulen emekli olma talebinde bulunabilirsiniz.
Malulen emekli olabilmenin ilk şartı, ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek işgücü kaybının olmaması ve/fakat daha sonra Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybının ortaya çıkmasıdır. EĞer sizin malullüğünüz ilk sigortalı olmadan önce var idiyse, malulen emekli olamazsınız. Ama yok, maluliyet sonradan ortaya çıkmışsa, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.
Hastalıktan önce 520 gün prim ödenmişliği var 10 yıl 1800 gün prim ödenmeden ssk ya malülen emeklilik için başvurabilirmiyim? Çünkü 520 de sabit şu anda prim günüm çalışamadığm için prim günüde yükselmiyor bu şekilde başvuru yapabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim..
Bu sekilde başvuru yapmak red cevapla geri döner. Çünkü eksik olan prim gününüzü n tamamlanması istenir.1800 iş gününü her halukarda tamamlamaya çalışmalısınız.