TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 12 mesajın 1-12 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ali karayel Avatarı

Gerçek Adı
    ali karayel
    Son Giriş
    12.07-2014
    Saat
    21:47
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba arkadaşlar

benim koroner arter hastalığım var 6 ay önce kalp krizi geçirdim rca ana koroner arterim % 99 plaklı kapalı imiş anjiyo oldum ama diğer arterlerimde % 50 ve üzeri daralmalar saptandı.
    bunlar angiografimde mevcut ilaç tedavisi görüyorum

ayrıca asansiyel hipertansiyon, hiperlipidemi, hioerkolesterolemi, ven öz yetmezliği, periferik vasküler hastalıkları tanımlanmış
    raporlarımda konulan tanı kronik iskemik kalp hastalıkları ve koroner arter hastalığı

yaşım 42
    sigorta girişim 1989
    prim gün sayım 3900

emekli olabilir miyim olursam nasıl olurum

beni aydınlatırsanız mennum olurum

Üye
    sarasota Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    37
    Verilen Beğeniler
    12

arkadaşım öncelikle bu şartlarda tam sınırda bir rapor alabilirsin yani%60 olabilir yapılan ekoda ef değeriniz kaçtı onu yazarsanız daha net bilgi verebilirim ama müracat etmeniz lazım öncelikle bunun için sgk ya gidip sevk alıp bir devlet hastanesine gideceksiniz ve heyete gideceksiniz almış olduğunuz rapor kuruma gönderilecek ve değerlendirilecek şartlar böyle ayrıca prim gününüz yeterli emeklilik için

Üye
    sitkimy Avatarı

Gerçek Adı
    sıtkı çağlar
    Son Giriş
    27.01-2015
    Saat
    21:00
    Yaşadığı Yer
    trabzon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Vergi indirimine müracaat et ben aynı şekilde müracaat ettim aldım 3920 günle erken emekli olacağım nasip olursa

Üye
    sarasota Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    37
    Verilen Beğeniler
    12

evet malulen değilde vergi indiriminden erken emekli olursunuz şartlar uyuyor böylece yüksek oranda rapor almanızada gerek kalmaz

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.953
    Verilen Beğeniler
    4.231

% 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimi ile hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz (Elinizde % 40 ve üzeri rapor varsa onunla başvurabilirsiniz. Raporunuz yoksa, defterdarlık sevki ile hastaneden rapor alabilirsiniz)

Not: http://www.engelliler.biz/forum/saka...-evraklar.html

Üye
    ali karayel Avatarı

Gerçek Adı
    ali karayel
    Son Giriş
    12.07-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ef %60

Üye
    sarasota Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    37
    Verilen Beğeniler
    12

hımm evet ef değerin 60 ise kls2 den işlem görürsün ve 30 puan ordanalırsın raporlu hipertansiyon ilaçların varsa ordanda 10 puan gelir eğer bu tansiyon la beraber solventrikül hipertrofiside mevcutsa tansiyondan alacağın oran 20 olur ve geçersin yooook tansiyondan 10 puan alırsan 30+10=37 yapar ve geçemessin ama venöz yetmezliktende en az bir 10 puan almayı başarırsan gene olur çünkü ordan oran almak biraz zor ayaklarda yaralar oluşması lazım yani ileri evrede olması lazım senin durumunu bilmediğim için bişe diyemiyorum (bunlar hep tahmindir en güzelini gene sana oranı veren dr bilir )

Üye
    ali karayel Avatarı

Gerçek Adı
    ali karayel
    Son Giriş
    12.07-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba arkadaşlar,

öncelikle mesajıma cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ederim mesjımda belirttiğim gibi rca ana koroner arterim % 99 plaklı kapalı idi anjiyo oldum ama diğer koroner damarlarda daralma oranı şöyle lad % 60 d1 % 40 / cx om2 % 50 /rca %99 pd plaklı stent takıldı
    angografi raporu böyle ayrıca esansiyel hipertansiyonum var tanısı konmuş ve raporlu ilacını kullanıyorum arteriyel hipertansiyon 110,113,115 hiperlipidemi,hiperkolesterolemi e78,e78.4 *kolesterol 271 mg/dl*trigliserid 202 mg/dl*hdlxkolesterol 35 mg/dl*ldl kolesterol 196 mg/dl raporlu ilaçlarını kullanıyorum damar hastalıkları venöz yetmezliği tanımlanmış raporlu kalp ilaçları kullanıyorum raporlarımda konulan tanı kronik iskemik kalp hastalığı ve koroner arter hastalığı

bülent bey vergi indiriminden emekli olacağımı belirtmişsiniz sgk ya baş vurdum yıl ve prim gün sayımın yeterli olduğunu öğrendim sizden ricam beni bilginizle aydınlatmanız bu hastalıklardan % kaç rapor alabilirim hangi klastan mesala koroner damarlardan kaç olur tansiyon kolesterol bunlardan kaç olur venöz yetmezliğinden kaç olur venözden yaralarım yok ama ayakta uzun süre kalırsam ağrılarım oluyor bunca hastalık her hali karda psikolojimide bozdu bundanda rapor alabilirmiyim ef değerim 6 ay önce ilk anjiyoda % 60 dı şimdi bilemiyorum .

saygılar

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.953
    Verilen Beğeniler
    4.231

sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan her durum için ayrı ayrı hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama ne oran verilirse verilsin, bunlar balthazard formülü ile toplanacak ve toplam işgücü kaybı oranı belirlenecek. Bu oran % 40 ve üzeri olursa, tamamdır!

Not: Eğer bedensel kısıtlılıklardan % 40 oranlı rapor alabilirseniz, psikolojik değerlendirmeyi sakın rapor ekletmeyin. Çünkü rapora psikolojik değerlendirme girerse, rapora 1-2 yıl süre sonra kontrol şerhi düşerler. Bu da emeklilik sonrasında sizi strese sokar.

Üye
    sarasota Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    37
    Verilen Beğeniler
    12

kolesterolden genelde oran vermiyorlar senin girdiğin sınıfı yazdım klas2 oluyorsun 30 alırsın artı 10 puanda kesin tansiyondan gelir kalbinde hasar oluşmamış kardeşim bu yönden şanslısın geriye venöz yetmezlik kalıyor dediğim gibi burdan puan alırsan 40 ve üzeri alırsın

ayrıca Bülent beyinde dediği gibi yeterli oran alabilirsen psikiatriye hiç bulaşma

Üye
    ali karayel Avatarı

Gerçek Adı
    ali karayel
    Son Giriş
    12.07-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba bülent bey

hastaneden sağlık kurulu raporunu aldım % 61 doktorlardan geldi kurul hesaplamalarından sonra net % 50 sürekli özürlü raporu verdiler çok şükür ayrıca sizlerede yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim bülent bey

raporun 1 nüshasını bana verdiler çoğalttım ve aslıdır gibi yaptırdım diğer bütün evraklar vergi dairesine yollandı size bir kaç sorum olacak

1/ özürlü kimlik kartı sadece ulaşım içinmi yoksa hem özürlü kimlik kartı hem ulaşım için özürlü kimlik kartını ayrı ayrımı çıkartacağım.
    2/emeklilik için vergi dairesinden gelecek olan evraklamı sgk ya gideceğim veya işlemi vergi dairesimi başlatıyor
    3/allah nasip eder emekliliği olursam maaşım hangi aşamada başlıyor rapordan tarihinden itibarenmi yoksa vergi dairesinden sonramı birde bülent bey emeklilik için hangi evraklar gerekiyor

teşekkür ederim saygılar.

dediğin gibi kardeşim % 60 aldım sağol

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.953
    Verilen Beğeniler
    4.231

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    1- Ulaşım indirimi için belediyeden ayrıca bir kart çıkartmak lazım (aslında bunun aksi bir yasa çıkardılar ama uygulanmıyor)

2- Vergi indirim hakkını elde ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip "vergi indirim hakkım tamama, sigortalılık sürem ve primlerim de yeterli, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istiyorum" diyeceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/emek...-ve-surec.html

3- Maaş emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile birikmeye başlayacak.