TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    kandemir gul Avatarı

Gerçek Adı
    guler kandemir
    Son Giriş
    27.04-2014
    Saat
    08:07
    Yaşadığı Yer
    fransa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ben 17 yildir Fransada yasiyorum fransaya gitmeden once 15-16 yaslarindayken istanbuldan 8 ay kadar sigortali calismisligim var.Faransaya geldikten sonra ikinci cocuguma hamileyken 2003 yilinda romatizmaya yakalandim (iltihapli eklem romatizmasi omurilik’te) boyundan kuyruksokumuna kadar olan bolge + el ve ayaklarimda olmak uzere rahatsizligim basladi .

dogum sonrasi kesin teshis ve tedaviye baslandi bu gunu kadar cesitli anti enfalmetuarlar kullandim emrel , humira gibi fakat biri tuberkilos digeride bobrek enfeksiyonuna sebep olunca birakmak zorunda kaldim bu ilaclarla birlikte basladigim metoject (metodraksat), kortizon (prednizon), klipal codeine, ve asitfolik ‘e halen devam ediyorum .ve iki seneyi askin bir suredir deher ay hastanede bir kac saat kaliyor su an ismini hatirlamadigim bir perfuzion yuklemesi yapiliyor.

Butun bu surec icersinde aile doktorum ve romatizma doktorumun ortak karariyla malulen emeklilik icin bas vurdum. ilk once yuzde 80 sakatsin diye rapor verildi ve iki sene kadar maaasa bagladilar daha sonraki kontrollerimde ise ( basortulu gordukten sonra) yuzde 80 degilde yuzde 50 ile 79 arasinda sakat oldugumu soylediler ve maasimi kestiler . bu kaarara itiraz ettigimde ise bu orani yuzde 50 ye dusurduler kisaca inancimi yasamaya calistigim icin basimdaki ortuden dolayi hakkim olani vermemek icin ellerinden geleni yaptilar .

Simdi sizden ogrenmek istedigim turkiyeden malulen emekli olabilirmiyim? burda agrilarimdan dolayi calisamiyorum bir gelirimde yok gelecegimden korkuyorum hayat standardim gun gectikce dahada kotulesiyor yorulmaktan yoruldum artik agrilarimdan biktim artik bu arada yasim 36. bana yardimci olursaniniz cok sevinirim . Allahin selameti uzerinize olsun .Allah her konuda yardimciniz olsun .Hayirli gunler.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Maluliyet cetveli'Ni inceleyin. Eğer o cetvele göre malul sayılacak durumda iseniz, yurt dışı çalışmalarınızı Türkiye'de borçlanıp malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Ama doğrusu ya buradaki bürokrasinin ya da maluliyet tespitinin daha kolay olacağını kimse söyleyemez.

Orada yapılan ayrımcılığa ne denebilir bilemiyorum. Şikayet mekanizmasını çalıştıramadınız mı? Önemli bir hakkın ahlaksızca elinizden alınmasına karşı birşeyler yapabilmelisiniz diye umuyorum...

Üye
    kandemir gul Avatarı

Gerçek Adı
    guler kandemir
    Son Giriş
    27.04-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    fransa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle bana cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim . Benim en çok takıldığım konu hastalığımın ilk aşamalarında hak ediyordumda şimdi hiç bir gerekçe gostermeden nasıl olurda hak etmiyorsun diyebilirler ? Her itiraz edişimde sakatlık oranımı dahada düşürüyorlar. Bu romatizma hastalığı kalıtsal bi hastalıktır bunu bütün doktorlar bilir ayle doktorum da romotoloğumda aynı şeyi söylüyorlar bu hastalıkta tamamen iyileşme diye bişey söz konusu değil diye. Üstelık her itirazımda biraz daha uzaktaki bi mahkemye gönderiyorlar en son oturduğum semte iki saat uzaklıktaki bi mahkemeye gittim yoruldum bıktım artık burda uğraşmaktan birazda fransızcamın zayıflığından dolayı pes ettim . Burda bir bıçuk sene çalışmışlığım var elimdeki mahkeme kaıtları ve doktor raporlarıyla birlikte gelsem gerekirse ordada muayne olurum nereye başvurmam gerekir?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Burada malulen emeklilik için Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız olmalı. Gelmeden önce maluliyetten emin olun derim. Boşu boşuna burada eziyet çekmemiş olursunuz...

Eğer malul sayılacağınızı düşünüyorsanız,maluliyetin tespiti için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Hastanenin vereceği rapor SGK sağlık kurlu tarafından onaylanır ve maluliyete karar verilirse, size "prim gün sayınız ve sigortalılık süreniz dolduğunda malulen emeklilik için başvurabilirsiniz" diyecekler. Sizin sigortalılık süreniz 10 yıl ve prim gün sayınız da (yurt dışı borçlanmalarla birlikte) 1800 gün olduğunda, sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik başvurusu yapabileceksiniz.

Üye
    kandemir gul Avatarı

Gerçek Adı
    guler kandemir
    Son Giriş
    27.04-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    fransa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için . Önerilerinizi dikkate alıcam