TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 8 mesajın 1-8 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    muhendisbey Avatarı

Gerçek Adı
    Tolga Faruk maçodar
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alanya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    6

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese kolay gelsin.Bu konularda uzman olup,bizlere yardımcı olan arkadaşlara teşekkur ederim.
    Benim kafam karışık.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
    1) Öncelikle 1 ay önce böbrek nakli oldum.sadece 2 kez ameliyattan önce diyalize girdim.Malulen emekli olabiliyorum sanırsam(2000 günüm var,başlangıç 2002).Ancak forumda bazı arkadaşlar 2 senedir olamadıklarını filan yazmışlar.Sürekli sorun çıkıyormuş.Böyle bişey olabilir mi?
    2) şirkette yıllardı müdürlük yapıyorum.Genelde de maaşım hep yüksek yatıyordu.mesela şuan son 3 yıldır da 3000 tl üzerinden yatıyor primim.Malulen emekli olursam,ortalama olarak üç aşağı beş yukarı maaşım ne kadar olur?1200/1600 civarı olur mu?
    3)Şu vergi indirimi raporu da neyin nesi oluyor?Ben de alabilirmiyim?Ne işime yarar?

4) malulen emekli olursam,sigortalı olarak işime devam etsem,malulen emekli maaşımın tamamı mı kesilir yoksa,belli bir prim mi kesilir?

5) Malulen emeklilik başvuru formu nu şu sgk takip büroları var ya,kaça doldururlar ki benim için?
    İlgilenip cevaplayan olursa çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
    Konu muhendisbey tarafından değiştirilmiştir (20.03-2014 Saat 13:35 ).

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    06.06-2023
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

Sigorta başlangıcından sonra diyalize girip nakil olduğunuz için 1800 gün ile emekliliğiniz kabul edilir, malulen emekli olursanız çalışamazsınız maaşınız kesilir. Kesilmemesi için erken emekli olmanız gerekiyor, vergi indirimide erken emekli olmak için şart olan bir durum. malulen emeklilikte bir avantajınız olmaz...

Üye
    muhendisbey Avatarı

Gerçek Adı
    Tolga Faruk maçodar
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alanya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    6

ERKEN EMEKLİLİK? de nedir? bunu ilk defa duydum.Malulen emeklilikten farklı bişey sanırsam.eRken emekli Nasıl olunur? Böbrek nakli olanlar erken emekli mi olabilir malulen emeklimı_?ve de vergi indirimi nedir hala anlayabilmiş değilim.
    Belki aynı sorularla uğraşmaktan bıkmış olabilirsiniz ama,Cevaplarsanız teşekkür ederim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.953
    Verilen Beğeniler
    4.230

Kafanızı hiç karıştırmayın... Malulen emeklilik için başvuracaksınız ve bu hakkı kazanacaksınız.

Maaşı bilemiyorum, ama bana sorsanız evet, 1200 TL maaş bağlanacaktır en az.

3- Vergi indirimi ile malulen emekliliğinizin bir ilgisi yok: Sakatlık - Vergi İndirimi

4- Malulen emekliler yeniden çalışmak istediklerinde emekli maaşını kestirmek zorundalar.

5- Form doldurmanın bir bedeli yok. Malulen emekli olmak istediğnizi söyleyeceksiniz, basit bir kayıt işlemi yapacaklar. Sonra sizi hastaneye sevk edecekler...

Üye
    muhendisbey Avatarı

Gerçek Adı
    Tolga Faruk maçodar
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alanya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    6

Selamlar.
    Nisan ayında Malulen emeklilik için başvuruda bulundum (Böbrek Nakli oldum) ve hak kazandım (Temmuz ayında).
    Ancak bu ayın (Agustos) sonunda iş yerimden ayrılacagım ve maaş için başvuruda bulunacagım.
    Şimdi sizlere bikaç sorum olacak.Cevaplarsanız çok sevinirim:
    Toplam 2048 gunum var.Muhendistim ve mudur olarak gösterilmek zorundaydım.Hepsi ssk.Toplam primim 120bin TL.2013 maaş ortalamam aylık 2800 tl brut.son 3 yıl da böyle,bu sene(2014) 3000 civarı
    Şimdi sorum şu :
    1) Tahminen ne kadar aylık alırım?
    2) 2010 da 5 aylık bir bagkur çıkarttılar bana,ona da borcum var.Bagkur çıkınca maaşım sırf bu 5 ay yuzunden duşer mi?(yukarıda öyle bişey yazılmıştı)
    Cevaplarsanız,Allah bin kere razı olsun derim.Bu merak ve belirsizlik,insanı çıldırtıyor.
    Şimdiden teşekkurler...

Üye
    serkanmalkoc Avatarı

Gerçek Adı
    Serkan MALKOÇ
    Son Giriş
    18.01-2023
    Saat
    00:15
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli (Aslen 61)
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    17

kardeşim tahminim 850 ile 950 arası diyorum ben bağkur düşürür.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.953
    Verilen Beğeniler
    4.230

Bence 1200 tl gibi bir aylık bağlanabilir.

Ama unutmayın, bu maaş tahmini çoooooook afakidir, çok güvenmeyin.

Üye
    YasinGökce Avatarı

Gerçek Adı
    Yasin
    Son Giriş
    06.03-2015
    Saat
    01:53
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    mühendisbey emekli oldunuzmu olduysanız ne kadar maaş bağlandı bilgilendirebilirmisiniz..