TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 14 mesajın 1-14 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    17:01
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ben % 50 özürlüyüm malulen emeklilik için basvurdum ve red cevabı geldi.yeniden nezaman bas vura bilirim itiraz edersem ankaradan ve oradan da red cevabı gelirse yeniden bas vurma sansına sahip olabilir miyim ?
    pulmoner hipertansiyon + atriyal tasıkardi hastasıyım yeniden rapor alıp bas vurmak istiyorum

tesekkür ederim
    sebnem

Üye
    ersin_67 Avatarı

Gerçek Adı
    ersin
    Son Giriş
    19.08-2020
    Saat
    08:54
    Yaşadığı Yer
    zonguldak
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    1

kaç yıllık ssk var

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

16 yıllık sgk lıyım ve 2500 günüm var

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

1.1oo gun daha çalış, malulen değilde %40 raporla erken emekli olma hakkı kazanın.Malulen emekli olmak için raporunuz tek hastalıktan %60 olması gerekiyor.Geçmiş olsun Şebnem hanım.

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

benim istediğim tekrar malulen emekliliğe basvurmak .14 02 2014 de sgk dan red ile evrak çıktı ve şimdi ben en erken ne zaman bas vura bilirim çünki benim iki hastalığım var ve hastaneden % 60 lık rapor alabilirim
    bir de ben önceden basvurduğum hastanenin ne kadar lık bir rapor verdiğini nasıl öğrenebilirm

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

Şebnem Hanım anladığım kadarıyla birkaç hastalığınız var bunların toplamından %70 te alsanız malulen emekli olamazsınız.Tek hastalıktan %60 almanız lazım.Birde ilk sigorta olduğunuz zaman sağlıklı olmanız gerekir.Bu primle malulen emekli olabilmeniz için allah korusun ! ya iş kazası geçirmeniz lazım yada meslek hastalığı olması lazımki, maluliyet hakkı kazanın.Yanlış yönlendirmeyim sizin için en iyi yol en az %40 raporla erken emklilik, bu %40 bir kaç hastalığın toplamı olabilir.Bunada vergi indirimi hakkı diyorlar.Yani şu anda defterdarlıktan en az %40 vergi indirimi alırsanız ve bu rapor sürekli olursa, ilerde erken emekli olmayı garanti edersiniz.Konu günceldir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun.

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ben sgk ya bas vurduğum da malulen emeklilik için 1800 prim ödeme ve 10 yıllık sigorta malulen emekli,lk için yeterli denilmişti ve benim bildiğim de okadar.yetiyor benim sormak istediğim ben bu oranları tuturuyorum da benim istediğim tekrar malulen emekliliğe basvurmak .14 02 2014 de sgk dan red ile evrak çıktı ve şimdi ben en erken ne zaman bas vura bilirim çünki benim iki hastalığım var ve hastaneden % 60 lık rapor alabilirim
    bir de ben önceden basvurduğum hastanenin ne kadar lık bir rapor verdiğini nasıl öğrenebilirm

bilen birisinden cevap bekliyorum tesekkür ederim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Şebnem hanım, rapor oranına takılmayın. SGK malulen emekli etmek için kişinin Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı olmasını şart koşuyor. Sizde bu durum söz konusu mu?

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

derecelendirme ne demek ben anlamadım bana u konu da yardımcı oalabilirsiniz........
    nasıl emekli olabilirim
    pulmoner hiper tansşyon ve atriyal tasikardi hastalığım var

A. İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim, kalıcı kalp pili uygulanması ve ICD implantasyonu yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen hayatı tehdit eden ventriküler aritmiye bağlı semptomların devam etmesi.
    2. Pulmoner Hipertansiyon: Medikal ve cerrahi tedaviye rağmen kateterle ölçülen Mean pulmoner arter basıncının 50 mmHg’ nın üzerinde olduğu (kalp kateterizasyonunun mümkün olmadığı durumlarda ekokardiografik olarak sistolik pulmoner arter basıncının 75 mmhg’nın üzerinde olduğu hastalar), NYHA evre 3-4 semptomları veya ciddi sağ ventrikül yetmezlik belirti ve bulgularının olduğu primer ve sekonder pulmoner arteriyel hipertansiyon hastaları4. Hipertrofik ve Restruktif Kardiyomyopati: Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan, uygun medikal, cerrahi veya invaziv tedaviye rağmen NYHA evre 4 semptomları olan hastalarA. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan ve ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan kalp yetmezliği
    B. Cerrahi yada perkutan tedaviye rağmen kalp boşluklarında ciddi dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olan konjenital kalp hastalıkları

bunlar ben de mevcut ne papmalıyım
    D. Eisenmenger sendromu gelişen konjenital kalp hastalıkları

maluliyet cetveline göre bakıp yazdıklarım bunlar ama doktorum daha ayrıntılı bir rapor yazabilir

şimdi ben daha önce basvurdum ve red cevabı geldi bçlge saglıktan ne zaman en kısa sürede bas vurabilirm

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

% 50 raporla malulen emekli olunamaz. Yukarıda da yazdığım üzere, SGK kişinin ornaına değil, Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olup olmadığına bakıyor. Eğer durumunuz maluliyeti gerektirecek düzeyde ise, red kararına karşı sağlık yüksek kurulu tarafından değerlendirilmesi talebiyle itiraz edebilirsiniz.

Eğer yine red gelirse, bu durumda birkaç ay bekleyip daha sonra yeniden başvurursunuz.

Not: Malulen emeklilikte sizin aldığınız raporun bir önemi yok. Belirleyici olan, sigorta müdürlüğü sevki ile hastaneden alınacak rapordaki tanıdır.

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayın yetkili sgk nın beni gönderdiği hastane bana mallulen emeklilik için gerekli oarnı verdi ama bsk tarafından red cevabı geldi beni sizden öğrenmek istediğim su ben 14 02 2014 de red cevabını aldım yeniden ne zaman basvurabilirim en erken....

ya da prim ödeme ile normal vergi indirimiyle nasıl emekli olabilirim 2558 gün prim ödemem 16 yılım var 10 11 1997 de ilk işe giriş tarihim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Reddedilen malulen emeklilik başvurusundan sonra yeniden başvuru için bir süre kısıtlaması yok aslında. Mevzuatta böyle bir şey göremesem de, kurum içinde illa ki bir genel yazı vardır. Yani, birkaç aydan önce başvursanız da büyük olasılıkla doyanıza bakıp başvurunuzu kabul etmeyeceklerdir.

sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız raporun oranı ve o orana karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim oranı erken Yaşlılık emekliliğinizin belirlenmesinde etkili olacak:

Üye
    sebnem08 Avatarı

Gerçek Adı
    sebnem
    Son Giriş
    11.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben izmir de oturuyorum daha önce bozyaka devlet hastanesinden malulen emeklilik raporu almıştım ve red cevabı geldi.şimdi ege üniversitesi hastanesinden almak istiyorum sgk kurumu burayı kabul etmedi bunu asmak için ne yapabilirim çünki biliyorum ki bu gastanelerden alınan raporlarda kabul görüyor ve dahası benim kalp doktorum yıllardır bana bakan kişi burada çalışıyor ........

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sigorta müdürlüğündeki görevliler aslında birkaç hastaneden birine sevk edebiliyor. Onların böyle bir inisiyatifi var. Eğer Ege üniversitesi hastanesi bu kapsamdaysa, sigorta müdürlüğünde müdüre çıkıp durumu anlatabilir ve o hastaneye sevk edilmeyi isteyebilirsiniz.

Ama bundan önce red kararına karşı sgk yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi için itiraz edin. Orada da sonuç olumsuz olursa, o zaman ya dava etmeniz lazım ya da 6 ay kadar bekleyip sonra yeniden başvurmanız lazım