TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 7 mesajın 1-7 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    murad22 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    08.08-2020
    Saat
    14:01
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Benim durumumun özel bir durum olduğunu düşünüyorum ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Ben %49 oranında geçim indirimi olan 4a çalışanıyım. İndirim belgemi maliyeden bizzat teslim alıp 08.05.2013 tarihinde iş yerine verdim.
    Benim şu anda emeklilik şartlarım tamamlandı ama önümde bir kaç tane engel var.
    Bunlar;
    A-Toplu iş sözleşmesi uygulanan bir fabrikada çalışıyorum. Ekim 2012 de olması gereken toplu iş sözleşmesi şu ana kadar tamamlanamadı ve grev kararı alındı. Yani Ekim-2012 ve Mart-2013 de almamız gereken zamları daha alamadık. Toplu iş sözleşmesi ne zaman imzalanırsa o zaman maaş farklarını ve dolayısıyla sgk prim farkları fazlalık olarak yatırılacaktır.
    B-Ayrıyetten 22.12.2012 de alıp 08.05.2013 de iş yerine verdiğim %49 vergi indirimi geriye dönük hesaplanıp yatırılması gerekiyor.
    Sorularım Şunlardır;

1-Şimdi en önemli sorum şu emekli olup ileride prim farkları yatırılınca tekrar hesaplama mı istesem yoksa tahminimce 2-3 ay kadar bekleyip primlerim farklarıyla beraber yatıp ondan sonra mı emekli olayım? Duyduğum kadarı ile beklenilen her ay için emekli maaşından 2 tl gibi bir rakam düşülüyormuş
    2-Geçmişe dönük vergi indirimi alır iken bu tutar ileride maaş farkları verilirken tekrar hesaplanır mı?
    3-En büyük handikapta şudur; Bu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken ben yaklaşık 40 günlük istirahat aldım ve bunun ücretini sgk , ziraat bankası aracılığıyla ödedi. Şimdi benim prim farkları yatırıldığında benim bu istirahat ödemelerini tekrar hesaplatma ve aradaki fazlalığı alma şansım var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür edrim

Üye
    allakasi Avatarı

Gerçek Adı
    ugur
    Son Giriş
    22.12-2021
    Saat
    20:25
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

alacagın fark cok yüksek degilse boşuna beklemenizi tavsiye etmem çünki emekli olduktan sonrada calışabilirsiniz emekli maaşı kesilmeden emekli olmadıgınız taktirde şöyle düşünün + her ay 1 maaş kaybınız olmakta

Üye
    murad22 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    08.08-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

beklemekten kastım yaklaşık 2-3 ay gibi bir süredir daha fazlası değildir

Üye
    capsi Avatarı

Gerçek Adı
    adnan
    Son Giriş
    15.08-2022
    Saat
    00:34
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    13

Bekleyin.farklar ek olarak yatsın,toplam prim ve aylık ortalama kazanç artsın.emekli maaşını biraz arttırır.

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Bende beklemenizden yanayım 2-3 size ne kaybettirir ki?

Üye
    murad22 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    08.08-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

emeklilik için başvuruda bulundum

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:03
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.868
    Verilen Beğeniler
    4.124

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Hadi hayırlısı.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...