Erken emeklilik başvurusu yapmak için işyeri ile ilişik kesmek şarttır.
Çalışma isteyenler tekrar giriş yaptırır ve SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edebilirler.
Erken emeklilik başvurusu yapmak için işyeri ile ilişik kesmek şarttır.
Çalışma isteyenler tekrar giriş yaptırır ve SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edebilirler.
Kusura bakmayın konuyu tam olarak anlatamadım galiba;örneğin işten çıkarılmış olsak yani işsizken de bu erken emeklilik için başvuru yapabilirmiyiz,bu başvurunun çalışırken veya işsizken yapılması herhangi bir avantaj dezavantaj yaratırmı,farkı ne olur?....
KKELEBEKK;
Sayın editörüm selam;
aynı konu bende de hasıl olacak fakat işverenim istifa et gibi bir yorum yaptı !! İlişik kesmek için istifa edince tazminat hakkım yanarmı ?
6 yıldır bu işyerindeyim erken emeklilik için başvuracağım lakin iş yerinden ilişiğimi kestiğim zaman tazminat alabilirmiyim ?
İstifa etme, sadece kovulmaya bak... Kovulursan yüklüce tazminat talep edersin, istifa edersen tazminat vermeyebilir.
Kişisel görüşümdür isteyen yapabilir.
mustafa dincer emekliligin geldi ise sgkdan alacagın cıkış kagıdını iş yerine vermeniz yeterli sgkdan onay almadan istifa etmeniz sakıncalı olabilir onay aldıktan sonra 6 senelik cıkış paranızıda vermek zorundadırlar paranızı aldıktan sonrada aynı işiyerinde iş veren calıştıorırsa sgdpirimi ile emeklimaaşın kesilmeden devam edersiniz tekyapmanız sgkya istifa etmeden emeklilik dilekcesi vermeniz yeterli onlar size yol gösterir şayet emekliligi hak etmiş seniz
herangi bir dez avantajı olmaz şayet emekliligi hak etti iseniz recobey istediginiz zaman baş vura bilirsiniz calışıp calışmamanız önemli degil vergi indirimi niz var ise istediginiz zaman emeklilik dilekcesi vere bilirsiniz sgk ya işyeri sizi kovsa bile
Teşekkürler ;Sgk ya sordum 17 yılın dolmuş olabilirsin dilekçe ver dedi.İş veren ile görüştüm işten çıkış yapman gerekiyor istifanı muhasebeye ver dedi? (Bana göre özürlü raporum % 40 üstü Tip 1 DM )
mustafa vergi indirimi raporunun fotokopisi ile müracat etmen yeterli onay aldıktan sonra sgk cıkışını al gelder sana işyerine imzalatmak için kagıt verir okadar istifa edip gitmen yanlış olur
bir soruda ben soracam 18 ay askerlik yaptım borçlanma yaptıracam tam olarak 18 ay gerıye mı duser bazı arkadaslarım 12 ayduser dıyo dogrumu
askerden sonra sgklı oldu jsen 18 ay geri ceker 12 degil askerden önce sgklı isen sadece pirime katkı saglar geri cekmez erken emeklilik için
saol arkadasım
Vergi indiriminden yararlanıp, erken emekli olunabilmesi için, mutlaka bir işyerinde sigortalı olunması gereklidir
allakasi;
Tekrar selam ; O günden sonra olay farklı bir boyuta kaydı. Sgk ile yazışmalarım da 15.10.2013 tarihinde emekli olur yazısı verdi.İşyeri personel fazlalığı nedeni ile beni ve 3 personeli daha çıkış vermeye hazırlanıyor. Benim merak ettiğim konu?
Şimdi ben 3 ay işsiz olacam(inşallah iş bulurum) 3 ay sonra emekli günüm dolduğu zaman emeklilik başvurusunda bulunsam sorun olurmu?
% 46 rapor defterdarlık onaylı süresiz 5251 gün 1996 giriş
Dogan_Ist;
Hayir; Vergi indirim belgeniz varsa! Calismiyorken de emeklilik muracaati yapilir. Hizmet suresi - Prim gun sayisi yeterliyse , calisiyor yada calismiyor olmak 1 seyi degistirmez.