çok teşekkür ederim Hakan bey.
çok teşekkür ederim Hakan bey.
çokilginç istenilen yılı ve günüdoldurduğumuz ve 15 ile 18 yaş arası yıllarımız tam prim ödeniyo olmasına rağmen emeklilik hesaplaması 18 yaşımızı doldurduğumuz günden başlatılıyo bülent abimm burda anlayamayıp çözemediğimiz mantığımızın almadığı konu ne acaba
kiraman;
Bu konu seçim sonrasına bırakılan torba yasa içerisinde var, eğer bu tasarı yasalaşırsa primini tamamlamış sene şartının dolmasını bekleyen bir çok engelli otomatikman senesini dolduracağı için daha erken yaşta emekli olacak.
Konu ile ilgili birkaç link.
Staj mağduru olan 5 milyonluk kesim.
Zamanında meslek lisesinde okurken staj yapan ve staj sigortası yapılan ama bu staj sigortası emekliliğe sayılmayan öğrenciler ve çıraklar. Ki buna benzer bir yasayı Özal 1987 yılında çıkarmıştı.
http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=6686
CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, öğrencilikleri sırasında stajyer veya çırak olarak çalışanların, çalıştıkları sürelerin de borçlandırılarak, borçlandıkları sürelerin de sigortalılıklarına sayılması için kanun teklifi verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/s...ek_teklif.html
Konu ile alakalı açılmış imza kampanyası
http://www.change.org/tr/kampanyalar...ngıcı-sayılsın
Konu ile alakalı açılmış sosyal paylaşım sayfası.
https://tr-tr.facebook.com/pages/STA...40460429339754
Konu ile alakalı açılmış site
Staj Mağdurları
Bülent bey selamun aleyküm engelli emekliliğin de bu 18 yaş olayi konusunda sorum olacak örnek olarak bir ailenin engelli çocuğu var ve aileninde kendi is yeri var sizin yukarida verdigininiz örneğe göre soylemek gerekirse cocuk 10 yasinda sigortali olarak gosterilip pirimleri tam sigortali olarak yatsa dogum tarihide 01.01.1980 olsa ve yuzde 40 raporla 15 yil sigortali ve 3600 gun pirimle 25 yasinda emekli olabiliyor öylemi? Yanlismi anladim yoksa
staj döneminin sigorta başlangıcı olarak sayılması için faruk çelik bir çalışma başlatmış arkadaşlar eğer gerçekleşirse çok güzel ve faydalı bir çalışma olmuş olur.
o zaman yetişşşş faruk çelik abi
Staj sigortasını borçlanma yoluyla kabul edilmesi ilen ilgili mecliste görüşmeler oluyormuş. En azından gazetelerde yazanın yalançısıyım.
Eğer olursa Ciddi farklar çıkıcak ortaya. Mesela bana 1999 öncesine 1080 gün daha eklenicek öyle bir durumda. Buda emekli maaşında fark yaratıcak.
Asıl merak ettiğim geri borçlanma rakamı yıla 10.000 TL isterlerse 3 yıla 30.000 TL yapıyor bu rakamıda Engelli bir çalışna olarak asla karşılıyamam.
Arkadaşlar 18 yaş öncesi tam sigortalı çalışmam nedeniyle emeklilik kriterim 18 yaş öncesi giriş tarihine göre hesaplandı ve ona göre emekli oldum.
Adın gibi Esrarengiz bi konu yarattın iyimi senin adına çok sevindim ama peki SGK dam bu durum nasıl çıkacak oraya gidince sana söylüyorlarmı tam pirim olup olmadığını
Çok şaşırdım valla iyimi 18 YAŞ Şartı ne oldu yani bu soruları cevaplayabilirsen çok sevinirim
Konu eren keskin tarafından değiştirilmiştir (24.03-2015 Saat 12:20 ). Gerekçe: Harf ile cümle. Değiştirme hatası
@eren keskin
Eren hizmet dökümüne bak ilk sigortali oldugun tarih 18 yasindan önce ise öncedir tampirim haricindeki sigortalilik surelerin (staj gibi) hizmet dökümüne yansimaz
Esrarengiz dediğin gibi 18 yasindan önce sigorta baslangici kabul edilir fakat hizmet yili hesaplanırken 18 yaşından sonraki yıllarda baz alinir
Kendimden örnek vereyim benim sigorta baslangicim 01.07.1998 doğum tarihim ise 08.11.1982 % 48 vergi indirim belgem var benden emeklilik için 18 yil hizmet suresi ve 4080 gun pirim isteniyor normalde benim hizmet yilim 01.07.2016 tarihinde doluyor fakat ilk sigorta baslangicim 18 yasindan önce olduğu için hizmet yilininin baslangici olarak 18 yasindan sonraki süre baz alınmaktadır buda 08.11.2018 tarihini yani mevcut yasada ben bu tarihten önce bu engel derecesiyle daha erken emekli olma sansim yok
Şu aralar kafamda ilginç bir dürtü git 1800 günden emekli ol diyor, acaba olsam mı diye düşünüyorum da memur olma imkanım var zira puanım yüksek. Tabi ki birde maaş çok düşük kurtarmıyor
@eren keskin
Eren bey tam Sigortalı prim olduğu hizmet SGK hizmet dökümünde görünüyor. Zaten tam sigorta prim değilse yani staj vs SGK hizmet Dökümü'nde görünmez.