TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 39 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    21:04
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba,

Bilindiği gibi 5510 sayılı kanun 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girdi ve bu yasa ile özürlülerin emekliliği yeniden düzenlemiştir.
    Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren SGK li olanları kapsadığı gibi o tarihten önce 2000 yılına kadar geriye dönük SGK li olan engellileri mağdur etmiştir.
    Kaç kişi bunun farkında? Şöyle ki; Bu yasa yürürlüğe girmeden önce örneğin yüzde 50 derece engelli olan ve Nisan 2003 SGK girişi yapılan biri 15 yılda emekli olabiliyorken bu yasa ile süre 19 yıla çıkarıldı. Ekim 2008 den sonra SGK li olan ve aynı şartları taşıyan bir engelli ise 16 yılda emekli olabiliyor.

Madem bu yasa ile yeni düzenleme yapıldı.
    1) Neden 2008 öncesi SGK liler mağdur ediliyor?
    2) 1 Ekim 2008 sonrası SGK li olanları kapsamakla yeterli olmalıyken geriye dönük 2000 yılına kadar SGK li olanlara dokunmamalıyken neden üstelik
    mağdur olacak şekilde dokunuluyor? Hukukta şöyle bir kural vardır: Eğer yeni yasa vatandaşın aleyhine ise bu uygulanmaz.

Bunun mantıkla vicdanla açıklaması olamayacağı gibi üstelik engelli vatandaşları mağdur edecek şekilde düzenlenmiş olmasını kınıyorum.
    AKP ın icraatı engellileri mağdur etmek midir?

Bu yasadan mağdur olan engellinin mahkeme açması durumunda kazanması kesindir diye düşünüyorum. Çünkü yeni yasa katiyen önceden SGK li olanları kapsayamaz.Çünkü ortada bir mağdur edilmişlik vardır.
    Aranızda avukat arkadaşlar var mı? Konu hakkında yorum getirebilirler mi?

Ayrıca şuna da değinmek istiyorum. Hükümet engelli dahi olmayan önceden SGK li olan vatandaşlara dokunmazken önceden SGK li olan engelli vatandaşlara nasıl dokunabiliyor. Durum vahim.

Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

AK Parti iktidar olmadan evvel ve 2000 yılında engelliler 15 yıl sigortalık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı ile emekli olabiliyordu. Bunu maddelerle(o zamanki anayasa kanun no) teyit eder misiniz? Ayrıca bu özür oranına bakılmaksızın tüm engellileri kapsıyordu bildiğim kadarı ile. Arkadaşlar, yazmanızı bekliyorum. Konu tüm engellileri ilgilendiriyor.

506 Sayılı Kanun'un 60'ıncı maddesi gereğince, 05.08.2003 gününe kadar %40 ve daha fazla engeli olan SSK sigortalıları, Maliye Bakanlığı'ndan 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi indirim belgesi aldıklarında, herhangi bir yaşa tabi olmaksızın 15 yıllık süre ve bu süre içinde en az 3600 gün prim ödeme şartı ile emekli oluyorlardı.

İnternette yukardaki ibareyi buldum ancak 506 Kanunun 60 maddesinde bulamadım. Tam oalrak nerede geçiyor?

Yasaklı Üye
    berkemeteatasoy Avatarı

Gerçek Adı
    MURAT DOĞAN
    Son Giriş
    29.12-2017
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    MARDİN-MİDYAT
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    6

bende katılıyorum..kanun geriye işlemez yasanın çıktığı tarihten sonrasını kapsamalı..memur engelli neden 15 yılda oluyorda özelde çalışan engelli daha çok yıpranmasına rağmen 20 yılda emekli oluyor..ayrımcılık bu emeğe saygısızlık

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Evet, 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanların emekliliklerinde bir dezavantaj oluştu. 5510 sayılı yasa ilk çıktığında da bunun farkındaydık, ama yapacak birşey olamadı. Bu konuda mağdur olan kişinin dava açması lazım. Açan var mı, sonuç ne oldu, ne olabilir, bilemiyorum.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Yasaklı Üye
    berkemeteatasoy Avatarı

Gerçek Adı
    MURAT DOĞAN
    Son Giriş
    29.12-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MARDİN-MİDYAT
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    6

merhaba bülentbey 1999 ssk girişim var 2014 emekli olmam lazım ben dava açacam 2017 beklemek istemiyorum.madem kanun geriye işlemez..yayınlandıktan sonraki tarihi baz alsınlar

Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent, ben bu konuyu takip edip araştırıyorum. Ulaştığım eski bir yetkili(bu kanunun tasarımında yer almıştı) engelliler 2008 öncesi ve 2000 senelerinde de 15 yıl ve 3600 prim gün sayısı ile emekli olmuyorlardı iddiasında. 2008 sene öncesi yasada engelliler özür oranlarına bakılmaksızın 15 yıl ve 3600 gün sayısı ile emekli olabiliyordu hepimizin bildiği gibi. Bu kanun no kaçtı? Onu vaktim elverdiğince araştırıyorum. Belgelerle ispatlamamız gerekiyor. Gerisi kolay. Engelliler 15 yılda özür oranına bakılmaksızın 15 yıl ve 3600 prim gün sayısı ile emekli olabilir ifadesi hangi yasada (yasa 506 madde 60 daki ifadeden bir şey çıkaramadım)geçiyordu? Bu bilgiye ihtiyacım var.
    Davayı ben açacağım gerekirse. Kazanma olasılığı yüksektir umuyorum. Çünkü kanun geriye doğru işlemez. Üstelik yeni yasadan faydalanacak olanlar bile 2008 öncesi SGK li olanlardan daha avantajlı. (çok sinirleniyorum bu adaletsizliğe

berkemeteatasoy siz 1999 yılında SGK girişli iseniz sizin etkilenmemiş olmanız gerekiyor. SGK ten emeklilik tarihinin teyidini isteyip bizimle paylaşır mısınız?
    Başka arkadaşlarda SGK ten emeklilik tarihlerinin bildirmelerini isteyip burada paylaşırlarsa çok iyi olur.

Yasaklı Üye
    berkemeteatasoy Avatarı

Gerçek Adı
    MURAT DOĞAN
    Son Giriş
    29.12-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MARDİN-MİDYAT
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    6

merhaba

sordum 18 yıl 2017 olabileceğimi söylüyorlar..şimdiden dava açsakmı davayı ferdi açabilirmiyiz..şuanda 4000 bin gün var...memur olsa idim 15 yıl ama işçi olanlar 18 yıl haksızlık diz boyu..ayrımcılıkta var..

Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bu davayı konuya hakim çok iyi bir avukatla açmak lazım. Ferdi de açabilirsiniz. Önce bir avukata danışmakta fayda var.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Kademeli emeklilik 06.03.2003 tarihinde 4958 sayılıkanunla getirildi. Ondan önce % 40 ve üzeri raporu olanlar 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabiliyordu (506 sayılı yasanın 60. maddesidir bunu düzenleyen madde. Ama o en eski versiyonunu internette bulamadım).

Yaşlılık Aylığından yararlanmayı düzenleyen madde 506 / 60:

Madde 60-
    Yaşlılık aylığından yararlanma esas ve şartları aşağıda gösterilmiştir.
    [...]
    C) (Değişik: 29.07.2003 – 4958/ 34 md. Y.T. 06.08.2003)
    a) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce bu Kanunun 53 üncü maddesine göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya arızası bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük , yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.
    b) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılardan;
    ilgili mevzuatı uyarınca, I. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak, II. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az onsekiz yıldan beri sigortalı olmak ve en az 4000 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak, III. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az yirmi yıldan beri sigortalı olmak ve en az 4400 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmaları şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar. Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir.

506 sayılı sigorta kanununun Geçici 87. maddesi

Geçici Madde 87- (Ek:29/7/2003-4958/54 md.)
    506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 60 ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendinde yapılan değişikliğin uygulanmasında; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;
    a) 12 yıl ve daha fazla sigortalılık süresi bulunanlar hakkında sakatlık derecesi ne olursa olsun bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte bulunan hükümler uygulanır.
    b) 9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün,
    9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün,
    c) 6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün,
    6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün,
    d) 3 yıldan fazla 6 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün,
    3 yıldan fazla 6 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün,
    e) 3 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün,
    3 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün,
    Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Buldum! 60. maddenin C bendinin eski hali (bkz):

a) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce bu kanunun 53 üncü maddesine göre malül sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya arızası bulunan ve bu nedenle malüllük aylığından yararlanamayan veya,
    b) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan,
    Sigortalılar, yaşları ne olursa olsun, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.)

Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

2014 olmalı. Ama size neden 2017 demişler. Bende anlamadım. SGK teki personeller bile işi tam bilmiyorlar. Bu yeni yasa işleri iyice karıştırdı. Daha kimse emekli olmadığından (2000 SGK girişleri olan) bu güne kadar o nedenle sanırım pek ses çıkmadı. Bu işin peşini ben şahsen bırakmayacağım. Çünkü ortada bir haksızlık var. Neye istinaden? Hükümettekiler de hata yapabilir. Önemli olan bizlerin itiraz etmemiz. Gerekirse hakkımızı söke söke mahkemede almamız.

Üye
    yüksel yıldız Avatarı

Gerçek Adı
    yüksel yıldız
    Son Giriş
    20.11-2014
    Saat
    16:41
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın bülent Bey ;
    Az önceki yazınızda yani 506 sayılı kanunun 60 maddesinin B ) bölümünde Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir. demişsiniz. Bunu biraz açarmısınız .Raporu SÜREKLİ olup Vergi indiriminden yararlanan sonrasında bu haktan istifade ederek emekli olmak isteyenden SGK Emekli edip kontrol muayenesimi isteyebilecek.Ben mi yanlış anladım bilemiyorum.Konunun önemine binaen yardımcı olurmusunuz.

Üye
    nisanruzgarı Avatarı

Gerçek Adı
    Gülsüm
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Aa sen boşuna oturan boğa değilsin. Otursan bile boş oturmuyorsun.
    Sağolasın süper bunlar. Bunları bi güzel hazırlayıp göndereceğim ilgili kişiye.
    Vallahi ben bu işin peşini bırakmıyacağım. Gerekirse tüm meclistekilere yazacağım. Davayıda açmasını da biliriz biz
    Kopara kopara alacağız hakkımızı. Olmadı yırtarak alacağız. Ya lütfen arkadaşlar bu konuya duyarlı olun. Engellilerden ne kadar gür ses çıkarsa o kadar iyi. Bağıracaksınız ki ben bile duyabileyim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

yüksel yıldız, teorik olarak sgk her istediğinde kontrol muayenesine çağırabilir. Bu hep böyleydi zaten... Ama baştan kontrol muayenesi koymamışsa, daha sonra kolay kolay çağırmazlar. Ancak bir sahtecilik incelemesi varsa, o zaman döneme ait tüm emeklilikleri gözden geçiriyorlar...

Yasaklı Üye
    berkemeteatasoy Avatarı

Gerçek Adı
    MURAT DOĞAN
    Son Giriş
    29.12-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MARDİN-MİDYAT
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    6

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    istanbuldakiler bilmiyor sanırım..18 yıla çıktığını söylediler ama sitede malüllük varmı kısmına evet dediğimde 2014 çıkıyor ama bende malullük yok engellilik var..

Sayfa 1 / 3 123 SonSon