Eğer dedeniz farklı bir kurumdan emekliyse anneniz ölüm aylığına ilaveten yetim aylığı da alabilir. Ama gelirdeki bu artış belki engelli aylığınızı etkileyebilir, bu yüzden iyi hesap etmek gerekli.
Merhabalar herkese selamlar. benim bir sorum olacak konu yeri yanlış ise çok özür diliyorum.
Şimdi annemin ölüm aylıgı var ama evde 2 kişiyiz ben engel aylıgı almaktayım başvurum yeni onaylandı annemin babasının aylıgını alabilme şansı varmı tek kız digerleri erkek kardeş para yetmiyor borc üzerindeyiz hep. bilgilendirirseniz sevinirim.
Eğer dedeniz farklı bir kurumdan emekliyse anneniz ölüm aylığına ilaveten yetim aylığı da alabilir. Ama gelirdeki bu artış belki engelli aylığınızı etkileyebilir, bu yüzden iyi hesap etmek gerekli.
@cardinals Merhaba, Yanlış anladınız annem engelli aylıgı almıyor annem için tam olarak sordugum şey şu
Annem ölüm aylıgı almakta babam vefat ettiginden beri. şimdi ise babasının aylıgınıda almak istiyor dul oldugu için annem alabilir mi onu sormak istedim.
@theboy Doğru anlattım ama yanlış anlaşıldım sanırım. Tekrarlamak gerekirse anneniz yetim aylığı alabilir burada sorun yok. Sorun gelir artışı olduğu için sizin engelli aylığınız kesilebilir, onu demek istemiştim.
Hee anladım ustam kusura bakmayın. biraz başım agrıyorda o yüzden öyle sandım sanırım ^^ @cardinals Teşekkür ederim bilgilendirme için.
@theboy Geçmiş olsun. Rica ederim ne demek, birbirimize yardımcı olmak için buradayız zaten. Elimizden bir şey geliyorsa ne mutlu bize.![]()