% 60 ve üzerinde sakatlığı olanların raporları SGK sağlık kurulunca onaylanırsa babasının maaşı bağlanır. Bağlı bulunduğunuz SGK Müdürlüğü'ne başvurun.
% 60 ve üzerinde sakatlığı olanların raporları SGK sağlık kurulunca onaylanırsa babasının maaşı bağlanır. Bağlı bulunduğunuz SGK Müdürlüğü'ne başvurun.
cevabınız için teşekkür ederim
%59 üzeri ise evet
peki kendi maaşı varsa bile gereken şartlar oluşursa (%60 engel) babasının maaşını alır mı?
%40 sosyal fobi %30 kekemelikten rapor alan kişi ölen anne yada babasının emeklilik maaşından faydalanabilir mi cevaplarınız için teşekkür ederim
Anne ya da babanız hangi kurumdan emekli ise o kuruma müracaat etmeniz gerekiyor. Önceden alınan raporu kabul etmiyorlar. yeniden üst yazı ile hastaneye sevk ediyorlar, İş gücü kaybınız %60 üzeri ise üst kurulda Onaylanıyor ve Maaşı almaya başlıyorsunuz.
%49 okb ve %30 kekemelikten rapor alan kişi ölen anne yada babasının emekli maaşından faydalanbilir mi .cevaplarınız için teşekkür ederim
evet faydalanır, % 64 yapar, 60 üzeri olanlar yararlanır....
herkese merhaba %49 okb ve %20 kekemelikten raporum var yetim aylığı alabilirmiyim
SGK yetim aylığı bağlamak için şu şartı arar: http://www.engelliler.biz/forum/emek...a-halleri.html
Merhaba, özürlü aylığı alan 32 yaşında bekar kız çocuğu vefat eden babasının maaşınıda alabilirmi yani hem kendi özürlü maaşını hemde vefat eden babasının maaşını alabilirmi.
Merhaba ;
Ben % 78 sürekli engelli raporu olan ve Engelli emekli olan Bay'ım.
Annem SSK , Babam ise Kamudan emekliydi.
İkiside 4 yıl önce vefat ettiler. Ben erkek olarak Annemin veya Babamın emekli maaşlarından Pay alabilirmiyim.