eve başvurdugumuz bölgede 1 yılikamet şartı diyor ben 5 aydır ikamet ediyorum bu durumda nasıl başvuracagım yeni ikametimin oldugu shire basvuramıyorum eski ikamet ettiğim sehire basvuru yapabilirmiyim nedir durum
eve başvurdugumuz bölgede 1 yılikamet şartı diyor ben 5 aydır ikamet ediyorum bu durumda nasıl başvuracagım yeni ikametimin oldugu shire basvuramıyorum eski ikamet ettiğim sehire basvuru yapabilirmiyim nedir durum
@denizkızı
Garanti edebilirim, daha önce tokiden eve yazılmıştık. Anahtar teslim edilmeden taksitler başlamamıştı.
@ARZU NUR YILMAZER
Bizim aileler pesinati toparlariz diyor. Yarısını benim ailem yarisinj esimin ailesi toparlayacaklar . Ancak 2022 aylığı kesilirse geçim konusunda çok sorun yasariz. Iyi kötü kirayi ödüyoruz onunla
@sunnshine
Oturduğunuz ev yani bir adet eviniz varsa bu engelli aylığını etkilemiyor ma TOKİ'den alacağınız ev engelli kişinin ikinci evi ise bu aylığınızın kesilmesine sebep olur . 1 adet eviniz olduğunda bu engelli aylığının kesilmesine bir sebep değildir bunu hem avukat ile görüştüğümde hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile görüştüğünde engelli kişinin 1 adet evi olduğunda ve bu evde oturduğunda engelli aylığının kesilmesine sebep değil ikinci evi olduğunda bu gelir kaynağı sayıldığından engelli aylığının kesilmesine sebep
@Down Kızlı Baba
projeden projeye değişiklik gösteriyor o durum
bu projede de açıkça belirtmemişler taksit durumunu diyebilirim
hatta emin olmamakla beraber
Hak sahiplerine konutlar;
%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.
şu mesajdan anladığım kadarıyla sözleşme peşine taksitler başlayacak
dipnot 50bin konuttan 3+1 hak sahibiyim ev teslim edilmedi 21 aydır taksit ödüyorum
Cumhurbaşkanının söylediği aynen şuydu; Sözleşme imzalandığında taksit ödemeleri başlar
@umetinn
yayını izleyememiştim doğru anlamışım demek ki
Dün gece toki başkanı cnn türk e bağlandı dedidiki sözleşmeye çağrıldığında ertesi ay taksit başlayacak öyle boş yere garanti verme kardeşim, down kızlı baba
Arkadaşlar,
engelli için 1 evi varsa ve ev hane geliri 18 binden fazla ise başvuru yapabiliyor mu ? başvuru şartlarında parantez içerisindeki kısımlar net değil [FONT=Gotham](Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).[/FONT] sormak istedim
teşekkürler
ev senin veya varsa eşinin üzerineyse başvuramıyorsun malesef
Nekadar acaip bir durum dün gece cnn e bağlanan toki başkanı na sorulan soruya şu cevabı verdi ,1 aile karı koca birde 18 yaşından büyük çocuk, gelir sınırını geçer baş vuru nasıl olacak verdiği cevap 18 yaşından büyük çocuk zaten evlenip gider onu gelirden saymayız,peki yüce devletimizin yüce ve ulu yöneticilerimiz 2022 ve ebm aylığı için niye bu şekilde kanunu esnetmiyorsunuz https://www.hurriyet.com.tr/video/so...urkte-42136939
Bilgi için teşekkürler
Arkadaşlar sorularıma bilenler yanıt verebilirse memnun olurum TOKİ'nin 444'lü numarası açılmıyor.
1- Ben MEB'de çalışıyorum son maaşım 8 bin TL kardeşim de asgari ücretle 5.500 TL özel sektörde çalışıyor. 16 bin TL'yi geçmediği için sorun olmaz öyle değil mi? Net elimize geçen maaş bu.
2- Ben 92% engelliyim ve engelli kurasına gireceğim. Kardeşim ise 27 yaşında engeli yok ama evlenme çağında. İkimizde TOKİ projesine başvurabilir miyiz yoksa her haneden tek başvuru mu yapılması gerekiyor?
3- Ve en önemlisi üzerimde ev tapusu yok şu an oturduğumuz ev annemin üzerine. Evde sadece kardeşim ve ben oturuyoruz fakat üzerimde bir tarla tapusu var. Nitelik olarak "TARLA" diye geçiyor ev kurasına başvurmama engel mi? Bu tarlayı şu an devretsem bu sefer de ilerde incelemeye girer sanki üçkağıt yapıyorum zanneder devlet diye endişe ettim. Zaten sadece kağıt üzerinde benim aslında Tarla ile alakam da yok. Babam zamanında benim üzerime aldı öyle kaldı.
Lütfen cevap verin. Evde asansör yok bu proje benim için bir umut aksi halde asansörlü ev alma imkanım yok. Terslik çıkacak diye korkuyorum.
Saygılar.
@Down Kızlı Baba
çocuk küçük olduğu için(engellilik durumu varsa) siz kendi adınıza başvuru yapabilirsiniz.