2022 aylıkları kesilir mi ?
Memur maaş artışına göre taksitler çok artacak zor işimiz
Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
2022 aylıkları kesilir mi ?
Arkadaşlar, engelli çocuğum adına engelli kategorisinden başvuru yapabilir miyiz?
%10'u yani 68.000 TL'yi verebilecek engelli varsa zaten 2022 aylığı almıyordur muhtaç değildir engellilerin bile varlıklarına çalışıyor bu sistem kusura bakmayın ama bana hiç akıl karı gelmedi en yüksek engelli maaşı 1833 TL iken en düşük taksit 2500 civarı neresinden tutsam boş bir icraat ya da orta halli'ye göre yani garibana hiçbir şey yok kimse kusura bakmasın
Çocuğunuz kaç yaşında ve herhangi bir geliri var mı ?
%10'u 60.800 eder arkadaşlar ama haklısınız yine de yüksek ocak ve temmuz artışları memur maaş zam oranlarına göre olabilir yani %5 maaş arttıysa taksitin de %5i kadar kısmı artar diğer türlüsü zor olurdu yıllardır tokiden ev alan dar ve orta gelirli kişiler ödeyemezdi yoksa yani benim anladığım bu
peşinat bile yüksek kaldıki 2 sene taksit öderken bir yanda kirada ise ev kirasi ve arada elektirik su yemek içme derken aldın para en aşşa 10 bin tl olcak ve kenarında da en aşşa 80 BİN tl civarinda peşinat para olcak ölme eşşem ölme vay garibe nedim gene kirada sürünmeye devam edicem melesef ben teK değil aynı durumda olan arkadaşlar,da inannın üzgünün bizi aşar bu iş(((( YANDI KETEN ELVAM
(((((
Konu OturanBoğa tarafından değiştirilmiştir (15.09-2022 Saat 11:51 ).
Bir şey soracağım: gelir şartı açıklandı hani 16 bin (istanbul dışı iller için) bu 16 bin nasıl hesaplanacak? sadece kişinin aldığı maaş mı yoksa çiftçilikten mesela geliri varsa oda mı hesaplamaya eklenecek? bilgi verir misiniz? teşekkürler.
Valla bu çokta matah olmadı , toki sitesinde şöyle yazmış
(Hak sahiplerine konutlar;
%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır)buna göre hem peşinatı vereceğiz hemde eve girmeden taksit ödenecek ,kirada oturan bi insan bunu ödeyemez gibi
Burası(. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır) sözleşmeye cagiridıginizda %10 peşinat ödenecek takip eden ayda taksit başlayacak ,zor gibi görünüyor
gelir şartı engelliler içinde var sanırım eğer öyleyse kardeşlerimle yaşıyorum bekarım ama hane geliri doğal olarak 16000 i geçmiş oluyor şimdi biz herbirimiz kiraya evmi tutalım? komik!
3+1 daire 850k %10 peşinat 85k yapar geri kalan kısmı aylık 3.250tl olarak ödeyebilirsiniz. İmkanı olan başvuru yapsın.
Hem kira öderken toki taksitini,de ödemek zor iyi hesap yapmak lazım ev tesliminde taksit başlasaydı iyi olurdu
biraz yukarıda bu sorunuzun cevabını verdim. kişi 18 yaşından büyük ise evli değilse ve aylık geliri 16bin TL yi geçmiyorsa başvuru yapabilir.
Hane geliri bakmakla yükümlü olduğun kişilerin toplam geliri demektir. aynı ev içerisinde yaşadığın kişiler değil. Anne baba için ise bu durum şöyledir çocuk 18 yaşından kücükse ve herhangi bir devlet yardımı alıyorsa bu hem kendi geliri hem çocuğa gelen gelir toplanır. Eğer çocuk 18 yaşından büyük ve Sigortalı çalışıyorsa anne veya babanın sadece kendi geliri hesaba katılır
Çocuğunuz adına başvuramazsınız malesef 18 yaşından büyüklük şartı aranıyor
Belgelenen tüm gelirler bu hesaba dahildir devletten aldığınız sosyal yardımlar vs. gelir statüsünde kabul ediliyor