Sayın Cumhurbaşkanı konut müjdesinde 2+1 3+1 için tek fiyat verdi bakanlar ne diyor gel bu işin içinden çıkhttps://fb.watch/fzwCRWsc37/
alıntı gösterim
tamam bu benim üstte yeniden gösterimde bulunduğum yorumla çelişmiyor. çünkü kimse önünü göremez. söyleyebilecek çok çok şeyim var ama susmayı tercih etmeyi düşünüyorum.
kısaca şunu söylemek belki bişiler anlatır yada idrak ettirir: pandoranın kutusu açılabilir ve hiç ama hiç beklemediğiniz sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz.
Sayın Cumhurbaşkanı konut müjdesinde 2+1 3+1 için tek fiyat verdi bakanlar ne diyor gel bu işin içinden çıkhttps://fb.watch/fzwCRWsc37/
Vazgeçtim. Bir sürü dezavantajlı durum içeriyor..
@Minik77
köyde büyükbabamdan kalan ev ama bu detayı kaçırmamak lazım..
@tsunami_
Ne detayı beyfendi Tapu sizin adınıza ise başvuramazsınız
"Giderayak vatandaşı çarpma ve seçim için para bolluğu yaratma girişimi" diyorlar ya, %100 katılıyorum. Dezavantajlar boy boy yazılıyor uzmanlarca... Bu projeyi sadecee AKP'li arkadaşlara öneriyorum. Onlara layık
Şu anda evi olmayan ve ev almak isteyen kişiler bence mutlaka yeni hükümeti beklemeli. Barınma sorunu o kadar yakıcı ve acil çözülmesi gereken bir sorun ki, gelecek Meclis'in ilk işlerinden bir bu sorunu çözemek olacaktır. Vatandaş için daha adil ve ulaşılabilir konut o zaman mümkün olacaktır.
Bülent kardeşim TOKİ.nin bu yeni kampanyasının ‘giderayak vatandaşı çarpma harekatı’ şeklindeki görüşüne katılmıyorum. Neden dersen birincisi iktidar gidici midir, değil midir, şu an için bu bir muamma. Ne kesin gidici diyebiliriz ne de kesin kalıcı. Anketlerin alayı palavra, parayı veren ankette ipi göğüslüyor, hem de burun farkı ile değil, açık ara bir şekilde. T.Karamollaoğlu anket yaptırıyor, partisi ve cumhurbaşkanı adayı en yakın rakibine fark atıyor. İkincisi, bildiğiniz gibi ana muhalefetin stratejisi iktidarın yaptığı iş memleket hayrına en güzel bir iş olsa bile bunu tenkit edip itibarsızlaştırma üzerine kurulu. Kampanya kapsamında toplanan paraların seçim harcamaları için kullanılacağına dair rivayetler de bu stratejinin bir ürünü. Üçüncüsü başta İzmir olmak üzere diğer tüm deprem bölgelerinde teslimi vaat edilen deprem evleri vaat süresi geldiğinde hak sahiplerine teslim edildi veya süreleri gelince teslim edilecek. Önümüzde TOKİ’nin lehine ve iktidarın sözünü tuttuğuna dair böyle net bir manzara var. Dördüncüsü kura çekimini müteakip kurada ismi çıkmayanlara ödedikleri paralar beş iş gün içinde iade edilecek.
Bu tür kampanyaların elbette dezavantajları da var. Mesela hangi daireyi alacağınız çoğu kampanyada kura ile belirleniyor. Güney cephe istersiniz kuzey cephe çıkar, giriş katı istersiniz en son kat çıkar. İstanbul’da biri hariç diğer üç konut bölgesi şehir merkezine nispeten uzak. TOKİ evlerinde itinalı işçilik olmayabiliyor, her şey görsellerdeki gibi çıkmıyor, malzeme kalitesinde sıkıntı yaşanabiliyor. Sözleşme imzalandıktan sonra taksit ödemeleri başlayacak bildiğim kadarı ile. Eee kirada oturan asgari ücretli birisinin adı kurada çıkınca bu kişi hem oturduğu evin kirasını ödeyecek hem de TOKİ taksitlerini. Bu iki ödeme çok kişinin belini bükmeyecek, omurgasını kıracak. Bu da başka bir dezavantaj. Bence ödenen peşinat ile evlerin yapımına başlanmalı ve taksitler eve yerleştikten sonra ilgilisinden tahsil edilmeli idi.
Bence bu kampanyayı herkes siyasetten uzak bir şekilde bütçesini dikkate alarak incelemeli ve geçmişte benzer konularda sözlerin tutulup tutulmadığına bakarak karar vermeli.
‘Sen olsan ne yapardın’ şeklinde bir sual soracak olursan Bülent Bey kardeşim, şartlarım uygun olsaydı balıklama dalardım derim. Ama şartlarım uygun değil.
Selametle.
@alifatih1958
Dediğim gibi, sizin gibi olumlu düşünenler için mükemmel fırsat. Bence AKP'li arkadaşlar kaçırmamalı...
@alifatih1958
Ağlamak ve üzülmek de çare olmayacaktır,yolcudur Abbas bağlasan durmaz.
Emlak işinden iyi anlar onlar ver betonu döksünler başkada bir numara yok zaten .
1 sene sonra seçim var evler 2 sene sonra teslim edilecekmiş kim neyi teslim ediyor anlamadım ?
güney afrikadan gelen araçlara %10 toki vergisi konmuş. durmak yok temel atmaya devam.
@alifatih1958
daha 2018 seçim vaadi olan 100.000 konut yapılmadı gir şikayet vara kimse parasını dahi geri alamıyor ve üstelik 100.000 toki konutun temeli dahi yok ortada 2018 den beri
Ayrıca kimse araştırmadan başvuru atmış evin fiyatı kesinlikle sabit kalmayacak taahhütname de de belirtmişler enflasyona ve memur maaşlarının zamlarını da dikkate alarak evin fiyatı artacak bu yüzden kesinlikle hiç bir avantajı yok tam tersi tuzak icralık olabilme ihtimaliniz ileride %100 seneye bu fiyat 4000 Tl ye çıkacak aylık taksit muhtemelen enflasyon+zam oranıda dikkate alınarak 3 yıl sonra 7-8 bin lira tek taksit olacaktır
Bugün 608 bin TL olarak pazarlanan eve;
Yıllık enflasyon ortalama;
%20 olursa toplam 7 milyon TL
%30 olursa toplam 24 milyon TL
%40 olursa toplam 80 milyon TL ödenmiş olacak ve buda imkansız icrada alırlar evi resmen tuzak hiç bir avantajı yok
[IMG][/IMG]
Konu forsaken54 tarafından değiştirilmiştir (16.09-2022 Saat 19:52 ).
Ülkeyi milyonlarca kaçak-göçek göçmenlerle doldurup barınma krizine sebep ol, sonra da seçim yatırımı için "bu sorunu anca biz çözerim, inşaat bizim işimiz" diyerek tamamlanacağı şüpheli bir projeyle propaganda yap!
Akp iktidarına yakışan bir icraat!
Yok artık 608 binlik daire en düşük zam oranına göre hesaplamada borç bittiğinde 4.7 milyona geliyormuş hesaplamışlar buyrun
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...detay-7364918/