valla bu konuyu bende araştırmıyor değilim ama...
edindiğim ve gerçekçi olduğunu sandığım bilgiler şu yönde.
(Güvenirliği de ön planda tutuyorum bunları yazarken tabi)
önce biraz paranız olacak.
dil bilmelisiniz (en az bir yabancı dil)
iş yapabiliyor olmalısınız. istediğiniz ve yapabildiğiniz herhangi bir iş olabilir.
aslında bunların hepsi sırf yurtdışına gitmek için bence gerekli değil , çünkü aslında bunlarda biraz zor kazanmlar ve dediğim gibi ben güvenirliği ön planda tutuyorum. Ve biraz daha yakından ya da derinlemesine bakılacak olursa aslında bu üstteki niteliklerle buradada bişeyler yapılabilir belki en azından ben öyle umuyorum.
neyse.
ancak sonuçta insan her zaman ahsen bir varlık. dolayısıyla "benim kaybedecek bir şeyim kalmadı ya da yok" diyen insanları da düşündüğümüzde (ki bu pozisyona bizlerde heran düşebilriz hatta daha olumsuz koşulların yaşanması da ihtimaldir)
bazen bu tarz insanların da başarılı oldukları biliniyor.
demekki üstte yer alan her koşul zorunlu olmuyor.
ama yine de belirteyim, ben kendi penceremden bakıyoum. dolayısyla her insan kendi koşullarını kendi koyacağı için ve ben güvenirliği ön planda tutmak istediğim için bulduğum kriterler üstte.
davetiye almadan da zor durumda kalmadıkça gitmeyi düşünmüyorum , şuan aklımdan geçenler bunlar.
BAZI GERÇEKLER
ben tercmanlık yaparken insanlarla bu tarz konulara giremezsem de onların bazı konuşmalarından, örneğin sıklıkla pakistanlı , hindistanlı insanların konuşmalaından bu üstteki koşulları çoğunlukla ya sağlamadığını, yada iyi bir şekilde sağamadığını sezdim açıkçası.
çok insanla konuşurdum , sohbet etmeyi de çok sevdiğim için. Ve gençler sanki daha fazla sayıda.
ama hindistan, pakistan hattta çinden biçok insanın çeşitli yollarla ingiltere ye abd ye gittiklerini biliyorum.
hatta bikaç tanesi gelirseniz bizi arayın diye not düştü.
neyse biraz mazide kaldı sanki benim bu yaşadıklarım ama böyle gözlemler ve bazı araştırma sonuçları mevcut