TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 12 mesajın 1-12 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    EFodi Avatarı

Son Giriş
    10.04-2017
    Saat
    18:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Eşim Başbakanlık Özürlüler İderesinin vermiş olduğu kimlikle %60 özürlü olarak bir kamu kurumunda çalışıyor. Ben sağlık bakanlığının bir hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. İdareye nöbetten muaf tutulmam için bir dilekçe yazdım. Dilekçemi eşinin geliri olduğu için bakmakla yükümlü değilsin diyerek reddettiler. Eşim tek başına akşamları kendisine bakmakta sıkıntılar yaşıyor. Ne yapmalıyım. Bilenlerin yardımını rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Bu konuda kanun düzeyinde bir düzenlemeden haberdar değilim. Her yıl sendikalar ve hükümet arasında sözde mutabakat sağlanır bu konuda, ama iş mevzuat yapmaya gelince, kimseden ses çıkmaz (en azından ben bu yönde bir düzenleme bilmiyorum)
    2009: http://www.engelliler.biz/forum/cali...usleriniz.html
    2010: http://www.engelliler.biz/forum/enge...nobet-yok.html

Bugünlerde çıkacak olan Torba Yasa dedikleri yasada "Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez" gibi bir madde olacak. Ama yakınlara dair bir düzenleme burada da yok.

Ne var ki konuyu düzenleyen bir genelge mevcut: 2010/2. Bu genelgede "eşinin geliri bulunmaması" gibi bir şart söz konusu değil. Genelgede yer almayan bir şartı da kimse öne süremez. Buna hakları yok.
    3 - Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.
    1- Kişi bakıma muhtaç mı?
    2- Kişi "bakmakla yükümlü olduğu birey" mi?

Bu iki kriter varsa, bence gece nöbetinden muaf tutulmalısınız.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    EFodi Avatarı

Son Giriş
    10.04-2017
    Saat
    18:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Cevap İçin çok teşekkür ederim

Üye
    muhammetdemir Avatarı

Son Giriş
    12.03-2013
    Saat
    14:03
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kayseride polis memuruyum. eşimde milli eğitimde memur. kayseri devlet hastanesinden yüzde kırk rapor aldı . acaba gece nöbetlerinden muaf mıyım

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Muhammet bey, eşiniz bakıma muhtaç derecede olmadığı için sizin nöbet muafiyetinden yararlanmanız mümkün değil
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    ayhan4841 Avatarı

Gerçek Adı
    ayhan
    Son Giriş
    29.11-2019
    Saat
    10:54
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İyi günler, ben Mersin Silifke doğumluyum ve Silifke'de engelli devlet aday memurum, nişanlım Kayserili ve hemşireli henüz devlete atama olmadı KPSS girmiş olup atama bekliyor şuan. sorum şu engelli memur olduğumdan nişanlım atama çıktığında engelli eşe nedeniyle herhangi bir il e yerleşmeden dilekçe verip Silifke'ye tayin kabul eder mi ve böyle bir şey var mı ya da ne yapabilirim? eş durumu atama ilgili biliyorum ama nişanlım ilk defa atama bir yerlere yerleşmeden Silifke'ye yanıma gelebilir mi? Bilgi için teşekkürler, çalışmalarınıza başarılar ve iyi günler diliyorum.

Üye
    GoNuL-YaRaSi Avatarı

Son Giriş
    04.03-2019
    Saat
    15:02
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle Nişanlı olarak hiçbir haktan faydalanamaz.Resmi Nikahın olması şart,Resmi nikahınız olduktan sonra Eşiniz işi başladığında Sağlık bakanlığına Sizin raporunuzu gönderip sağlık durumundan tayin talebinde bulunucak Bakanlıktaki heyet raporunuzu inceliycek daha sonra eğer sizin bakıma muhtaç olduğunuzu ve sizin yanınızda olması gerektiğine karar verirlerse eşinizin tayinini İkamet ettiğiniz adrese en yakın sağlık bakanlığına bağlı Kuruma tayini yapılabilir.Ama öncelikle Heyetin kararı önemli karar çıktıktan sonra engelliler için çıkan yönetmenlik genelgelerle taleplerde bulunabilirsiniz.

Üye
    ayhan4841 Avatarı

Gerçek Adı
    ayhan
    Son Giriş
    29.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

GoNuL-YaRaSi;

evet resmi nikahı olması şartı biliyorum. tayin için engelli raporum sağlık bakanlığa gönderip belgemizi geçerli olup olmadığını sonucu bekleyeceğiz. anladım bilgi için teşekkürler

Üye
    GoNuL-YaRaSi Avatarı

Son Giriş
    04.03-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Rica ederim.Raporunuzda Bakıma Muhtaçtır yazıyor mu ?Birde Rahatsızlığınız nedir.

Üye
    ayhan4841 Avatarı

Gerçek Adı
    ayhan
    Son Giriş
    29.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

işitme engelliyim görme ve astım var biraz % 52 raporum. bakıma muhtaçtır diye yazmıyor. yani atama öncelik var değil mi.

Üye
    GoNuL-YaRaSi Avatarı

Son Giriş
    04.03-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    0

Kurul İnceliycek Eğer Onaylarsa Tayini çıkar o zaman.

Üye
    ozlemtuna Avatarı

Gerçek Adı
    Özlem
    Son Giriş
    10.09-2014
    Saat
    23:28
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    merhaba ben hemsireyim annemin ve babamin ikisinde acil bakima muhtaçtır raporu var yuzde 90 ama ben evliyim bi tanede abim var oda evli ve anneminde babaminda maaşi var ben bakmakla yukumlu sayiliyormuyum nobetten muaf olabilirmiyim teşekkür ler