Bırakın Allah aşkına 2016 ocakta göreve başladım o tarihe kadar bu ve diğer forumlardaki bize dair bütün hakları okudum kendimi şişirip öyle başladım göreve. Atatürk Üniversitesi ADALET, Mersin Üniversitesi İşletme mezunuyum Anadolu aof Yönetim Bilişim Sistemleri 3.sınıf öğrencisiyim.
Daha 2aylık adayken bir mail bekliyoruz neden 5 te çıktın diye şube müdürüm aradı geri geldim 6 buçuğa kadar bekledim sayfa yeniledim sadece. Şu an 30 aralık 2017 C.tesi yarın yılbaşı gecesi ve sabah 9 dan beridir müdürün keyfini bekliyorum şu an saat 18:07 düşünün.
Gelsin kuru pasta gitsin kahve gelsin meyve tabağı gitsin çerez tabağı içerde yürütülen bir soruşturma var özel kalemi olarak çalışıyorum bu arada. düşünün o bunları isterken ben açım ve öğlen ara bile verdirmedi bu süre zarfında da 3 saat arayla yemek yedi aralarda o saydıklarımı yedi. Karım 8 aylık hamile içinizde bilenler vardır elbet günlük yapılan bir iğne var ben yapıyorum doktorun tarifiyle iğne saati geçti 2 çocuğumu kaybettim daha önce 8 ve 10 haftalıkken. sebebi iş yerinde yaşadığım stresi eve yansıtmam düşünün hergün karımla kavga ettim şükür ki son 6 aydır iyiyiz. Ama şu an cidden cinnet geçirmek üzereyim...
Şimdi içinizde sen haklarını savunmayı bilmiyorsunlar olacak başta mezuniyetimi bilerek yazımama işin içine girince bürokratik güce sahip olanların size neler yaptırabileceğini anlarsınız. Yani ne yaparsanız yapın dosyaları sümen altı edilen amirinizin varlığından haberdar olduğunuz müddetçe sesiniz çıkamaz gel der gelir git der gidersiniz...
ben öle müdürün dürümünü ..... anladın sen......
Arkadaşlar bunun detaylarını ögrenebılır mıyım uygulayan arkadaşlar var mı
@Sipel
Uygulayan var mı bende merak ettim. %60 engelliyim yürümede kısıtlık var ve işe gidebilmek için servise kadar 1km yürüyorum Dilekçe de yazdım. 2018 ocak 1 de belli olur dediler. Bakalım ne olacak.
Merhaba dilekçeniz sonuçlandığın da bizi haberdar etmeyi unutayın
Merhaba arkadaşlar %40 engelli Bipolar bozukluk hastasıyım. Ruhsal, duygusal engelliyim. Uyku sorunu yaşıyorum. ilaçlarla zor uyuyorum zor uyanıyorum. benim gibi uyku bozukluğu olan hastalara tanınmış bir hak var mı acaba?
@kakomiri
Merhaba, geçmiş olsun.
İşçimisiniz memurmusunuz vergi indirimimi aldınız, kaç senedir çalışıyorsunuz, erken emeklimi olmak istiyorsunuz, başka hastalıklarınız varmı.
Bu bilgileri yazarsanız forumdaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Memurum.Yeni başladım. malulen emeklilik düşüncem yok. erken emeklliliği düşünebilirim.vergi indirmine başvurmadım.raporumun oranını düşürebilirle diye korkuyorum. Bipolar bozukluğun yanında bende birde uyku apnesi var bide astım var ama onların raporu yok. doktordan randevu aldım yatıracaklardı hastanede ama daha sıra gelmedi ve daha çok var. ben sadece işe giriş çıkışlarda kolaylık istiyorum. geç gelince bana neden bu saatte diyemesin kimse. çünkü zor bir durum. kafam iyi değil.
@kakomiri
Memuriyete özürlü kadrosundan başladınız sanırım?
Sorularınızın bir çok cevabı bu linkte https://www.engelolma.net/emeklilik/...tlari-h11.html
Uyku apnesi sorunuz için mutlaka uyku testine girin, ağır uyku apnesine 35 puan veriliyor. (Bana verildi)
Mesaiye giriş çıkışlarda kolaylık sağlayan yasal bir prosedür yok malesef bunu ancak amirinize izah ederek kolaylık sağlamasını rica ederek aşabilirsiniz, burda da ikili ilişkiler ve ve amirinizin inisiyatif kullanması devreye giriyor.
ilgilenip bilgilendirdiğiniz için sağolun.
Arkadaşlar Meraba. Ben %84 engelli kamu da sözleşmeli bi personelim. Gece vardiyası dediğiniz saat kaçta başlıyor bu birinci sorum. İkincisi ise, bizim şirkette iki vardiya var 08:00-18:00 diğeri 12:00-22:00 vardiyası var ve ben öğlen vardiyasına gelmeye başladım bu ara. Kendilerine söyledim bu vardiyada beni çalıştıramazsınız ben 84 bedensel engelliyim diye yasada şirket nasıl saat yazarsa öyle çalışmanız gerektiğini söylediler. Bunun doğru yolu nedir gece çalışması akşam 6 dan sonra olan saat değilmidir? Bununla ilgili lütfen net bir cevap alabilirmiyim