TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    NuRuL Avatarı

Son Giriş
    10.05-2012
    Saat
    17:48
    Yaşadığı Yer
    iSTanBuL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaslar ben özel sektörde calısyorum protez bacak kullanıyorum ve %40 raporum var beni gunde ortalama 15-16 saat calıstırıyolar.
    Kısacası engelli bir calısanın gunde kac saate kadar calıştırabilirler.

Ve artı olarak ben ampute futbolcusuyum ve iş yerim bana deplasmanlar için izin vermedi resmi yazı olmasına rağmen bu yasal mı ?

Bilgisi olan lütfen yazsın.
    Teşekkürler.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    23:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Sakat statüsünde ya da değil, TC'nde günlük çalışma süresi net 8 saattir. Bu süre fazla mesai dahil hiç bir şekilde günde 11, yılda 270 saati geçemez. Ve fazla mesai için işveren çaılşana yasal maaş farkını ödemek zorundadır.

4857 sayılı yasanın 63. maddesi çalışma sürelerini, 67. maddesi mesai başlangıç ve bitiş saatlerini, 41. maddesi fazla mesaileri düzenler. Bu maddelere aykırılıkta işverenler hukuki açıdan sorumludurlar.

Ayrıca Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 18 ve 19. maddeleri de işverene sakat çalışan için gerekli sağlık koşullarını sağlamak konusunda hukuki sorumluluk yükler.

Maç için izin konusunda -işe alımda yapılan sözleşmede bu yönde bir madde yoksa- işvereni bağlayan hiç bir şey yok. İster izin verir isterse vermez.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    NuRuL Avatarı

Son Giriş
    10.05-2012
    Saat
    17:48
    Yaşadığı Yer
    iSTanBuL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Abicim cok teşekkür ederim .

Üye
    hataylısabri Avatarı

Gerçek Adı
    sabri Atalay
    Son Giriş
    26.12-2018
    Saat
    08:43
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba bu konuyla ilgili bende bir soru sormak istiyorum;bende sabah 08:00 akşam 18:00 çalışıyorum toplamda 10 saat bunu sorduğumda bana verilen cevap sabah 30 dakika kahvaltı,öğle 1 saat fakat iş gereği 15 dakika (özel sektörde) birde öğleden sonra 30 dakika yine çay saati bunları içinden çıkardığın vakit diyor 8 saat çalışmış oluyorsun...çalıştığım iş özel sektörde sağlık alanında hizmet vermektedir ben orda temizlik personeli olarak çalışmaktayım bu yüzden öğlen vakti 1 saat dinlenme şansım yokmuş ve bu fazlalık ise asla fazla mesai olarak yansımıyor...bu durumda ne yapılır.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    23:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    SGK'ya şikayet etseniz işveren işten çıkartır bir sebeple... Onun için, bence iş yavaşlatmak daha makul. Kendinizi yormadan tamamlayın mesainizi.