Mobbinglerin çoğu iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Çalışan ya da işverenin arasındaki çözüme kavuşacak konuların, çözümleyecek uzmanların ya da insan kaynaklarının yetersizliğinden, bilgisizliğinden dolayı mobbingin sonuçları ortaya çıkıyor. sonuçta mobbinge maruz kalan kişinin iş performansı düşüyor. psikolojik olarak yıpranma, sosyal çevreden uzaklaşma, öz güven eksikliği kişide yetersizlik duygusuna neden oluyor. Bu durumu, özel hayata yansıtmamak istese de aile ortamına kadar uzanan zararlara maruz kalınabiliyor. Hiç kimse; kolay, kolay ben mobbinge uğradım ya da ben çalışana mobbing uyguluyorum demez. bu tanım ve yaptırımları ne kadar bilinmese de sadece kişiler arasında ki haklı-haksız karmaşası birinden birini zarara uğratma ya da pes ettirmeyi amaçlar.
Mobbing sadece üst-alt şeklinde olmaz. Çalışanlar arasında da mobbing olabilir. Bu tür mobbing de, kişide yine huzursuz bir ortam oluşuyor. Bu tür mobbingler, genelde çözümsüz kalıyor. yöneticilerin çoğu, müdahale ya da çözümü sunma yerine, kişiler arası çözüme bırakıyor. Uzlaşma sağlamak ya da sağlamamak sağlıklı sonuçlar oluşturur mu orası tartışılır.