TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:51
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    110
    Verilen Beğeniler
    273

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: deasn12 Mesajı Gör
    @ercan 34 tamam yanılmayı yarın test edelim. buraya resim yüklücem yarın.
    kardeş ne yükleyeceksen yükle beni ırgalayan bişey yok maliyenin söylediğini buraya yazdım.
    özcan kardeş sen rahat ol her söylenene kulak asma vergi indirimin süresiz hayırlı olsun

Üye
    deasn12 Avatarı

Gerçek Adı
    hasan
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:24
    Yaşadığı Yer
    AMASYA
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    130

@ercan 34 arkadaşım 2022 yılında çıkartılan vergi indirim belgelerinde süreli veya süresiz olduğu mutlaka belirtilir. 2022 yılından önce alınanlarda yazmayabilir ona bişey diyemem. Ama 2022 yılında süreli veya süresiz olduğu mutlaka yazar

Üye
    Ahmet343734 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

@ercan 34
    Dostum haklısın vergi belgesinde süre yoksa şerh konulmamışsa süresiz oluyor bende maliyeden teyit ettim dün

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Nurtan Mesajı Gör
    vergi indiriminiz süresiz olduğu için düşmeyebilir. sizin rahatsızlığınız kronik raporu alırsınız gibi.
    @Nurtan Cevabınız için teşekkür ederim. Ama işte herkes farklı bir şey söylüyor, süresiz vergi indirimimiz var ise emeklilikte bu rapor ile başvuru yapıyorsunuz diye 10 larca yazı okudum bu platformda ama siz diyorsunuz ki yeniden sağlık raporu almam gerekiyor, bu durumda netleşen kafalar tekrar karışıyor. Yani herkes Bişi söylüyor

Merhaba arkadaşlar,
    2017 de vergi indirimi için aldığım rapor 2019 yılında bitti. Vergi indirimi süresiz rapor 2 yıl süreli.
    Engelli raporu için bireysel başvuru yapabilirmiyim ?
    182 yada MhRs den mi başvurmam gerekiyor ?
    Yada il sağlık müdürlüğünden mi başvuru yapmam gerekiyor
    Yardımcı olursanız sevinirim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Ahmet343734

Neden yeni rapor almak istiyorsunuz? ALınan yeni raporun oranı düşük olursa bu emeklilik açısından risk doğurur.

Üye
    Ahmet343734 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

@Bilgi Hazinedir merhaba cevaplarsanız sevinirim.

2003 te işe girmek süresiz %40 rapor aldım 2007 de yılında özel bir kuruma işe girdim.
    2017 yılında vergi dairesine başvurup %44 2 yıl süreli rapor ama süresiz vergi indirimi aldım.
    Vergi indirimden hala yararlanıyorum. 5400 gün 17 sene 3.derece
    İşyeri diyorki 2017 yılında aldığın 2 yıl süreli rapor 2003 deki raporunu ezdiği için yeniden rapor almak zorundasın yoksa seni engelli statüsünden çıkartırız diyor.
    Soru 1: engelli statüsünden çıkartılırsam vergi indirimim devam eder mi?
    Soru 2- erken emeklilik hakkımı kaybedermiyim?
    Soru 3- bu şartlarda 20 yılı doldurunca mevcut vergi indirimi ile SGK ya emeklilik için başvuru yapabilirmiyim? Yeniden engelli raporu istenir mi ?
    Soru 4- hastaneye genel amaçlar için başvuru yapsam (işe giriş,ulaşım,sosyal haklar) bir sorun olur mu ?
    Soru 5- diğer amaçlar için Yeni rapor alırsam düşük çıkarsa süresiz aldığım vergi indirimi riske girer mi ?

Üye
    Bilgi Hazinedir Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    550
    Verilen Beğeniler
    868

@Ahmet343734

Merhaba, verdiğiniz bilgilerde 2003 yılında süresiz engelli sağlık kurulu raporunu %40 engelli oranı aldığınız yazmış ve de 2017 yılında 2 yıl süreli engelli sağlık kurulu %44 ve buna bağlı süresiz Engelli Vergi indirimi belgesi aldığınız belirtmişsiniz.

Öncelikle işyerinde engelli statüsünde çalışmanız gerekiyor veya siz istiyorsanız işvereniniz haklı ;

Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmelikleri gereği engelli sağlık raporlarının sürelerine bakılmaksızın en son alınmış Engelli Sağlık Kurulu raporu geçerlidir ve sizinki süreli olması yenileme işlemini gerektirir.

Ancak bahsettiğim üzere işyerinde Engelli statüsünde değil normal statüde bir çalışan olarak devam edeceğim diyorsanız ve işvereninizde bu durumu kabul ediyorsa o zaman yeni bir engelli sağlık kurulu raporu almanıza gerek yoktur.

1- Hukuki olarak devam etmektedir.Bunda bir problem yoktur.Ancak engelli statüsünde olmayan işçinin Engelli Vergi İndirimi belgesi ile aylık maaşından gelir vergisi indirimi alıp alamayacağı konusunda bir bilgim ne yazık ki yoktur.Bu konuyu vergi dairesi engelilik servisi ile konuşmanızı tavsiye ediyorum.Çünkü çok spesifik bir durumdur.

2-Hukuken Engelli Vergi İndirimi belgeniz süresiz olması nedeni ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik haklarınız bakidir.SGK emeklilik servisi sizi emekli edecektir.Ancak SGK raporlardan bağımsız isteği zaman sizi kontrol muayenesi çağırabilme hakkı nedeni ile sizi emekli edip hemen kontrol muayenesi çağırabilir.Bu duruma SGK kurumu mevcut engelli vergi indirimi belgesi olan kişinin yenilenen bir raporu olması,raporun süresi vede oranında farklılık olunca araştırmalarda dikkatlerini çektiğini biliyorum. Benim bu konuda bildiğim 1-2 örnek mevcuttur.

3-2 sorunun cevabında bu sorunuz yanıt verdim.SGK sizi emekli edip hemen akabinde en kısa sürede sizden kontrol muayenesi isteyebiliyor.Bu konuda mağduriyet yaşamış birçok arkadaşımız forum sayfalarında konu başlıkları açmaktadırlar.

4-işe giriş için yaptığınız raporun engelli vergi indirimi belgesiyle bir alakası veya bağı yoktur.Birbirlerinden bağımsızdır.

Ancak engelli ulaşım indirimi veya sosyal haklar için başvurunuzun tek bir yolu vardır.Bahsettiğimiz Engelli Sağlık Kurulu raporudur.Yani işvereninizin sizden isteği süreli rapordur.Engelli Sağlık Kurulu raporunu yenilemez iseniz engelli statüsünden çalışamaz,engellilere tanınan inidirm veya sosyal haklardan da yararlanamazsınız.Hepsi tek bir raporu yani Engelli Sağlık Kurulu raporuna bağlıdır.

5-4 sorunuz cevabında bahsetim iş giriş raporu dışında bahsettiğini diğer (engelli ulaşım indirimi veya sosyal haklar) hepsi Engelli Sağlık Kurulu raporu ile ilgilidir.Yani baştaki sorunuza gelmiş oluyoruz.

Engelli Sağlık kurulu raporu almanız durumunda engelli statüsünde çalışma hakkı,indirimli ulaşım hakkı ve sosyal haklara kavuşabilirsiniz .Ancak SGK bu durumda bir farklılık sezerse emeklilik zamanı gelince isterse sizi en kısa sürede kontrol muayenesine gönderebilir.

Engelli Sağlık kurulu raporu almaz iseniz engelli statüsünde çalışamaz,engelli indirimli ulaşım ve sosyal haklardan yararlanamazsınız.

Bu konuda karar size aittir.Çünkü her 2 kararında bir sonucu olacaktır.

Sizinle hassas bir konu olduğu için bildiğim tüm durumları paylaştım.

Bülent Bey @OturanBoğa bir yanlış bilgim paylaşımı ve hatam olur ise arkadaşımızı doğru bilgilendirebilmek adına yazdıklarımı düzeltebilirseniz çok sevinirim.

Saygılar.

Üye
    Ahmet343734 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

@Bilgi Hazinedir Vermiş olduğunuz geniş cevaplar ve bilgi için sonsuz teşekkür ederim. Emeğiniz için de Allah razı olsun. Dediğiniz gibi her iki durum içinde vereceğim kararın iki farklı sonucu olacak. Yaşayıp göreceğiz artık.Herkes için hayırlısı neyse o olsun..

Üye
    Bilgi Hazinedir Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    550
    Verilen Beğeniler
    868

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Ahmet343734

Allah sizden razı olsun İnşAllah.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12