TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    kenan91 Avatarı

Gerçek Adı
    Kod adım Mahmut :)
    Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    Hayalimde MOSKOVA :)
    Alınan Beğeniler
    130
    Verilen Beğeniler
    367

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    * Tüm olan biten sonunda anladığım, salgın nedeniyle işveren istediği kişiyi ücretsiz izne çıkartabilir. Çalışma saatlerinde herhangi bir aksama, azalma vs. olup olmadığına bakmaya gerek yok.

* Burada kafamı karıştıran 170'in işçi en fazla (1) bir hafta ücretsiz izne çıkartabilir o hafta sonunda işçinin rızası alınması gerek ifadesi oldu, ancak 17 Nisan'daki geçici yasa @MeTePe'nin de belirttiği gibi; "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç aylık süreyi geçmemek üzere işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir. Bu madde kapsamında ücretsiz izne ayrılmak, işçiye haklı nedene dayanarak sözleşmeyi fesih hakkı vermez." diyor.

*Siz işverenin ücretsiz izin kağıdını imzalamışsınız @turan yılmaz yapacak bir şeyiniz yok maalesef...

*Benim için KÇÖ'den yararlandıracaklarmış, bunun için belirli şartlar var, şirket sanırım 18 Mayıs'a kadar bu şartlara uyuyor o tarihe kadar başvurmuşlar. Muhtemelen o tarih itibariyle yasak devam ederse ücretsiz izne döndürecekler, ben hiçbir yola gelmiyorum çünkü emeğimi hakkımı çok çaldılar, müstahak bunlara. Bir kaç avukatla daha görüşüp şikayette de bulunacağım, sahte istirahat raporu aldırdılar bir çok çalışana.

Üye
    MeTePe Avatarı

Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    6.254
    Verilen Beğeniler
    2.222
    Blog Mesajları
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Şimdi şöyle bir durum var. İşveren diyor ki; ben bu hastalık salgını nedeniyle çalışamıyorum veya işi yavaşlatmak zorunda kalıyorum. Bunun için şu kişileri evine gönderiyorum.

Şartlar uyuyorsa Kısa Çalışma ödeneğine başvuruyor. İşçinin onayına gerek yok. Bu zaten iş müfettişinin onayına gidiyor. Eğer kabul edilirse ilk 1 haftayı işveren ödüyor. Sonrası için brüt maaşın %60'ı kadarını İşkur ödüyor. Asgari ücret için bu rakam 1600-1700TL civarı. Eğer 3000TL civarı maaş alan biriyse 2400-2500TL civarı ama 3 haftalık kısmını veriyor. Sonraki aylarda tamamını veriyor. Ama sadece 3 ay için.

Eğer KÇÖ şartları uymuyorsa, işyeri o kişiyi ücretsiz izne çıkartabiliyor. Çünkü işten çıkarması yasak. Bu durumda günlük yaklaşık 40TL'yi işkur ödüyor. O da aylık 1200TL civarı ediyor. Maaşı 10 bin olan için de, 2000 olan kişi için de aynı. Bu sadece 3 ay için geçerli. Yani 17 Temmuz'a kadar. Sonrası ne olacak belli değil.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: turan yılmaz Mesajı Gör
    Bizim ki daha vahim direk ücretsiz izin kağıdı imzalatip karsiliginda dönüş tarihi yok benim 11 doldu bu sefer de Haziran 1 kadar izindesiniz diyorlar işveren kuruş destek vermiyor İşin garibide işyeri aktif çalışıyor
    Şartlarınız uyuyorsa sizin için KÇÖ'ye başvurmaları lazımdı. O zaman maaşınızın yaklaşık %80'ini alırdınız.

Üye
    kenan91 Avatarı

Gerçek Adı
    Kod adım Mahmut :)
    Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    Hayalimde MOSKOVA :)
    Alınan Beğeniler
    130
    Verilen Beğeniler
    367

@MeTePe normalleşme takvimi diye bir şey dolaşıyor etrafta. 27 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağının kalkacağı yazıyor, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı için ama kronikler belirtilmemiş. 1 Haziran'da herkesin işbaşı yapması planlanıyormuş böyle olursa tüm KÇÖ ve ücretsiz izin muhabbetleri ortadan kalkacak. AMA Ağustos'ta ikinci dalga gelecek bu sefer daha kötü olacak durum bence...

Üye
    MeTePe Avatarı

Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    6.254
    Verilen Beğeniler
    2.222
    Blog Mesajları
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: kenan91 Mesajı Gör
    normalleşme takvimi diye bir şey dolaşıyor etrafta.
    Gerçi onu yalanladılar ama bence doğru. Ancak o bir taslak plan. Oradaki tarihlere birebir uyulacak diye bir şey yok. Yol haritası çizilmiş. Duruma göre tarihleri öne alacaklar veya ileri atacaklar.

Üye
    turan yılmaz Avatarı

Gerçek Adı
    duran
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    19:21
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

@MeTePe Kısa çalışma ödeneği için şartlar uyuyor ama kısa çalışma ödeneği için bir işveren başvuruyor ve faydalanabilmesi için ya işyeri kapalı olacak yada çalışma gününü azaltacak yani 6 gün açık olan bı işyeri ise çalışma gününü 4 dusururse faydalanıyoruz işte konu bu patlıyor(işyeri 7 gün aktif açık olan bir yer ve bu viruste bile tam hafta çalıştılar sokağa çıkma yasağı hariç taksitli alışveriş mağazası) işveren kapatmaya razı değil eksik gün calimayada oyuzden en kolayı ücretsiz izin HALİ HAZİRDA DEVLET DE BUNA İMKAN TANIYOR

Üye
    MeTePe Avatarı

Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    6.254
    Verilen Beğeniler
    2.222
    Blog Mesajları
    1

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: turan yılmaz Mesajı Gör
    işyeri kapalı olacak yada çalışma gününü azaltacak yani 6 gün açık olan bı işyeri ise çalışma gününü 4 dusururse faydalanıyoruz
    Çok emin değilim ama bildiğim bazı firmalar çalışan sayısını azaltıp çalışmayanlar için KÇÖ başvurusu yaptılar.

Yani yine 6 gün çalışıyor fabrika ama personel dönüşümlü geliyor.

Bana sanki yapılabilir gibi geliyor. Bir mali müşavire sormak lazım.

Üye
    serkan1976 Avatarı

Son Giriş
    07.06-2023
    Saat
    00:26
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    4

.takip.

Üye
    turan yılmaz Avatarı

Gerçek Adı
    duran
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    19:21
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bunu bizler değil maalesef sadece işveren yapabiliyor ücretsiz izin en basit ve kolayi oyuzden ona eğilim yüksek işin garibi benim firma yıllık iznide kullandirmiyor para gidecek diye vay ki vay halimize

3 ay işten çıkarma yasak ya ondan sonrası işsizlik de ciddi bir rekor olacak belkide yasak koyana kadar çözümler üretilmesi lazım

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12