Bu konu hakkında daha sonra yazacağım buraya.
Bu konu hakkında daha sonra yazacağım buraya.
@ÖzgürKız
Galiba vaktiniz olmadı cevap yazmaya.?
Tekrar merhaba,
Ben Hollanda doğumluyum ve kamu kurumunda çalışıyordum. Bu ay sonu ameliyat olmam gerektiği için ayrıldım.
Burda engelliler için özel sınavlar felan yoktur. Kamu kurumlarında engelliler için özel görevide yoktur. Yani engelli olanda olmayanda aynı durumda olmalıdır. Engellinden dolayı haksızlık yapıldığına inaniyorsan Birleşmiş Milletler tarafından engelli hakların ihlal ediliyor diye mahkemeye başvurabilirsin. Bu kuruma Hollanda da €50.000 ceza veriliyor. Örnekleri vardır.
Başka bir nokta ise mesela engellinden dolayı 20 saat çalışabiliyorsan ve bu kuruma 38 saat çalışan lazımsa devlete baş vurup geri kalan saatler için bütçe veriliyor. Bu saatler ve bütçe için başka işçi aranır.
Üniversite mezunuyum ve diplomama göre işim var. İnternette ilan görüp iş başvurusunda bulundum ve alındım.
Önyargılar var mı? Tabi ki var. Ama ben ne yapamadığımdan daha çok işimde neyde iyiyim anlattım. Yürüme, oturma ve ayakta durmanın balansını kurmam gerektiğinide anlattım.
Umarım birazda olsa bilgi verebilmişimdir. Başka soruların varda buyur![]()
@sleeping beauty
Bu kurum sana iş bulmakta yardım ediyor. Ara bulucu bir şirket (uitzendbureau) türkçesini bilmiyorum. Burdan yardım alabilirsin. Böyle bir kurumlar sadece engellilere yok onuda belirteyim.
ne anlattın anlamadık
@sleeping beauty
Senin dediğin wsw (sociale werkvoorziening) genelde zihinsel engelli/ ağır psikiyatrik hasta olan insanlar çalışıyor. Ayrıca kurum değil yasa (participatiewet e bağlı)![]()
@sleeping beauty
Genelde yazdım. Doğru haklısın her türlü engelliler var ama saydığım iki grup daha çok.
Sen istesen böyle yerler sana uygun iş ariyorlar.
@ÖzgürKız
@sleeping beauty
AVRUPADA ÇALIŞAMAYAN ENGELLİ OLAN ENGELLİ MAAŞI NE KADAR ALIYOR NE TÜR YARDIMLAR VAR BAŞKA
BURDA MESELA EVDE BAKIM MAAŞI VAR ENGELLİYE BAKAN ALIYOR 1300 KÜSÜR
ENGELLİ MAAŞI DERECEYE GÖRE ENGEL ORANI 70 KADAR OLAN 500 TL 70 VE ÜZERİ OLAN ENGEL ORANI 750 KÜSÜR BAŞKADA MAAŞ YOK AVRUPADA NASIL BİLİYORSANIZ YAZARMISINIZ
@ÖzgürKız
Çok teşekür ederim yinede vakit ayırıp kendinizce cevapladınız..
kolaylıklar başarılar dilerim.
@ÖzgürKız
@sleeping beauty cvp verirmisiniz
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Ben Hollanda için konuşabilirim.
18 yaş öncesi engelli olduğun takdirde max. €950 civarında aliyorsun. Bunun yani sıra tek oturuyorsanız kira yardımı, su yardımı ve(ya) başka çeşitli yardım alabiliyorsun.
Burda da evde bakım maaşı var ama bu maaşı çok zor veriyorlar çünkü, özellikle yabancılar, yok yere ota boka yardım isteyen çok oldu. Artık Hollanda da etrafında ki insanların sana bakmasını istiyor. Annen baban komşun halan teyzen dayın amcan. Kim ne yapabilirse onu yapiyor.
Asgari ücret Hollanda da aylık €1550 civarında.
Sen engellinden dolayı çalışamadığını söylemiştin. Neden işsizlikten aliyorsun ki?
bende merak ettim ebru hastalıktan almıyor işsizlik alıyor özel sebebini merak ettim ebru
@sleeping beauty
digerlerini nasıl bilmiyorsun hollandada yaşıyorsun aşkolsun sana
@ÖzgürKız 18 yaş altı dediniz maxsimum dediniz nasıl oluyor bizim burda rapor derecesine göre 70 kadar olan 500 tl ayda 70 ve üzeri 750 küsür 2 katogori var yani 18 yaş üssü ne kadar alıyor başka yardımlar neler hepsini yazarmısın kira dedin su dedin burdada su indirimi var kira yok ama yeni elektirik uygulaması oldu 60 tl indirim yapıyorlar çocuk parası var 40 tl ayda bir
kömür yardımı var kışın veriyorlar kocası ölenler için dul maaşı var 2 ayda bir 600 küsür yaşlılık maaşı var ayda 600 küsür 65 yaşında olanlara veriyorlar
https://www.ailevecalisma.gov.tr/syg...rogramlarimiz/