TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 29 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    LeqendSpeak Avatarı

Gerçek Adı
    Poyraz
    Son Giriş
    05.02-2018
    Saat
    13:38
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar iyi günler dilerim sizlere
    2 Aylık aday memuruyum müdürlerimle görüştüm engelli tayin hakkı yasasından bahsettim İl müdürüyle görüşüceklerini söylediler. Görüştükten sonra bana gelen cevap şu 2 aylık memursun biraz daha çalış ilerde değerlendirebiliriz dediler. Bende dondum kaldım.

Arkadaşlar bu aşamada ne yapmam lazım dilekçe yazarsam red yermiyim. Yardımcı olan herkeze teşekkür ederim.

Üye
    TahaAY Avatarı

Gerçek Adı
    Taha
    Son Giriş
    08.05-2022
    Saat
    03:53
    Yaşadığı Yer
    Kahramanmaraş
    Alınan Beğeniler
    288
    Verilen Beğeniler
    4

@LeqendSpeak Yasada asalet tasdik olmadan tayin alabileceğimiz yazıyor mu?

Üye
    efsane_3519 Avatarı

Gerçek Adı
    TUNÇ
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    8

BÖLÜM: 3
    Yer Değiştirmeler
    Yer değiştirme suretiyle atanma:
    Madde 72 (Değişik: 12/5/1982 - 2670/25 md.)
    Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine, Türkiyenin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak tespit edilen bölgeler arasında adil ve dengeli bir sistem içinde yapılır.

(Değişik: 9/4/1990 - KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK527/5 md.) Yeniden veya yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda; aile birimini muhafaza etmek bakımından kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak memur olan diğer eşin de isteği halinde ataması, atamaya tabi tutulan memurun atandığı yere 74 ve 76 ncı maddelerde belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır. Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi memurun atandığı yerde eşinin atanacağı teşkilatın bulunmaması ya da teşkilatı olmakla birlikte niteliğine uygun münhal bir görev bulunmaması ve ilgilinin de talebi halinde, bu personele eşinin görev süresi ile sınırlı olmak üzere aşağıdaki şartlarda izin verilebilir.

(Ek: 9/4/1990 KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK-527/5 md.) Bu suretle izin verilenlere, aylık ve diğer ödemelerine karşılık olarak, aylık (taban ve kıdem aylığı dahil), ek gösterge, zam ve tazminatlarının kanuni kesintiler düşüldükten sonraki net miktarının, eşleri;

a) Olağanüstü Hal Bölgesine dahil illerle bu illere mücavir olarak belirlenen illerde görevli olanlara % 60'ı, 4206
    b) Kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde görevli olanlara % 50'si,
    c) Kalkınmada 2 nci derecede öncelikli yörelerde görevli olanlara % 25'i,

kurumlarınca kadro tasarrufundan ödenir.

Eşleri diğer yörelerde görevli olanlar ise ücretsiz izinli sayılır.

(Ek: 9/4/1990 KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK-527/5 md.)

Yukarıda sayılanların kadroları eşlerinin görevlendirme süresiyle sınırlı olarak saklı tutulur. Ancak, bu süre memuriyet boyunca 4 yılı hiç bir surette geçemez. Bunların kademe ilerlemesi;emeklilik ve diğer bütün hakları ve yükümlülükleri devam eder. Ancak ücretsiz izin verilenlerin bu sürelerinin emeklilikten sayılabilmesi için kesenek ve kurum karşılıklarının her ay kendileri tarafından T.C. Emekli Sandığına yatırılması gerekir.

(Ek fıkra: 6/2/2014 - 6518/10 md.) İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.

(Değişik: 29/11/1984 KHK-243/13 md.) Memurların atanamayacakları yerler ve bu yerlerdeki görevler ile kurumların özellik arz eden görevlerine atanabilmeleri için hangi kademelerde ne kadar hizmet etmeleri gerektiği ve yer değiştirme ile ilgili atama esasları Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir. Kurumlar atamaya tabi olacak personeli için bu yönetmelik esaslarına göre Devlet Personel Başkanlığının görüşünü almak suretiyle bir personel ve atama planı hazırlar.

Karşılıklı olarak yer değiştirme:

Madde 73 (Değişik: 30/5/1974 KHK-12; Aynen kabul; 15/5/1975 - 1897/1 md.) Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.
    Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri:

Madde 74 (Değişik: 30/5/1974 KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.

Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları caizdir. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir

ANAYASA DA MEVCUT

Üye
    LeqendSpeak Avatarı

Gerçek Adı
    Poyraz
    Son Giriş
    05.02-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hocam kısa geçermisiniz anlayamadım.

Üye
    sneyper Avatarı

Gerçek Adı
    süleyman
    Son Giriş
    10.06-2022
    Saat
    08:13
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    99
    Verilen Beğeniler
    339

Hangi kurumda çalışıyorsun

Üye
    Ali_Gs Avatarı

Gerçek Adı
    Ali
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:17
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    5

yok öyle birşey ben ilk memur olduğumda 1. haftada tayin dilekçemi verdim 3 ay sonrada tayinim çıktı 3 aylık memurken tayin aldım memleketime geldim yaz tayin dilekçeni tabi engelli olduğunu mazeret tayinini ver komisyona Bakanlığınızın hızına göre tayininiz kesin çıkar

Üye
    TahaAY Avatarı

Gerçek Adı
    Taha
    Son Giriş
    08.05-2022
    Saat
    03:53
    Yaşadığı Yer
    Kahramanmaraş
    Alınan Beğeniler
    288
    Verilen Beğeniler
    4

@Ali_Gs Asaleti beklememek iyiymiş.

Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...140816-5-1.pdf

yönetmelik metni hem de resmi gazetede amirine açıp göster. (kısıtlayıcı hükümlere takılmaksızın yazan kısmı büyü harfle göster)ben öyle yaptım sesini kesti madde 11 e atıfta bulunarak bir dilekçe yazabilirsiniz...
    ve daha önceki talepler olumsuz döndü tabi ki benim tayinim onaylandı hemde 1 ay bile olmadan tayini aldım.

Üye
    Ali_Gs Avatarı

Gerçek Adı
    Ali
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:17
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    5

@TahaAY

Ne asaleti mazeret tayini bu değil asalet müdürü bile önünde duramaz mazeret tayininde

Üye
    LeqendSpeak Avatarı

Gerçek Adı
    Poyraz
    Son Giriş
    05.02-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ali_Gs

Merhabalar abicim yasayı kanunu okudum müdürümüze göz önünde bulundurdum ama göndermiyor. Müdüre dilekçe yazarsa ya red yersem ne olacak hangi aşamaya girmem lazım.

Üye
    perseküsyon Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:20
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    275
    Verilen Beğeniler
    854
    Blog Mesajları
    1

Öğretmenlerin "stajerlik" dönemi gibi ilk seneyi tamamlamanız lazım. Sizden istikrar bekliyorlar. İşinize yoğunlaşın.

Üye
    LeqendSpeak Avatarı

Gerçek Adı
    Poyraz
    Son Giriş
    05.02-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@perseküsyon

Öyle birşey yok kanunu ıyı okuyun lütfen

Üye
    efsane_3519 Avatarı

Gerçek Adı
    TUNÇ
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    8

evet arkadaşlar @perseküsyon arkadaşımızın dediği gibi işinize yoğunlaşın.
    Bazı arkadaşlar yok şöyle yapamazlar yok böyle yapamazlar gibi konuşmuş her şeyi yapıyorlar kardeşim her kurum aynı değil ben orman genel müdürlüğünde çalışıyorum adamlar canları istemedikçe hiç bir şey yapmıyorlar kimsede yaptıramıyor araya adam sokan arkadaşlarım bile oldu adamlar direk mevzuat böyle deyip sıyrılıyorlar işin içinden yani her şey öyle basit olmuyor yaz ver tayinin gelsin diye bir şey yok burada makina ile yaşayan adama bile önce asalet dediler siz ne yiyip ni içiyorsanız bizim buradakiere de ondan yeyip içirmek lazım yoksa işimiz çok zor

Üye
    LeqendSpeak Avatarı

Gerçek Adı
    Poyraz
    Son Giriş
    05.02-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@efsane_3519

Tamam anladım da ama bu bizim hakkımız , hakkımız neyse onu kullanmamız gerekiyor ben doğudayım işitme engelli olduğum için alarm kurup hiç duyamıyorum bu benım için iş gereği sıkıntı oluyor. Pazartesi dilekce yazıcam eğer red gelirse idare mahkemesine taşıcam

Üye
    perseküsyon Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:20
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    275
    Verilen Beğeniler
    854
    Blog Mesajları
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @LeqendSpeak

Kanun var anlamında yazmadım zaten. Kurumun beklentileri o şekildedir diye yazdım.

"""Görüştükten sonra bana gelen cevap şu 2 aylık memursun biraz daha çalış ilerde değerlendirebiliriz dediler. """

Bu cümleye istinaden yazdım.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon