TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 29 mesajın 16-29 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar eğer başvurunuzu doğru yazılmış bir dilekçe ve ekinde resmi evraklı dayanaklarla yaparsanız zaten kimse size engel olamaz. Eğer engel oluyorsa kaşınıyordur, mahkemeye verin. Benim ilk tayin başvurum reddedildi. İkinci tayinim kabul oldu. İkisine de red ve onay veren aynı amir! Fark şurda; ilkinde işin peşine düşmedim. Yanlış işlem yaptı kurum.

İkincisinde işin peşine düştüm ve adım adım ne yapılması gerektiğini anlattım. Bakanlıkla görüş aldım. Döndüm taşra yöneticileriyle görüştüm. Sistemden yaptıkları doğruyu yanlışı ben anlattım. Sonuç TAYİN ONAY... Kolay olmadı yani emek verdim, 1 aya yakın her günüm telefonla geçti, çok uğraştım. Birileri benim bu işi halledemeyeceğimi düşünüyordu ama bu işin düşünceyle değil yasal dayanaklarla olduğunu olabileceğini gösterdim.

Üye
    mustafa450 Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    20:41
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Merhaba arkadaşlar. Bende ilk atandığımda başlamadan tayin istemiştim İlçeye, fakat İle verdiler. Aradan 2.5 sene geçti. Şimdi geçen aylarda tekrardan ilçeye tayin istedim red ettiler. Geçici görevlendirme istedim yine red ettiler. Sağlık mazere bianen istememe rağmen ilçeye vermediler.

Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

ilk tayin işlemi hangi duruma istinaden gerçekleştirildi? Her tayini oanylamazlar. Bir defaya mahsus hakkımızı kullandırtırlar tek istedikleri %40 ve üzeri rapor. Eğer sağlık mazeretine binaen ise bakanlık personel işlerindeki sağlık kurulu incelemesine göre sonuçlanır.

Üye
    mustafa450 Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)
    Ek Madde 3 - (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
    İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
    Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)
    Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

(1) 30/6/2014 tarihli ve 2014/6578 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan "Özür" ibaresi "mazeret" şeklinde değiştirilmiştir.
    (2) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Yönetmelik Linki : http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf sayfa 8

Birdefa hakkının Danıştay 16. Dairesi tarafından durdurulduğu yazmakta. Ben İlk atamada başka bir İle atanmıştım. Başlamadan Dilekçe ile Ailemin bulunduğu ilçeye Olmadığı takdirde ile demiştim. İle atamam gerçekleşti. aradan 2.5 sene geçti. Ailemin bulunduğu ilçeye yönetmeklikte bulunan madde ve bentlerden tutunda rahatsızlığıma varana kadar yazdım. Fakat hem nakilde hemde Geçici görevlendirmede red ettiler.

Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

İlk tayininiz "engellilik durumuna bağlı yer değişikliği" olarak değerlendirilmiş gibi, doğru mu anladım? Eğer öyleyse bu hakkınızı bir defadan fazla kullanabilmeniz için dava açmanız gerekecektir. Emsal dava var diye biliyorum.

Üye
    mustafa450 Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

evet ilk atamam engel durumuna bağlı idi. İkinci atamada emsal karar gösterilerek atama yapılamaz mı ? İlla dava mı açmak gerekir.

Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

Henüz ben rastlamadım. Dava açılırken lehimize olan kararı emsal gösteriyoruz, dolayısıyla mahkeme lehimize sonuçlanıyor. Benim bildiğim bu.

Üye
    mustafa450 Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

teşekkür ederim @güzi

Üye
    güzi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    31
    Verilen Beğeniler
    114

Rica ederim. bildiğimi yaşadığımı paylaşıyorum. Yüce yaradan herkesin haklı duasını kabul etsin.
    Kimsenin hayatı kimsenin iki dudağı arasında, kafasının keyfine kalmasın. Çok üzülüyorum.

Üye
    mustafa450 Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Amin. Maalesef ki her zaman iki dudak arasında kalacak ve kalmaya da devam edecek.

Üye
    EFSANEYILDIZI Avatarı

Gerçek Adı
    ERCAN
    Son Giriş
    19.09-2019
    Saat
    13:20
    Yaşadığı Yer
    ESKİŞEHİR
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    0

Aynen herkesin tayin hakkında sıkıntıları var ikidudak arası Ne gerek var memurlarnet bizim için tüm kurumlara ek mazeret tayini ile ilgili haber yapsa güzel olacak bakanlıklar danıstayın kararını uygulamıyor ancak milleti mahkemede süründüyoo herkes memurlar.nete çağrı yapsa iyi olur

Üye
    suat65 Avatarı

Son Giriş
    06.03-2021
    Saat
    07:28
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    27
    Verilen Beğeniler
    51

@Ali_Gs

Peki sizden gitmek istediğiniz kurumdan yer bulmanızı söylemedilermi nakil için şuan benim adaylık kalkmış asalet tasdikte olmuş gidemiyorum kendine yer bul diyor yer yok bulamıyorum

Üye
    Ali_Gs Avatarı

Gerçek Adı
    Ali
    Son Giriş
    22.03-2023
    Saat
    12:52
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    5

Kendine Yer Bul ne demek ya ben önce mazeret dilekçemi yazdım işte engelimi bakıma muhtaç olduğumu ailemin yaşadığı ile gitmem gerektiğini gitmezsem olacakları vs vs mazeret dilekçesi işte sonra kurumdaki baş amire onaylatıp komisyona verdim 3 ay sonra tayinim çıktı gittim başladım tayinle gittiğim yere tayinimin oraya çıktığına dair yazı gönderdiler ve gidip başladım bu kadar basit banada amirim sordu hemen tayin isteyebilirmisin diye evet dedim niye dedi evim barkım ailem herkes orada rahatsızlığımı söyledim birde geçmiş olsun ben olsam bende öyle yapardım dedi onayladı olay bu kadar basit sizlere nasıl tayin çıkartmıyorlar anlamış değiilim arkadaşlar kanun olarak hakkınız sizin önünüze şu kanun bu kanun diyemezler kimsenin 2 dudağnın arasında değil Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz muz cumhuriyetinde değil

Üye
    zerda34 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    10

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Ali_Gs

Hangi kuruma atanmıştınız?

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12