TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 5 12345 SonSon
Toplam 70 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    15:16
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar mevzuatta

en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar, engellilik durumlarının devamı süresince resen görev yeri belirlemeden istisnadır.
    yazıyor. Norm kadro fazlası konumunda bulunmak ile norm fazlası olmak aynı şey mi?

Yani engelli öğretmen norm uygulamasından tamamen muaf mı? Yani her halükarda normda mı kalıyor yoksa norm fazlası olabiliyor mu?

Şu anda okulum beni norm fazlası olarak belirledi. Ben de bu mevzuatta belirtilen hakkımı kullanarak aynı okulda kalmak için dilekçe verdim. Ama şimdi acaip bir durum ortaya çıktı. Norm fazlası belirlendiğim için okulumda kaldığım için bana alanımda sınıf açmıyorlar, alan dışı derste veremiyorlar. Norm kadro mevzuatına baktım. Ona göre norm fazlası olarak okulda kalan öğretmenlere zorunlu ders saatlerini doldurmak adına idari görev,nöbet,memurluk gibi işler de yaptırılamıyormuş.

Yeterli sınıf olmadığından sınıfta açılmadığı için benim buradan çıkardığım sonuç şu:
    Benim artık hiç okula gitmeme gerek kalmadı.

Bir de eğer ki norm fazlası yapılamıyorsak bize sınıf açmak,ders verdirmek zorundalar mı?

Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Gerçek Adı
    ---
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    20:57
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    386
    Verilen Beğeniler
    418

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Milli eğitim bakanlığının konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 03.06.2016 tarih ve 6122397 sayılı yazıları ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek-3 maddesinin 4. fıkrasına atıfta bulunarak norm kadro fazlası durumunda olan engelli öğretmenlerin engellilik durumu nedeniyle belgelerini ibraz ettiği sürece okulda norm kadro fazlası olarak görevine devam edebileceğini ve norm fazlalığı nedeniyle yer değiştirmeye tabi tutulamayacağını belirtmiştir.

Buna göre engeli öğretmenler norm fazlası olarak belirlenebilecek fakat resen görev yerleri değiştirilemeyecektir. Engelli norm fazlası öğretmenin yerine bir başka öğretmen norm fazlası olarak ta belirlenemeyecektir.

Sınıf açamıyorlar, alan dışı derste veremiyorlar, nöbet vs de yok sizinki ilginç bir durum olmuş aceba ne şekilde çözecekler durumunuzu merak ettim

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Life norm kadro fazlası olarak görevime devam edeceğim ama görevim ne Onu bilmiyorum

Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Gerçek Adı
    ---
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    386
    Verilen Beğeniler
    418

@mehker

Galiba her gün gidip öğretmenler odasında oturup geri döneceksiniz gibi görünüyor.

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Life meb açıklamasından benim anladığım engeli olan öğretmen norm uygulamasından etkilenmez. Okulun normal öğretmeni gibi kalmaya devam eder. Yani bu durumda o öğretmene ders verilmek, sınıf açılmak zorunda. Yoksa zaten görevini yapamadıktan sonra okulda kalmanın anlamı yok. Okula gitmeden ve hiçbir şey yapmadan da devam edilebilir o zaman.

Siz ne anlıyorsunuz mebin bu açıklamasından?

Bu arada görevlendirme vermek için biraz fazla uğraştılar, iki kere engel durumumdan dolayı gitmek istemediğime dair dilekçe yazdırdılar,ısrarla uğraşıyorum ama resen görevlendirecekler diye de biraz tedirginim. Öyle bir durumda nasıl hakkımı ararım pek bilgim yok

Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Gerçek Adı
    ---
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    386
    Verilen Beğeniler
    418

Meb'in açıklamasına göre engelli öğretmenlerin norm fazlası olmasından dolayı etkilenmemesi ve resen atamada yapılmaması gerekiyor. Size bir görev veremediklerine göre okul yönetiminin Milli Eğitim il Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube müdürü ile görüşmelerinin ve diğer öğretmene başka bir okulda görevlendirme çıkarılarak bu şekilde değerlendirmesini isteyebilir, olur mu öyle şey o da aynı okulda kadrolu başka okula görevlendirme olur mu derseniz iki satır yazıya ve valilik onayına bakar öğretmen itiraz da edemez, eskiden olsa mahkemeye gidebilirdi ama günümüz koşullarında bu imkansız gibi.

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Life gerçekten de boş boş gidip geliyorum okula, gelecekte ne olacağı bilinmez ama böyle giderse öğretmenliği unutacağım tam arada kaldım ne sınıfım dersim var ne de başka okula görevlendirme veriyorlar, bu iş böyle olmaması lazım diye düşünüyorum ama herhangi bir yere itiraz edecek kanuni bir dayanak da bulamıyorum, ek ders vermeden 5 gün ilk dersten son derse kadar okulda kalmamı istiyorlar

Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Gerçek Adı
    ---
    Son Giriş
    26.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    386
    Verilen Beğeniler
    418

Alan dışı ders veremediklerine sınıf açamadıklarına resen de atayamadıklarına göre git git gel diyorlar demek ki ama idarenin hergün gün boyu ders veriyor gibi okulda bekletmeleri kötü olmuş, umarım sorunun çözülür

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@Life hala norm fazlasıyım. Engelli öğretmenlerin norm fazlası yapılması mevzuata aykırı gibi gözüküyor. Bununla ilgili birkaç madde var, devlet memurları kanununda "engelli memurun isteği dışında görev yeri değiştirilemez", meb'in norm kadro ile ilgili genelgesinde "%40 üzeri engelli olanlar resen görev yeri belirlemeden istisnadır" yazıyor. Şimdi bu durumda okulun kadrolu öğretmeni olarak okulda kalıyoruz, yani bir nevi demirbaşı. istek dışı geçici görevlendirme de yapamamaları lazım diye düşünüyorum. Ama bunu herkes farklı yorumluyor. Kimisi geçici görevlendirme yapabiliriz diyor,kimisi yapamayız. Zaten bütün kurumlar %3-4 engelli çalıştırmak zorunda. Yani o kadro engelliye ayrılmış. O halde okuldaki bir engelli öğretmenin norm kadro dışına çıkartılamaması gerekir diye düşünüyorum.
    Siz ne düşünüyorsunuz?

Üye
    _suna_ Avatarı

Gerçek Adı
    bülbül
    Son Giriş
    12.06-2021
    Saat
    15:39
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    51
    Verilen Beğeniler
    48
    Blog Mesajları
    5

ben de iki yıl önce az dersim olmasından dolayı başka okula görevlendirildiö. Fakat Ankara'nın dahi söylediği şu o madde sadece resen atama için geçerli. başka bir okula görevlendirilmeniz çok normal. Heleki sizin hiç dersiniz yokmuş. benim 7 saat dersim ve nöbetim de vardı. Bence ilçe milli eğitime gidin size uygun bir okul seçin derim ben ama yine de sizin kararınız.

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@_suna_

Kanun şöyle:
    "engelli memurun isteği dışında görev yeri değiştirilemez"
    Başka okulda görevlendirmek nasıl normal oluyor?

Ayrıca ben 1 senedir görevlendirme başka okullarda çalışıyorum zaten. Ama kendi isteğimle

Üye
    _suna_ Avatarı

Gerçek Adı
    bülbül
    Son Giriş
    12.06-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    51
    Verilen Beğeniler
    48
    Blog Mesajları
    5

ben kanunu çok iyi biliyorum resen yer değiştirilemez diyor. Ama beni yanlış anlamayın. müdürünüz okulda başka ders vermiyorsa idari görevde vermiyorsa ilçeye başka bir şans bırakmıyor. tamamen müdürünüzle alakalı. bence siz bi Ankarayı arayın onlarda aynı şeyi söyleyecek.
    Personel Genel Müdürlüğü
    Öğretmen Atama Daire Başkanlığı
    Daire Başkan vekili Bekir Erdoğan
    ben Bekir beyle telefonda da görüştüm siz de bir arayın o zaten size gerekli açıklamayı yapacaktır.

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

@_suna_
    "Engelli öğretmenler norm fazlası yapılamaz" diye bir mevzuat eklense tüm sorun çözülür. Zaten topu topu kaç tane böyle öğretmen var ki? Bizim yerimize okuldaki sağlıklı başka bir öğretmeni norm fazlası yapıp göndermeleri lazım. Zaten insani olan da o. Şurada da Engelli öğretmenlerin norm fazlası uygulamasından muaf olduğunu söylemiş Meb:
    https://www.kamupersoneli.net/ogretm...mi-h19603.html
    Konu mehker tarafından değiştirilmiştir (05.09-2018 Saat 12:25 ).

Üye
    _suna_ Avatarı

Gerçek Adı
    bülbül
    Son Giriş
    12.06-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    51
    Verilen Beğeniler
    48
    Blog Mesajları
    5

Veb sizi anlıyorum haklısınız ama malesef buna uymuyorlar ben de onu demeye çalışıyorum. Ankarayı arayın. Eğer bir sonuç alamazsanız zorlanmamanız adına sizi istemediğiniz koşulları size uygun olmayan bir okula yollamalarındansa daha uygun bir okula görevlendirilmeniz için ilçeye gitmeniz daha uygun olacaktır.

Üye
    mehker Avatarı

Son Giriş
    05.02-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @_suna_

Zaten ilçe tarafından görevlendiriliyorum 1 senedir. Görevlendirme resen değil bizim isteğimizle yapılabilir. Kanun böyle diyor. Meb'in kendisi de böyle demiş. Size niye öyle demişler anlamadım. Meb kendi içinde farklı şeyler mi diyor? Ayrıca kanun çok açık olduğu için hukuksal yollara da başvurulabilir.

Sayfa 1 / 5 12345 SonSon