Bilgisayar programcısıyım. Elektrik Elektronik Müh. Okuyorum. Muhasebecilik yapıyorum %60 ortopedik engelliyim.
Herkese merhaba,
Burada hepimiz bir yandan rapor almak için, bir yandan çalışmak icin, gunceli takip etmek için bulunuyoruz. Ama bu sitede sayfalar dolusu bilgi okumama ragmen, engelliler ne iş yapar, hangi görevlerde bulunabilir ya da ne gibi görevlerde bulunmuştur bilmiyorum. Çoğumuzun da ben gibi bilmediğini düşünüyorum. Ayrıca burada beklediği cevaplar gelirse birçok kişinin motivasyon güven konusunda yol katedecegini düşünüyorum.
Engelliler.biz sitesinin üyeleri ne iş yapar, maaş alsın almasın ne görevleri vardır? Sağduyulu arkadaşlarım ne meslekleri olduğunu, nasıl bu mesleği kazandıklarını bu başlık altında paylaşabilir mi?
Herkese saygılarımla, kolaylıklar dilerim.
Bilgisayar programcısıyım. Elektrik Elektronik Müh. Okuyorum. Muhasebecilik yapıyorum %60 ortopedik engelliyim.
Kamuda bilgi işlem yöneticisiyim, %60 ortopedik engelliyim
Kurumsal bir firmada İnsan kaynakları uzmanı olarak çalışmaktayım % 70 engelliyim
Halk sağlığı kurumunda memurum, işitme engelliyim hayat gayet güzel gidiyor ilk başlarda çekiniyordum ama şimdi işimi iyi yapıyorum, Halk Sağlığı Laboratuvarında LBYS ve EBYS arşiv evrak personel işlerinden sorumluyum, işitme gerektirmeyen iş sayılır evrağı önüme koyar giderler bende tüm işlemlerini yaparım biz işitme engellilerin kulakları gözleridir izleyerek çabuk öğreniriz sanırım ondan memur olarak atandığımda 2-3 ay için tüm işleri öğrenmiştim
Tüm engelli kardeşlerimin atanıp memur olmasını ve rahat bir yaşam sürmesini isterim, engeliniz sıkıntı değil yeter ki karakterli insan olabilelim..![]()
Konuyu açan arkadaş ne iş yaptığını yazmayı unutmuş sanırım
3 Boyutlu yazıcılar ile üretim yapan Dijital bir fabrikada Proje Danışmanı olarak görev yapıyorum.%83 engelliyim.Tansiyon,şeker ve Böbrek nakilliyim.
İşitme engelli memur![]()
@nuri3558
bende türk kızılayında çalışmaktayım. işitme gerektiren iş ama 90 DB li biri olarak insanlarla çok iyi iletişim kurabiliyoruz. toplantıda konferansda herşey dahil.. işyerin telefonundan iletişimde o kadar çok zorlanıyorumki anlatamam. ekpss konusuna gelince memurun maaşı çok düşük diye ankara dışı hiç bir yeri yazmak istemiyorm. tutarsa tutar tutmazsa umrumda değil. çalıştığım kurumdan acayip memnunum..
EBYS işlerinden nefret ederim. hiç sevmiyorum o işi..
@bypeace
Benimde sol 50 db sağ 55 db iletişimde sıkıntı yokta hani işitme gerektirmeyen işler sayılır bizim iş, telefonla konuşmak sıkıntı olduğu için beni aramazlar evrakları getirir giderler![]()
Ebys severim ben uğraşması farklı bir sistem ciddi bir sistem hoşuma gider ilk başlarda nasıl öğrenicem diyordum şimdi çok kolay geliyor
Memurun maaşına gelince iyi bir maaş var özel sektöre göre gayet iyi memurun haklarını ise söylemeye gerek var mı Türkiyenin her yerine memur olarak gidebilirsin, Ankara da kademe farkı elbet vardır maaşa her yerde etki eder o yüzden memur olun neresi olucağı önemli değil..
@nuri3558
memurun maaşı 2400 TL
ama ben bundan 800 TL fazla alıyorum. vede memur değilim teknikerim..
@bypeace
Ünvan farkı var tabi, kimyager, biyolog vs gibi bizim laboratuvarda çalışanlarda iyi maaş alır..
Bende özel sektörde çalıştım senelerce isterlerse 5 bin versinler memurluğa değişmem..
@nuri3558
Aynen katılıyorum, (bende sağlık müd.de memurum buarada) memuriyetin çalışma koşulları parayla satın alınamaz bence.. özel sektörüde gördük sonuçta)
@nuri3558
bana 5 bin versede istediğimi alsam :=)) konut & taşıt kredisi bitmesine 1 yıl kaldı. ayda 2200 TL krediye gidiyor. gerisi yiyecek içecek eşya vs. vs..
şu EKPSS de yazılım veya tekniker ünvanını tuttursam. çok çok çok sevineceğim. olmazsa ne yapalım .çalıştığım kurumdan çalışmaya devam edeceğim. işitme engelliyim vede ekpss de iyi puan alamıyorum.. bütün derslerim berbat..![]()