arkadaşlar çalıştıgım kurum görevde yukselme ve ünvan değişikliği sınavları açtı bu sınavlarda engelliler için pozitif bir ayrımcılık varmı
Sonuna kadar katılıyorum, engellilerin kendi eğitim seviyesi neyse onunla çalıştırılmalıdır. Ünvan değişikliği sınavı yapılacaksa, engelliler için bir düzenleme yapılmalıdır. Puanın 70 değil. Sıralamaya göre yapılması gerekiyor. Yada en son mezun olunan bölüm neyse o ünvanı vermelisin. Bu bir haktır. BİMER e başvuru yapılacaktır.
arkadaşlar çalıştıgım kurum görevde yukselme ve ünvan değişikliği sınavları açtı bu sınavlarda engelliler için pozitif bir ayrımcılık varmı
Unvan değişikliği ile ilgili hiç bir haber yok mu?
bu konuda bir atılması şart
Genel bildiğim yok, kurumlar sınav açtığında başvuru kılavuzunda ayrıntılar yazıyor. Dediğiniz gibi belli bir pozitif ayrım olmalı ast olan ise diğer arkadaşlar gibi engellilerede sınavsız geçiş hakkımız verilmeli
yurt çocuklarına verildi engellilere bir türlü verilmedi ne saçma sapan ülkede yaşıyoruz sapasaglam adamlara ver yarım adama hasta adamı hizmetli çalıştır yazık günah ya
yurt çocuklarına 2 hafta önce hizmetli çalışanlar lise mezunu resmi gazetede yayınlandı memur oldular
MADDE 25- 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir."GEÇİCİ MADDE 16- Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl içerisinde Bakanlığa başvurmaları halinde ek 1 inci maddede yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler."
Bende yazacağım.
Eşimden ve kendimden yazdım, hayırlısı olur inşallah, ama daha çok kişinin yazması gerek, lütfen memur olun olmayın destek olun bize..
Sayın Yetkili (Milletvekilim, Vekilim, Başkanım)
Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Memur sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, bir defaya mahsus tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.
Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına, Gazilere, SHÇEK yurtlarında kalıpta memur olarak çalışmaya başlayanlara, bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.
arkadaşlar bu boş işleri bıraksakda engellilerin mesai saatlerinin azaltılması hususunda bi adım atsak? şeker tansiyon damar tıkanıklığı guatr derken dayanamıyorum artık günde 8 saat mesaiye !!!
CTE 'ye bağlı cezaevlerinde ve denetimli serbestliklerde çalışan engellilerin bir defaya mahsus kurum değiştirme imkanı verilmelidir.
Bu iki kurum engelliler için uygun değildir. Bu kurumlara alınan bütün personel özel koşullarda alınıyor. Biz engelliler bu kurumlarda çookk zorluk yaşıyoruz.
@TheLonely
Adalet bakanlığı bu yazıyı görmüş olsa seni güzelce bir yere oturtur, güzel bir makama yani![]()
@tsunami_ Derdimiz Makam Değil, HAKK için Haklılığı Savunuyoruz
@TheLonely
amin.
konu aktif kalsın